3 sene yetti gerçek yüzünü görmeye...

merhaba kızlar,
benim basımda bir dert var gün geçtikçe canımı sıkıyor, ne yapacağım diye düşünmekten ne geceler gündüz oluyor, ne gündüzler gece...
ben 3 yıldır sözlüyüm, nişanımı daha yeni yapıcaz ünide okuduğım için okul bitince yapalım dedik o yüzden. her neyse 3 yıldır sözlümün anne babası bana karşı çok iyilerdi, şimdi nişan olacak nişan için bilezik takı seti falan alınır ya geçen hafta onları almak için bize geldiler. çıktık çarşıya aldılar alacakalrını ben hiçbir şey istemedim. sarrafın içinde annesi bana ne dese begenirsinizz. artık düğünde hiçbişi bekleme biz bişi yapamayız artık. yaptıkları da 5 bilezik bir takı seti alyans falan. yapan nası yapıyosa şöyle bi içime sine sine olmadı hiçbir şey. neyse ben orda bişi demedim eve geldik nişanlığımı onlar görmemişti biz sözlümle başka yerde oldugumuzdan orda aldık. kayınvalidem nişanlığı üstümde görmek istedi giydim görür görmez tavus kuşu gibi olmuşsun bu ne dedi. babası da keske her güne giyilebilecek bişi alsaydın dedi görgüsüzler. nişanlık bu ya özel bişi niye her gün giyilsin ki kaldı ki her gün elbise de giyilmez hani. nasıl değişirler bu kadar düşüne düşüne çıkar yol bulamıyorum. bunlar daha nişan olmadan böyle oldular düğünde daha ne diyecekelr kimbilir. işin kötüsü sözlüm de onların tarafını tutuyor. benim yanımda olmuyo hiç en çok da bu üzüyor beni. sen önceden böyle değildin diyince de ben hep böyleydim sen bilmiyon diyo. yaptıgı hatayı kabul etmiyo bi de bi sorunumuz oldugunda susuyor sadece. ne yapıcamı şaşırdım hangisiyle nasıl başa çıkarım bana bi yardım edin sizinkiler de böyle mi yoksa benimkiler mi böyle???

sen nişanda takılacak 5 bileziğe " yaptıkları da " diyorsan, vay haline... ne bekliyorsun ki alt tarafı nişan bu.. 5 bileziği kim kaybetmişte sen bulasın.. ayrıca ben 2 aylık evliyim ve sana tavsiyem hiç altının olmasın yeterki huzurun olsun... bence bu konuları kesinlikle mevzu haline getirme.. üzülen yine sen olursun.

Soğutmaz mı soğutur elbet.. Nişanı erteleyemiyorsan da mesafeli ol konuşmak istemiyorum
beni anlamadığını düşünüyorum konuşmak anlamsız gibi tripler at.. Gerekirse ağla en mutlu günlerimizi
bende bu duygularla kötü bi hatıra olarak bırakacaksın seni affetmiycem de suçluluk hissetsin:9:
Ayyy zor bu işlerr yaa umarım geçici sorunlardır bunlar stresten kaynaklanan:ssz:
böyle tripleri de denedim telefonu kapattım yüzüne geri bile dönmedi kaç saat. dedim ya kaybetme korkusu yok adamda artık o yüzden rahat. bi de ağlayınca falan senden kaynaklanan sorun bence bu diyo kpssye girdim temmuzda onu bahane ediyo sen onu kafaya takıyosun onun stresi bu diyo. ay bi vurdumduymaz oldu ki anlat anlat bitmez valla

sen nişanda takılacak 5 bileziğe " yaptıkları da " diyorsan, vay haline... ne bekliyorsun ki alt tarafı nişan bu.. 5 bileziği kim kaybetmişte sen bulasın.. ayrıca ben 2 aylık evliyim ve sana tavsiyem hiç altının olmasın yeterki huzurun olsun... bence bu konuları kesinlikle mevzu haline getirme.. üzülen yine sen olursun.
mevzu zaten altınlar değil onlardan memnunum allah razı olsun dedim zaten yüzlerine de. alt tarafı nişan bu demişsin bizde altınlar nişanda yapılır düğünde de bir bilezik takılır ya da küçük altın olur ama mutlaka yapılır bişiler. bunları zaten takmıyorum benim taktıgım orda bana o şekilde konusması. ya tamam almazsa almasın zaten istemiyorum ama orda söylenecek söz değildi eve gelsin isterse dövsündü beni ya

