3. Sinema Günleri 5. Hafta (Tuce)

5.h

• Tarafsız Bölge (no man’s land)

OY: 3 50,0%
  • Fil adam (the elephant man)

OY: 1 16,7%
  • Bülbülü öldürmek (to kill a mockingbird)

• Otomatik portakal (a clockwork orange)

• Ankete Katılan
    6
  • Anket Kapalı .
Canım olur mu öyle şey, benim kullandığım siteler kapatılmış ondan sorun yaşadım bu sefer.

Yavaş da olsa inmeye devam ediyor, umarım yarın izleyebilirim:)

prensesim, filmi yeniden izlemedim, ama izlerken tamamen aynı hisleri yaşamıştım, film sessiz bir çığlıkla bitiyor, o çığlık gelip boğazımıza düğümleniyor, boşuna savaşlar, canları boşuna yakıyor...filmi beğenmene çok ama çok sevindim canım benim.

Savaşın saçmalığını çok iyi aktarmış yönetmen , tarafsız bölge ilk filmi , diğerlerine de göz attım vaktim oldukça izleyeceğim.

spoiler...spoiler...spoiler

Filmin ilk sahneleri, ölüm adamın altına bombayı yerleştirdiklerinde filmin konusunun bu şekilde gelişeceğine düşünmedim de içimden de diyorum ki , yahu adam canlı olsa ne komik olur ,ne yapılabilir bu durumda acaba , şöylee incecik bir plaka yada tahtayı yerleştirirler adamı kaldırıp üzerine sert bir cisim koyarlar falan filan :)
ne yazık ki bu kadar basit değildi , değildi de hiç mi bir şey yapılamazdı, yazık :/

Savaşın saçmalığını çok iyi aktarmış yönetmen , tarafsız bölge ilk filmi , diğerlerine de göz attım vaktim oldukça izleyeceğim.

Filmin ilk sahneleri, ölüm adamın altına bombayı yerleştirdiklerinde filmin konusunun bu şekilde gelişeceğine düşünmedim de içimden de diyorum ki , yahu adam canlı olsa ne komik olur ,ne yapılabilir bu durumda acaba , şöylee incecik bir plaka yada tahtayı yerleştirirler adamı kaldırıp üzerine sert bir cisim koyarlar falan filan :)
ne yazık ki bu kadar basit değildi , değildi de hiç mi bir şey yapılamazdı, yazık :/

hiçbir şey yapmamak için organize olmuş ekip kızdırmaktan çok acıtıyordu...

Nihayet izledim...

Sonu itibarıyla oldukça sinir bozucuydu. Savaşları insani boyutuyla ele alan ve aslında iki tarafında büyük kayıplar verdiğini görsel yoldan anlatan etkileyici bir filmdi.

ınsan yaşamı karşısında tüm didişmeler anlamını yitirmiyor ki, hangi savaş bir insan yaşamından daha değerli bir amaca hizmet edebilir?

ıki gücün çıkarları uğruna gencecik, tecrübesiz kişileri hamasi bir söylemle zehirleyip işleri bittiğinde zerre önemlerinin kalmadığı ve birer nesne haline geldiklerinin en güzel örneği.

Savaşa, düşmanlığa alkış tutanların üzerine düşünmesi gerekiyor bu filmi ve böylesi bir sonu izledikten sonra.

Bu arada savaş muhabirleri, fotoğrafçıları bana her zaman çok duygusuz ve ruhsuz gelmiştir. Düşünüyorum da böyle bir sektörde insan duyguların da mı soyutlanıyor yoksa mesleki hırs insani değerlerin önüne mi geçiyor bilemiyorum; belki bilirsiniz Pulitzer ödülünü de kazanmış fotoğrafçı Kevin Carter arkasında akbaba olan bir çocuğu fotoğrafladıktan bir süre sonra intihar etmişti. Çocuğa yardım etmediği için büyük tepki alan fotoğrafçının savunması ise ben yardım gönüllüsü değil, fotoğrafçıyım olmuştu, kim bilir bu yanıt içine de sinmemiş olacak ki vicdanı onu ölüme sürükledi.

Filmi izlerken bir de bu aklıma geldi işte...

Medyanın gündemi avucunda tuttuğu ve insanları aslında politikadan , siyasetten daha fazla yönlendiriği bir gerçek, savaş muhabirlerinin duygusuzluğu hırstan mı, acılara, savaşlara karşı bağışıklıklarından mı bilinmez sebep her neyse yaptıkları haberlerin , yakaladıkları anların önemi yadsınamaz , aslında buda kısır bir döngü. Bana da duygusuz geliyorlar , film bu konuyu da çok iyi işlemiş.

"Bülbülü Öldürmek"i de izledim bugün.

Konusu yine toplumsal yaralardan birini içeriyordu, çocukların dünyasına girmek güzeldi.

Yalın bir anlatımı vardı, avukatın savunması etkileyiciydi ki ne yazık ki bugün bile insanoğlu farklı olanı ötekileştirmeyi aşamadı.

Teşekkürler tuce, sanırım film tercihlerimiz arasında parallelik var:) Sana mutlaka 12 Angry Men'ı öneriyorum.

"Bülbülü Öldürmek"i de izledim bugün.

Konusu yine toplumsal yaralardan birini içeriyordu, çocukların dünyasına girmek güzeldi.

Yalın bir anlatımı vardı, avukatın savunması etkileyiciydi ki ne yazık ki bugün bile insanoğlu farklı olanı ötekileştirmeyi aşamadı.

Teşekkürler tuce, sanırım film tercihlerimiz arasında parallelik var:) Sana mutlaka 12 Angry Men'ı öneriyorum.

atlantis dikkate alıp izlediğin için ben de çok teşekkür ederim. bülbülü öldürmek benim de çok sevdiğim bir film, mahkemede beyazların ve zencilerin farklı katlarda oturması, beyaz-zenci beraberliklerinin yasaklanması, çocuklar dışında aklımda kalan ayrıntılar. düşünsem daha çok bulurum gerçi :D 12 angry men'i şimdi indiriyorum canım.

Back
X