• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3 senedir hiç zekat ödemedik

CeYz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2012
9.964
14.476
498
Ben bu aralar soru sorar gibi konu açmaya başladım kızlar ama şu zekat konusu evlendiğimden beri kafamı çok kurcalıyor.
Biz eşimle evlendiğimizden beri borç ödüyoruz, düğünümüzü eşyalarımızı herşeyimizi ikimiz hallettik .Çocukluk aşkım ve babası olmadığı için kimseye yük olmak istemedik. Düğün takılarıyla araba almıştık ve 10 bin kadar daha ödememiz kaldı.Bize zekat düşüyormu sizce,yani araba var kira ödemiyoruz ama borç ödüyoruz. Bilenler yazarsa çok sevinirim.o_O

malın mülkün yok zekat düşmeyebilir ama kısarak az buçuk bir şeyler verseydiniz zekat değil de sadaka yerine.inşaallah ilerde bol bol verirsin.

ufak tefek sadaka verebilirsiniz. hayatımızın her döneminde şart.

malın mülkün yok zekat düşmeyebilir ama kısarak az buçuk bir şeyler verseydiniz zekat değil de sadaka yerine.inşaallah ilerde bol bol verirsin.
İnşallah canım, sadaka veriyoruz Allah kabul etsin inş. ama zekat daha yüksek meblağ olduğu için nasıl hesaplanıyor neye göre hesaplanıyor onu bilmiyorum,mal mülk olarak sadece araba var. Bir de oturduğumuz ev annemin,kira vermiyoruz onun zekatı annemlere mi ait bizemi düşer acaba? Karışık geliyor bana hep

tatlım kullandığın ev ve araba için zekat gerekmiyor (çok aşırı lüks deilse) bunun dışında elinde paran ,altının vs varsa borcun olan kısmı düşersin kalan kısım için zekatını verirsin..Ama bir arkadaşın dediği gibi şükür Allaha demek için bir fakiri sevindirebilirsisn..

İnşallah canım, sadaka veriyoruz Allah kabul etsin inş. ama zekat daha yüksek meblağ olduğu için nasıl hesaplanıyor neye göre hesaplanıyor onu bilmiyorum,mal mülk olarak sadece araba var. Bir de oturduğumuz ev annemin,kira vermiyoruz onun zekatı annemlere mi ait bizemi düşer acaba? Karışık geliyor bana hep

evin zekatı annene düşer, araba için veriliyor diye biliyorum.borç için elindeki parayı altını arabayı toplayıp borcu çıkarıyorsun kalanın 40 ta birini veriyorsun.

cnm ev gereksınım ama ıkıncı evden sonra luxe gırıyormus zekat hesaplama sıtelerı var oradan ogrenebılırsın

tatlım kullandığın ev ve araba için zekat gerekmiyor (çok aşırı lüks deilse) bunun dışında elinde paran ,altının vs varsa borcun olan kısmı düşersin kalan kısım için zekatını verirsin..Ama bir arkadaşın dediği gibi şükür Allaha demek için bir fakiri sevindirebilirsisn..
evin zekatı annene düşer, araba için veriliyor diye biliyorum.borç için elindeki parayı altını arabayı toplayıp borcu çıkarıyorsun kalanın 40 ta birini veriyorsun.

Araba için veriliyorsa borçları düşünce 350 TL gibi tutar kalıyor. En azından bu seneyi vermemiz lazım :KK43: Öncekileri hesaplayamıyorum,borç çoktu önceden. Bu sene rahat ödemeye başladık:KK43:

Sağolun cevaplar için:KK68:

en az 80gr altın yada 7 milyar para varsa onun zekatı verilir onun dışında eve arabaya zekat düşmez

en az 80gr altın yada 7 milyar para varsa onun zekatı verilir onun dışında eve arabaya zekat düşmez
Sağol canım cevapladığın için,altın yada para yok bize düşmüyormuş sanırsam. İlk sene çok altın vardı çok da borç vardı hep sıfırın altındaydık yani, ama altınlar araba oldu:110:

canım dini konuların bencesi sencesi olmaz.. bu tür konuları işin ehline sormak gerekir.. Diyanetin fetva hattı var. her türlü sorunu sorabilirsin. Orayı aramanı tavsiye ederim senin için daha sağlıklı olur.. bu arada numarası 190. hayırlı günler

bildiğim kadar anlatayım; belki bende yanlış biliyorumdur .... ama arabaya zekat düşmüyor diye biliyorum ... ev annenin üstüneyse onun zekatı annene düşer .... ama bi yerde tarla arsa veya ev varsa eşinin üstüne yada senin üstüne veya 80 gr üstü altınınız varsa sizede zekat düşüyor canım ... hesaplamasını bende bilmiyorum bizimkini babam hesap etmişti .... inşallah kısa zamanda borcunu bitirirsin :)

Alo fetvaya sorsan en doğru cevabı alırsın 2 dakikada , ama bende kullandığım ev/araba için zekat olmaz diye biliyorum.

Anaaaamm biz bu zamana kadar yanlis mi vermisiz?? Biz hesaplamadan oylesine veriyoruz. Ben sukadarin sukadarindan vermen gerektigini bilmiyordum. Hesap nasil yapiliyorki?

Back
X