bu tavsiyelere uyarak bi kez daha konusmayı denicem. inanır mısınız zaten hiç ona ailesini kötülemedim babasıyla aralarında bi sorun olur tartısırlar ben girerim araya onların arasını bulmak için. ne kadar mantıklı konusursam konusayım sen haksızsın deyip çıkıyor işin içinden. ya da ölümüne susuyor o susmaları beni öldürüyor zaten. o şekilde davranacagına isterse on tane kaynana yollasın basıma razıyım

canim anliyorum seni,ama erkeklerin dilini cozmesi,seninle beraber dusunmesi icin taktikler uygulamalisin
sen susuyo diyosun, yavas yavas konuyu acsan? mesela arkadasimin kayinvalidesi soyle, bana fikir sordu ama bi yanit veremedim,
sonucta o nun kayinvalidesi,annesi demek,o kadin arkadsimin sevdigi adami dogurdu bu yasa getirdi minettar olmasi lazim arkadasim o kadina diye konus
yani burda sen kaynanalarin tarafini tut rol degistirir gibi yap, arkadasimin kaynanasi bunu bunu yapiyo,bence kaynanasi hakli de,ama anlattgiin seyler senin kaynananin yaptigi seyler olsun ama bunu sakin caktirma nisanlina
boylece sen anlattikca nisanlin karsi safa gecsin, biraz empati duyabilir belki

canim anliyorum seni,ama erkeklerin dilini cozmesi,seninle beraber dusunmesi icin taktikler uygulamalisin
sen susuyo diyosun, yavas yavas konuyu acsan? mesela arkadasimin kayinvalidesi soyle, bana fikir sordu ama bi yanit veremedim,
sonucta o nun kayinvalidesi,annesi demek,o kadin arkadsimin sevdigi adami dogurdu bu yasa getirdi minettar olmasi lazim arkadasim o kadina diye konus
yani burda sen kaynanalarin tarafini tut rol degistirir gibi yap, arkadasimin kaynanasi bunu bunu yapiyo,bence kaynanasi hakli de,ama anlattgiin seyler senin kaynananin yaptigi seyler olsun ama bunu sakin caktirma nisanlina
boylece sen anlattikca nisanlin karsi safa gecsin, biraz empati duyabilir belki
her şeye bi cevabı var ki bize ne baskasının hayatından der hiç sevmez baskası hakkında konusmayı bi görseniz neler neler denedim ama bi şekilde sorunumuz oldugunu kabul etmiyo sen haksızsın çok büyütüyosun deyip kapatıyo konuyu ilginç bir adam bu. eşin benzerin yok diyorum ben ona iltifat sanıyo bunu:4:

yaptıkları da 5 bilezik bir takı seti bir alyans yazını okuyunca birden kötü hissettim. 2 kere nişanlandım 2sinde de alyansımı bile nişanlılarım aldı. bedavaya gidiyom anam ben kaderim kara ne edek :ssz: güzel arkadaşım en güzel günlerini, ilerde tebessüm ederek hatırlamak adına lütfen böyle maddi zırvalıklara dayandırıp zehretme. inan bana o kadar gereksiz o kadar gereksiz ki.. bak nişanın olacak sevdiğin adamla ömür boyu süreceğin bi yolculuğa bir adım daha yaklaşıyorsun. kendi hatrın için pozitif düşün. güzel bak güzel gör. yavrularına manevi yönden bile destek olmayı çok gören nice insanlar var. bu adamlar sana neler almış. gerçi benim gözümde zerre değeri yoktur bunların analarımız babalarımız evlendirirken yanımızda olup fikir versinler işin usulünü öğretsinler bana yeter de adamlar güçleri neye yetiyorsa yapmış işte. k.validen de art niyetle söylememiştir daha bişey bekleme diye.her lafı böyle büyütme kafanda. o şunu dedi bu bunu dedi diye diye anı kaçırıyoruz, mutluluğu erteledikçe erteliyoruz..

