• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3 sene once aldatilip ayrildim cocugumun babasindan.Simdi omur boyu yalniz olmaktan korkuyrumNeden z

Alimee81

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2014
1.497
1.001
103
Oncelikle herkese iyi geceler. Basliktada yazdigim gibi kizimin babasindan ayrilali 3 yili gecti. Yurtdisinda yasiyorum. Dogma buyume Almanya dayim ama burada hem yalnizlik(ailem genelde turkiyedeler, yilin 9 -10 ayi yani) hemde memleket hasreti burada mutsuzum. Zaten bi travma atlattim ama tabii izleri hala var. Eski esimi sevme falan degil asla cok sukur. Zaten cok eziyetli mutsuz bi evlilikti ama yinede seviyordum ilk yillardaki sevgim yipramis olsada haksizliklarinndan vs fakat aldatilinca sevgi falan kalmadi. Simdi 37 yasindayim. Kizim 9 yasinda. Ailem ile cok sicak bi iliskimiz yok zaten annem sinir hastasi cok cok zor bi karekter. Turkiye ye donmek istiyorum. Dua edinlutfen hayirlisi olsun :). Yalniz kalirmiyim hep diye korkularim var. Bosanmis birde cocugu olan bir kadina sanki yasca buyuk erkekler talip olur gibi. Benim de ruhum genc, yasimida gostermiyorum cok sukur ve galiba en onemlisi kucuklukten gelen sevgi eksikligi sebebiylede mutlu bi ask evliligi istiyorum. Ve umutsuzum. Sanki bakis acisi erkeklerin anca sevgili olup belki kullanmsk gibidir diye. Haksizmiyim? Cevrenizde ne gibi ornekler var? Tesekkur ederim. :)

IMG_1808.webp

Ya nolur dönmeyin türkiyeye, burada dul kadınlara bakış olayını biliyorsunuz..

Kızınıza almanyada cok daha genis imkanlarla bir hayat sunabilirsiniz. Çevreniz yoksa eger kursa yazılın mesela, kızınızla gidebileceginiz türde seyler de olabilir.

Hayatın yanlız gecicek derken? Kızın var zaten illa hayatında koca suretinde biri mi olmalı. Gereksiz bir merak bence.

Neden dönmek istiyorsunuz Türkiye'ye? Özlem desek doğma büyüme Almanya'daymışsınız zaten, Türkiye'yi Almanya'dan az görmüşsünüzdür. Almanya'dakiyle benzer bir hayatınız olmayabilir, hatta daha kötü bile olabilir. Türkiye'de boşanmış kadınlara hala farklı bir gözle bakan geri kafalı tipler mevcut. Evlilik istiyor olabilirsiniz ancak Türkiye'de aradığınızı bulacağınızın garantisi yok, bu kadar ciddi bir kararı pat diye vermeyin bana kalırsa.

Abartmayın, t urkiyede de kadınlar evleniyor,boşanıyor kimsenin bişey dediği yok. Gel ülkemiz güzel, bülbülü altin kafese koysalar yine vatanım der, bir iş bulup calisabiliyorsan hicbiseycik olmaz. Yani bu dönme dönme ,burda dul olma zor, lafları çok saçma. Bi çok bekar Anne var çevremizde kimsenin bişey dediği yok. İnsan kendini bildikten sonra evli olsa ne farkeder ,dul olsa ne farkeder.

aşkı arıyorsun sanırim belki memlekette bulursun ama tanışacağin erkeğin her sözüne ınanma birde memlekette erkeklerin çoğu mesleksiz ve parasız kredikart borçları çok. araştırma yapmadan
aşık olma

Canim Almanya'da da bir sure yasamis biri olarak soyluyorum ulkemiz cok guzel ve ben yasanilir buldugum icin cok ulke gormeme ragmen Turkiye'yi tercih ettim ama sen dogma buyume Almanya'da yasadigin icin buraya gelirsen ciddi kulturel sok yasayabilirsin ailenle de mesafeliymissin. Zor olabilir. Ben sana oldugun yerde kalmani tavsiye ederim. Ancak eger nufusun az oldugu kucuk bir Alman kasabasinda yasiyorsun birileriyle tanisip asik olma imkanin kisitli. Berlin, Hamburg gibi genis nufuslu daha canli yerlere tasinirsan hem kizinla birlikte yapacak daha cok aktiviteniz olur hem de daha cok yeni insan taniyabilirsin ama yine de kismet tabi.