yaptıkları da 5 bilezik bir takı seti bir alyans yazını okuyunca birden kötü hissettim. 2 kere nişanlandım 2sinde de alyansımı bile nişanlılarım aldı. bedavaya gidiyom anam ben kaderim kara ne edek :ssz: güzel arkadaşım en güzel günlerini, ilerde tebessüm ederek hatırlamak adına lütfen böyle maddi zırvalıklara dayandırıp zehretme. inan bana o kadar gereksiz o kadar gereksiz ki.. bak nişanın olacak sevdiğin adamla ömür boyu süreceğin bi yolculuğa bir adım daha yaklaşıyorsun. kendi hatrın için pozitif düşün. güzel bak güzel gör. yavrularına manevi yönden bile destek olmayı çok gören nice insanlar var. bu adamlar sana neler almış. gerçi benim gözümde zerre değeri yoktur bunların analarımız babalarımız evlendirirken yanımızda olup fikir versinler işin usulünü öğretsinler bana yeter de adamlar güçleri neye yetiyorsa yapmış işte. k.validen de art niyetle söylememiştir daha bişey bekleme diye.her lafı böyle büyütme kafanda. o şunu dedi bu bunu dedi diye diye anı kaçırıyoruz, mutluluğu erteledikçe erteliyoruz..
haklısın, ne diyeyim...

bu arada sadece ilk yazını okudum sonrasında sen de onaylamışsın zaten yaptklarına bişey demiyorum k.validemin tavrına canım sıkıldı. haklısın cnm kayınvaliden patavatsızlık etmiş. ama inan bana hepsi ediyor herkes ediyor. benim k.validenin patavatsızlıklarını anlatsam ağzın açık kalır üstüne adam tanımam bir numaradır yerli yersiz konuşmada. ama dedim ya canım en güzel günlern diye. kimsenin bozmasına izin verme. takma kafana ya.. amannn boşver. bak eğer nişanlınla arandaki sevgiye nifak sokmaya çalişmiyorsa, senin üzerinde otorite kurup kuracağin yuvaya fazlasıyla müdahale etmiyorsa böyle ufak tefek şeyler için canını sıkma. hepimiz yaşiyoruz. nasıl baş ediyoruz dersen takmayarak, görmezden gelerek. ha burda kimse yanlış anlamasın takmayarak derken benim kayınvalidem durur durur herkesin içinde bana öyle bi laf eder ki onu takmayacaksın işte orda. tepksizlik bazen en güzel tepkidir. sana çok anormal bişey mi söyledi. cvp bile verme. mimik bile yapma. boşboş bak sadece. tepkisiz kal. ben hep öyle yapiyorum sonrasında kayınvalidemin çok içine batıyor özürler diliyor açıklamalar yapiyor en sevdiğim yemekleri yapiyor gönlümü almaya çalişiyor. kızım bak yanlış anlamadın değil mi diye tekrar tekrar soruyor. ben de onun huyudur diyip geçiştiriyorum. kötü olmak bişey kazandırmaz. tavuz kuşuna dönmüşsün demiş sana sanırım. aman dert ettiğin şeye bak bana kayınvalidem denizde tenim bronzlaşınca apaçilere döndün aynı dedi :1: güldüm geçtim.. yani çok uzattım farkındayım ama şuan için bunlarla dolu olmamalı. heyecanla dolu olmalısın, yerinde duramıyor olmalısın , kıpır kıpır olmalısın :34: allah en kısa zamanda tamamına erdirsin canım öpüyorum söylediklerimi sakın yanlış anlama :34:

merhaba kızlar,
benim basımda bir dert var gün geçtikçe canımı sıkıyor, ne yapacağım diye düşünmekten ne geceler gündüz oluyor, ne gündüzler gece...
ben 3 yıldır sözlüyüm, nişanımı daha yeni yapıcaz ünide okuduğım için okul bitince yapalım dedik o yüzden. her neyse 3 yıldır sözlümün anne babası bana karşı çok iyilerdi, şimdi nişan olacak nişan için bilezik takı seti falan alınır ya geçen hafta onları almak için bize geldiler. çıktık çarşıya aldılar alacakalrını ben hiçbir şey istemedim. sarrafın içinde annesi bana ne dese begenirsinizz. artık düğünde hiçbişi bekleme biz bişi yapamayız artık. yaptıkları da 5 bilezik bir takı seti alyans falan. yapan nası yapıyosa şöyle bi içime sine sine olmadı hiçbir şey. neyse ben orda bişi demedim eve geldik nişanlığımı onlar görmemişti biz sözlümle başka yerde oldugumuzdan orda aldık. kayınvalidem nişanlığı üstümde görmek istedi giydim görür görmez tavus kuşu gibi olmuşsun bu ne dedi. babası da keske her güne giyilebilecek bişi alsaydın dedi görgüsüzler. nişanlık bu ya özel bişi niye her gün giyilsin ki kaldı ki her gün elbise de giyilmez hani. nasıl değişirler bu kadar düşüne düşüne çıkar yol bulamıyorum. bunlar daha nişan olmadan böyle oldular düğünde daha ne diyecekelr kimbilir. işin kötüsü sözlüm de onların tarafını tutuyor. benim yanımda olmuyo hiç en çok da bu üzüyor beni. sen önceden böyle değildin diyince de ben hep böyleydim sen bilmiyon diyo. yaptıgı hatayı kabul etmiyo bi de bi sorunumuz oldugunda susuyor sadece. ne yapıcamı şaşırdım hangisiyle nasıl başa çıkarım bana bi yardım edin sizinkiler de böyle mi yoksa benimkiler mi böyle???

Öncelikle takı mevzusuna değinmek istiyorum...
Yapan nasıl yapıyor demişsin... Yapanda borç harç içinde yapıyor...
5 bilezik parası az mı?
Onu bulamayanlarda var...Kim bilir aile ne kadar zorluklarla yaptı o takıları sana... Bilemezsin...
Bu devirde artık ekmek aslanın ağzında değil midesinde resmen...
Para kazanmak kolay değil...Kazandığın parayla geçinmekte kolay değil zira hayat çok pahalı oldu...
Nankörlük yada aç gözlülük yapmayın...Yetinmeyi bilin...Amacınız sadece sevdiğiniz insanla olmaksa para mevzusuna yada takılara takılmayın...
Tamam kayınvalidenin söyleme tarzı hoş değil daha tatlı dille söyleyebilirdi...
Ellerinden bu kadar geldiğini imkanlarının bunlarla sınırlı olduğunu belirtebilirdi...
Nişanlık konusunda fikirlerini belirtmişler biraz söyleme trzı hoş değil tabi kayınvalidenin ama alttan al nişan üstü huzursuzluk çıkmasın.
Daha sonrada arana mesefa koy çünkü mesafe iyi anlaşmak için en önemli şeydir.
Ne kadar uzak o kadar iyi ne kadar mesafeli o kadar saygılı....