Bu korkuları yaşamanız normal, hemen herkesin olmuştur benzer korkuları. Üniversiteden hemen sonra evlendim fakat eşimi tanıyana kadar benim de en büyük korkularımdandı saygılı, sevmeyi ve sevilmeyi hakeden, benimle benzer hayat amacı edinmiş, konuşabileceğim, hatta yaptığım esprileri anlayacak kısaca kendim gibi birini asla bulamamak ve yanlış kararlar alıp katlandığım bir evlilik yaşamak.

Bu korkuları sürekli canlı tutup beslememeye dikkat ederek sadece kızınızla kurduğunuz hayatı yaşayın. İkinizin hayatı için en doğru kararları vermeye çalışın yeter. Karşınıza biri çıkacaksa siz arayıp bulmayacaksınız zaten, kader onu size getirecek. O yüzden siz sakin kalıp hayatınızı en mantıklı kararlarla pozitif yaşamaya bakın ki karşınıza çıkan insanları aklı selim değerlendirebilin.

Son olan olaylardan sonra millet ülkeden kaçıyor siz buraya gelmek istiyorsunuz.Gelin 5-6 ay kalın nasıl geri döneceğini şaşırırsın.Vatandaşı olmasanız bile Almanya'nın size verdiği hakların çeyreğini bu ülkede zor bulursun.

Bu korkuları yaşamanız normal, hemen herkesin olmuştur benzer korkuları. Üniversiteden hemen sonra evlendim fakat eşimi tanıyana kadar benim de en büyük korkularımdandı saygılı, sevmeyi ve sevilmeyi hakeden, benimle benzer hayat amacı edinmiş, konuşabileceğim, hatta yaptığım esprileri anlayacak kısaca kendim gibi birini asla bulamamak ve yanlış kararlar alıp katlandığım bir evlilik yaşamak.

Bu korkuları sürekli canlı tutup beslememeye dikkat ederek sadece kızınızla kurduğunuz hayatı yaşayın. İkinizin hayatı için en doğru kararları vermeye çalışın yeter. Karşınıza biri çıkacaksa siz arayıp bulmayacaksınız zaten, kader onu size getirecek. O yüzden siz sakin kalıp hayatınızı en mantıklı kararlarla pozitif yaşamaya bakın ki karşınıza çıkan insanları aklı selim değerlendirebilin.
Şuan bendede korkular var.Şuan bir iliskim var.Evlilik konusu tabi ki geçiyorda.Ya bosanirsak ya hic evlenemezsem.Ya yillarca çikip ayrilirsam daha bi suru sey kafamda.Yalniz kalmaktan cok korkuyorum.Asamaiyorum bu korkularimi

Abartmayın, t urkiyede de kadınlar evleniyor,boşanıyor kimsenin bişey dediği yok. Gel ülkemiz güzel, bülbülü altin kafese koysalar yine vatanım der, bir iş bulup calisabiliyorsan hicbiseycik olmaz. Yani bu dönme dönme ,burda dul olma zor, lafları çok saçma. Bi çok bekar Anne var çevremizde kimsenin bişey dediği yok. İnsan kendini bildikten sonra evli olsa ne farkeder ,dul olsa ne farkeder.

dönme diyenlerden biri de benim. Dul olduğu için dönme dediğimi söylemedim öncelikle bunu belirtmek isterim. Eğer çok çok iyi akademik bir kariyeri yok ise nasıl bir iş bulacak çok merak ediyorum Türkiye'de? Biz kadınlar olarak elbette boşanmış insanlara art niyetli yaklaşmıyoruz. Fakat bu durumu genellemek ne kadar doğru? Çoğu hemcinsimiz konu sahibini sıradan bir erkek arkadaşı ile görse Almanya'dan geldi zaten bu dulmuş bir de... diye binlerce kulp takmaya hazır bunu siz de bende çok iyi biliyoruz bence. Üstelik ülkemizdeki eğitim şartlarını düşünürsek Almanya ile kıyaslanmak doğru olmayacaktır. Evet tüm bunları düşünerek doğup büyüdüğü yerde kalması gerekir.