bu arada sadece ilk yazını okudum sonrasında sen de onaylamışsın zaten yaptklarına bişey demiyorum k.validemin tavrına canım sıkıldı. haklısın cnm kayınvaliden patavatsızlık etmiş. ama inan bana hepsi ediyor herkes ediyor. benim k.validenin patavatsızlıklarını anlatsam ağzın açık kalır üstüne adam tanımam bir numaradır yerli yersiz konuşmada. ama dedim ya canım en güzel günlern diye. kimsenin bozmasına izin verme. takma kafana ya.. amannn boşver. bak eğer nişanlınla arandaki sevgiye nifak sokmaya çalişmiyorsa, senin üzerinde otorite kurup kuracağin yuvaya fazlasıyla müdahale etmiyorsa böyle ufak tefek şeyler için canını sıkma. hepimiz yaşiyoruz. nasıl baş ediyoruz dersen takmayarak, görmezden gelerek. ha burda kimse yanlış anlamasın takmayarak derken benim kayınvalidem durur durur herkesin içinde bana öyle bi laf eder ki onu takmayacaksın işte orda. tepksizlik bazen en güzel tepkidir. sana çok anormal bişey mi söyledi. cvp bile verme. mimik bile yapma. boşboş bak sadece. tepkisiz kal. ben hep öyle yapiyorum sonrasında kayınvalidemin çok içine batıyor özürler diliyor açıklamalar yapiyor en sevdiğim yemekleri yapiyor gönlümü almaya çalişiyor. kızım bak yanlış anlamadın değil mi diye tekrar tekrar soruyor. ben de onun huyudur diyip geçiştiriyorum. kötü olmak bişey kazandırmaz. tavuz kuşuna dönmüşsün demiş sana sanırım. aman dert ettiğin şeye bak bana kayınvalidem denizde tenim bronzlaşınca apaçilere döndün aynı dedi :1: güldüm geçtim.. yani çok uzattım farkındayım ama şuan için bunlarla dolu olmamalı. heyecanla dolu olmalısın, yerinde duramıyor olmalısın , kıpır kıpır olmalısın :34: allah en kısa zamanda tamamına erdirsin canım öpüyorum söylediklerimi sakın yanlış anlama :34:
canım benim ya deli misin tabiki yanlış anlamam. keşke herkes senin gibi tatlı dille bişiler söyleseydi bana. dünden beri altınlara taktığımı sandı herkes ama asıl sorunum senin de dile getirdiklerindi. çok teşekkürler beni anladıgın için. gercekten çok mutlu ettin beni. heyecanla dolu olamamamda malesef nişanlımın da biraz payı var. yazdıklarımı okumuşsundur. ordan çıkar işte derdimi en çok beni yaralayan nişanlımın bu tavrı zaten. yoksa o bana arka çıksa destek olsa kim takar kaynanayı falan

Öncelikle takı mevzusuna değinmek istiyorum...
Yapan nasıl yapıyor demişsin... Yapanda borç harç içinde yapıyor...
5 bilezik parası az mı?
Onu bulamayanlarda var...Kim bilir aile ne kadar zorluklarla yaptı o takıları sana... Bilemezsin...
Bu devirde artık ekmek aslanın ağzında değil midesinde resmen...
Para kazanmak kolay değil...Kazandığın parayla geçinmekte kolay değil zira hayat çok pahalı oldu...
Nankörlük yada aç gözlülük yapmayın...Yetinmeyi bilin...Amacınız sadece sevdiğiniz insanla olmaksa para mevzusuna yada takılara takılmayın...
Tamam kayınvalidenin söyleme tarzı hoş değil daha tatlı dille söyleyebilirdi...
Ellerinden bu kadar geldiğini imkanlarının bunlarla sınırlı olduğunu belirtebilirdi...
Nişanlık konusunda fikirlerini belirtmişler biraz söyleme trzı hoş değil tabi kayınvalidenin ama alttan al nişan üstü huzursuzluk çıkmasın.
Daha sonrada arana mesefa koy çünkü mesafe iyi anlaşmak için en önemli şeydir.
Ne kadar uzak o kadar iyi ne kadar mesafeli o kadar saygılı....
ben şu kadar istiyorum demedim ki onlara hiç durumları olmasa bu kadarını yapmazlardı. onların durumu olmasa da ben sunu sunu yapın desem onlar da zorlansa tamam üzüleyim ama ortada böyle bişi yok. nankörlük açgözlülük bunlar hiç bana göre şeyler değil. elimdekiyle yetinen biri olmusumdur her zaman. ya ben yanlış anlattım kendimi ya da sizler beni yanlış anladınız... olsun yüz yüze tanımadan tanısmadan anca bu kadar olur. cevap yazdıgınız için teşekkürler

K.validemler sözde 2 bilezik taktılar ve nişandan önce bunları tekrar benden alıp üzerine 2 bilezik ekleyerek nişanda taktılar,4 bilezik etti.Sonra bu 4 ü tekrar alıp düğünde taktılar ki altının pahalanmadığı dönemdi.Yani 4 bilezik 4bin tl bile etmedi.
Setim 14 ayardı k.validem 2bin tl m var dedi ona göre çıkar dedi sarrafa,4-5 setin içinden beğendim,2bin tl bile değildi aldığım...
Şu an evimde bir sürü eksiğim var ama aldığım 2-3 parça eşyaya kredi ödüyoruz.Maddi durumları olmasına rağmen en ufak katkıları olmadı.
Bunlara rağmen üslupları çirkin olmadı çok...Keşke sizinkiler de az biraz kibar olsalarmış.Annem dese tabiki zoruma gitmez o lafı ama k.validem daha dün bir bugün 2 bu lafı deme hakkını nerden buluyor.Bir zahmet annemle de arasında o kadar fark olsun.
Ben senin neye şikayetlendiğini anladım arkadaşım.Yordamınca söyleselerdi ve bunlara rağmen sözlün durumu anlayıp haklıya haklı haksıza haksız deseydi sen buraya yazmadın.Ama yoluna girer herşey emin ol...

aldıkları takı nişan için yeterli gibi geldi bana...
düğünde bekleme demeleri hoş olmamış daha uygun bi dille anlatabilirlerdi sana durumu...
elbiseye gelince onuda daha kibar söyleyebilirdi kaynanan....
ama fikrini söylemiş sonuçta biraz fazla açık sözlülüler galiba...
pastaya gelince son zamanlarda çıktı bu pasta muhabbeti haklılar bende yeni yeni görüyorum nişanda pasta..
ama bu sorun çıkartmak için bi neden değil..
nişan senin ister pasta yaptırırsın ister çelenk getirtirsin...
pastayı onlardanmı istediniz bilmiyorum tabi...
nişanlının tavırları klasik erkek modeli işte...
devam etmek istiyorsan baştan kabul et bu durumu...

merhaba kızlar,
Ben 3 yıldır sözlüyüm, nişanımı daha yeni yapıcaz ünide okuduğım için okul bitince yapalım dedik o yüzden. Her neyse 3 yıldır sözlümün anne babası bana karşı çok iyilerdi, şimdi nişan olacak nişan için bilezik takı seti falan alınır ya geçen hafta onları almak için bize geldiler. çıktık çarşıya aldılar alacakalrını ben hiçbir şey istemedim. Sarrafın içinde annesi bana ne dese begenirsinizz. Artık düğünde hiçbişi bekleme biz bişi yapamayız artık. Yaptıkları da 5 bilezik bir takı seti alyans falan. Yapan nası yapıyosa şöyle bi içime sine sine olmadı hiçbir şey. Neyse ben orda bişi demedim eve geldik nişanlığımı onlar görmemişti biz sözlümle başka yerde oldugumuzdan orda aldık. Kayınvalidem nişanlığı üstümde görmek istedi giydim görür görmez tavus kuşu gibi olmuşsun bu ne dedi. Babası da keske her güne giyilebilecek bişi alsaydın dedi görgüsüzler. Nişanlık bu ya özel bişi niye her gün giyilsin ki kaldı ki her gün elbise de giyilmez hani. Nasıl değişirler bu kadar düşüne düşüne çıkar yol bulamıyorum. Bunlar daha nişan olmadan böyle oldular düğünde daha ne diyecekelr kimbilir. Işin kötüsü sözlüm de onların tarafını tutuyor. Benim yanımda olmuyo hiç en çok da bu üzüyor beni. Sen önceden böyle değildin diyince de ben hep böyleydim sen bilmiyon diyo. Yaptıgı hatayı kabul etmiyo bi de bi sorunumuz oldugunda susuyor sadece. Ne yapıcamı şaşırdım hangisiyle nasıl başa çıkarım bana bi yardım edin sizinkiler de böyle mi yoksa benimkiler mi böyle???