dönme diyenlerden biri de benim. Dul olduğu için dönme dediğimi söylemedim öncelikle bunu belirtmek isterim. Eğer çok çok iyi akademik bir kariyeri yok ise nasıl bir iş bulacak çok merak ediyorum Türkiye'de? Biz kadınlar olarak elbette boşanmış insanlara art niyetli yaklaşmıyoruz. Fakat bu durumu genellemek ne kadar doğru? Çoğu hemcinsimiz konu sahibini sıradan bir erkek arkadaşı ile görse Almanya'dan geldi zaten bu dulmuş bir de... diye binlerce kulp takmaya hazır bunu siz de bende çok iyi biliyoruz bence. Üstelik ülkemizdeki eğitim şartlarını düşünürsek Almanya ile kıyaslanmak doğru olmayacaktır. Evet tüm bunları düşünerek doğup büyüdüğü yerde kalması gerekir.
Ne alakası var ,yani almanya da hiç mi artniyetli insan yok,gelme gelme türkiye ye diyenleri anlayamiyorum. Böyle bu ülkeyi de canavarların yaşadığı bir ülke gibi göstermek te çok yanlış. Dünyanına her yerinde densiz ve artniyetli insanlar olabilir,bu sadece bu ülkeye ait bir durum değil. Türkiyede bütün kadınlarda akademik öğrenim görüp bir yerlerde mi çalışıyor? Kendı hayatını surdurebilecek kadar iyi bir işte çalışması yeterli olacağını düşünüyorum. Ve ben çok insanlar taniyorum bunu başarmış.

Almanyanın yaşam standartları, sosyal hakları, eğitim sistemi vs. Türkiyeden daha iyidir diye düşünüyorum.yıllardır orada yaşıyormuşsun, alışık olduğun, bildiğin bir ülke.ben olsam en azından çocuğumun eğitim hayatı bitinceye kadar almanyada kalırım evlenebileceğim kişi türkiyede tatildeyken ya da almanyada yaşarken veyahut bir kişinin aracılığıyla karşıma çıkabilir. çıkarsa da tanışır evlenirim.

Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.
Evlenmiş ayrılmış kadın olmanın 2. Turundayım. Çok şükür hiç farklı gözle bakan olmadı. Sanırım bazen çok soğuk birisi olmanında faydaları var.

Ne alakası var ,yani almanya da hiç mi artniyetli insan yok,gelme gelme türkiye ye diyenleri anlayamiyorum. Böyle bu ülkeyi de canavarların yaşadığı bir ülke gibi göstermek te çok yanlış. Dünyanına her yerinde densiz ve artniyetli insanlar olabilir,bu sadece bu ülkeye ait bir durum değil. Türkiyede bütün kadınlarda akademik öğrenim görüp bir yerlerde mi çalışıyor? Kendı hayatını surdurebilecek kadar iyi bir işte çalışması yeterli olacağını düşünüyorum. Ve ben çok insanlar taniyorum bunu başarmış.

Art niyetli insanlar elbetteki dünyanın her yerinde var. Elbette Türkiye'de kadınların hepsi akademik kariyerli değil. Fakat iş bulmanın basit olduğunu lütfen bana söylemeyin .. Evet burada da kadınlar çalışıyor örneğin benim annem asgari ücret ile 6 gün tam 12 saat çalıyor! Böyle bir iş için Türkiye'ye gelmek istiyor ise buyursun gelsin. Alacağı ücretle kira mı verecek çocuğuna iyi bir eğitim mi sağlayabilecek bu kadın? Bu tür bir iş bulduğunda mecburen evliliği düşünecekbu durumda da istediği gibi aşk evliliği değil maddi sıkıntıları karşılayamadığı için bir evlilik yapmış olacak bunu görmek için kör olmak lazım bence. Almanya'da da elbette çalışma şartları zor olabilir, her şey çok iyi gider demiyorum fakat en azından 12 saat alması gereken ücret asgari olmayacaktır. Bu da emeğinin karşılığını alması demektir. Sizin çevrenizdeki örneklerin çok iyi işleri olabilir. Fakat ben parasızlık nedeni ile boşanamayan insanlar tanıyorum. Gerçekleri görmek, öz eleştiri yapmak da ülkeyi canavar gibi göstermek anlamına gelmez.

Back
X