ben size şunları söylemek istiyorum
öncelikle beni yanlış anlamayın tabiki hayat sizin
bana laf düşmez ama içimden geçenleride yazmadan edemiyorum
bende uzun söz döneminden sonra nişan yaptım nişanımda sadece 1 yüzük ve saat takıldı
4 yıl nişanlı kaldım .
Düğünümde ise millete göstermelik 4 tane emanet bilezik alındı takıldı bana
ama niye bana bunları yapıosunuz demedim ailem hepsini gerçek sanıyor
bize ailelerden pek bi fayda yoktu maddi olarak
biz herşeyi kendımız yaptık evimizi eşyamızı
belki çok safsın diyebilirsin benim içinde
ama ben sevdiğimin yanında olmayı dünya hazinelerine tercih ettim
şuan elimde altın namına birşey yok belki ama allahıma şükürler olsun
çok güzel bir yuvam var
beni seven eşim ve bikaçgün sonra gelecek olan bir kızım var

kızlar vala hepiniz yanlış anlamışsınız bu kızcağızı yada hepiniz oruçsunuz................. biride yazmışya hani gerçek yüzlerini kuyumcuda mı anladın diye.......efendimiz(s.a.v.) ne demiş birini tanımak için alışveriş yap yolculuğa çık... bence aile ayıp etmiş neden kuyumcuda asla öle bi laf edilmez kızımız bunlar görgüsüz demiş demese iyiymiş ama çokta görgülü oldukları söylenemez... sonra bu tarz alışverişlerde insanlar konuşmalarına çok dikkat etmeli işin içine madde girerse insan onuru hassaslaşır.. bu laflarda onur kıırıcılık var ama bence büyütmemek lazım insanın annesi neler söylüyor yeri geliyor.. bence canın sende kendi kendine gerçek yüzlerini gördüm felan deme hafızana öle yerleşmesin bu insanlar sonuçta eşinş bu yaşa getirmiş insanlar saygıyı bozma.... hep alttan al... ben olsam kuyumcunun yanında anneciğim benim sizden bi beklentim yok bu alınanlarda da herhangi bi gtalebim söz konusu değil bunlar bile çok fazla derdim.... elbiseye tavuz kulu demiş çok ayıp öle bile olsa moral bozmamalı ama deseydinki o zaman aneciğim yendien bakalım sizinde beğendiğiniz birşey olsun ... sen derya meşrep ol...... görürsün yaptıklarından utanırlar...

arkadaslar siz naptınız yaa beni ne kadar yanlış anlamışsınız ben maddiyatta falan değilim beni bir tek kalimero 79 isimli arkadaşım doğru anlamış burdan ona teşekkürlerimi sunuyorum...
altınları falan görmeyin siz o yönden benim şikayetim yok sadece sarrafın yanında sanki ben daha fazlasını istiyormuşum gibi davranmasıydı bana dokunan ve şu anda sizin beni maddiyatçı biri gibi düşünmeniz de beni üzdü açıkçası. şimdi sadece tavırlarını düşünerek mesaj yazmaanızı ve o tavırların size karşı yapıldığını düşnerek cevap yazmanızı rica ediyorum...

İlk mesajınızla şimdiki mesajınız arasında dağlar kadar fark var. ''Bana sadece 5 bilezik, bir set v.s taktılar...
Yapan nasıl yapıyorsa. İçime sinmedi hiçbirşey '' demişsiniz.

Sarafa karşı çok mahçup oldum, herkes içinde ezildim v.s diye bir cümle görmedim ben.
Dolayısıyla sizi tanımayan sanal ortam elbetteki farklı yorumlar yapacaktır.
Anlaşılmak için yazmadınız, herkesin aileside mi böyle diye öürenmek için açtınız konuyu değil mi ?
....

Türkiye şartlarında, size aldıkları oldukça yerinde..
Nişanda herşey kız tarafına aittir. Organizeyide siz yaparsınız dolayısıyla.
Pasta yapmak istiyorsanız babanızla-annenizle karar vermelisiniz.

İfade ediş şekilleri yanlış olmuş, bu yanlışı tatlı dilinizle siz düzeltmelisiniz.
Şimdiden nişanlınızla bu konular yüzünden asla tartışmayınız derim ben.

benimde nişanda aynı şeyler başıma geldi ve dedikleri gibi düğünde 1 liralarını dahi görmedik deikleri çıktı yanii yani eğer onları beğenmiyorsan yani görgüsüz felan diyorsun ya görgüsüzü kendine layık görmüyorsan nişanlında değişti diyorsan ayrıl gitsin derim değişmlerini bekleme yanii ya kabul edeceksin böyle olduklarını yada bu sevdadan vazgeçeceksin

canm şimdi siz nişan yapıyosunuz öncelikle hayırlı olsun, ve zorluk başlıyor artık aileler de girdi işin içine bu çok zor bir durum cünk herkesin gönlünü hoş edemezsin, ayrıca işin maddi boyutu da var bu durumda aileler biraz daha anlayışlı karşılanmalı

otur ailenle konuş onlar bu duruma ne diyor, yani takılan altınlar yeterli bulunursa sorun değil, çünkü bu altın olayı aileye de bağlı
asıl soruna gelelim, seni korkutan nişanlının ve ailesinin tavırları deği,l mi,
bir süre bekle, nişanı atlatın, biraz zaman geçsin, nişanlının nabzını bir ölç bakalım, her durumda yanında olacakmı seni destekleyecekmi, önemli olan bunlar, sana verdiği değeri takılan bilezik sayısıyla ölçemezsin,
baktın hep ailesini savunuyo, senin yanında değilde karşında yer alıyosa ne yapman gerektiğine sen karar vereceksin
ya yol yakınken ayrılacan, yada durumu kabullenip evlenecen ama eşinin desteğini almadıgın bir evlilik ne kadar oturaklı olur bilemiyorum

insanlara 10 kere görgüsüz demişsin ne kadar ayıp ya..
ama hata sende değil onlarda alacaklardı nişanda 1 set. düğünde takacaklardı 5 bileziği.
bunu bile az görüyorsan bence kendi görgünü sorgula.

cidden tavrına ve üslübuna çok kızdım. sen takı için mi evleniyorsun? ya da kendi değerini takı ile mi ölçüyorsun?
ayrıca bu zamanda daha ne yapsın bu insanlar?

benimde nişanım olacak bizde adettir nişanda erkek tarafı sadece kıyafete uygun seti alır. banada sordular kızım ne istiyorsun diye bende dedim bizde böyle böyle.. azını yaparlar çoğunu yaparlar ağzımı açıp tek bir laf etmem.
utanırım zaten bana göre değil böyle şeyler.

Canm sanirim sen nevsehirli olmalisin veya orayla alakan var. Oralqrin adetini cok yakindqn tanirim,bizzat yasamisligimiz var;) sanirim bu altin vs mevzularini yasadigin yer,es dost da cok etkiliyor. Yani cevrendekilere bakincq o qnki cqhillikle(benm icin oyleydi diyebilirm)benim de olsun,neden boyle diyorlar vd... Maddi manevi ufacik sorunlari takiyor insan. Ama canim kafana takma bunlari. K.validenin qyibi o dediklari,hic uzulup de sozlunle arani bozma. Sonra cok uzulursun neden takmisim bosuna diye. Bir de alinan satilanlarla ilgili kimsenin az ya da cok demesini onemseme degmez. Agzi olan konusuyor yani ne de olsa. Tadini cikqr bu gunlerin. Hem gayet guzl almislar altini.bu devirde. Ben 4 bilezik 1 setje gitmistim;))hem de altin suankinin yqrisiysi. Ustune bir de bin liralik uyduruk dugun swlonun parasini onlar odedigi icin alf etmisti k.vqlide. Beterin beteri vqr bi de

Back
X