Tünaydınlaaar,
Acuk geç kalktım havada pideler, magnumlar, çubuk krakerler uçuşmuş üleeeyn

Artık geç yatıp, erken kalkıp elimde cetvelle grubun delisi olarak sürekli burada nöbette olacağım, yiyin de göreyim
Şaka bir yana; herkes istediğini yer içer tabii..Bana kendim de dahil kilo sorunu olanların şuursuzca, sanki istediği kilolara gelmiş gibi, kilo sorunu yokmuşçasına ondan bundan yemesi resmen üzücü geliyor.Onca sporla 100 gram verdin diyelim akşam akşam onu yemek tüm debelenmeni belki de 2-3 günlük emeğini yok etti.Değdi mi yani diye haykırasım geliyor.Tabii insan binbir türlü bahane ya da kimi zaman full pişkinlikle yiyecekse yiyor tabii

(Bende zaman zaman yaptığımdan çok iyi biliyorum) Ama gene de emeklere yazık.
Bir magnum 300 kaloriden başlıyor, 40-50 kalori bir dilim ekmek desek bir magnum 6 dilim ekmek.Ne hikmetse dondurma illa akşam yemeğinin üzerine yenir, öğlen yenmez mesela.Akşam ister sırf salata yiyelim, üstüne 6 dilimlik magnum bütün işleri berbat ediyor.Onun yerine "al sana 6 dilim ekmek, madem açsın bunu ye" desek, eminim herkes "bu saatte ne 6 dilim ekmeği, ben yemem " der ama iş kaçamağa gelince boğazların geçiş yolu hemen kalkıyor
Çubuk kraker konusunda pes ediyorum, bacım sen bence kalorisine hatta kalorisinden ziyade karbonhidrat değerine bak o çubuk krakerin.Ayda bir tamam eyvallah ama hem zararlı, hem işlenmiş, hem hazır, hem tuzlu, hem yağlı, hem karbonhidrat deposu hem de 2 günde bir alışkanlık haline getirip yiyorsun.Tuz vücutta su tutar demiştim, çubuk krakerler sırf tuzdan oluşuyor zaten.Karbonda gidip totoya, göbeğe zaten yerleşiyor.Yani sırf 10 çubuk yemeden aldığımız zevk için hedefe ulaşmayı 10 gün erteliyorsun, hiç kimse çubuk kraker yememiş diye ölmemiş şu hayatta.Sen de pekala çok güzel güzel yaşarsın.Ben bir aydır ekmek yemiyorum bacım.Hatta ekmek dahil içinde un olan tüm karbonu çıkardım.Ha tavsiye edilesi bir şey değil tabii ama ekmek gibi ana maddeyi yemeden duruyorsam, sen çubuk krakeri yemeden haydi haydi durursun.
Karar tabii senin, bu da benim çubuk hakkındaki son yazım
(Gel anlaşalım, 2 hazirana kadar çubuk yeme, ben sana 2 haziranda bir koca paket renk renk, çeşit çeşit çubuk kraker alayım ödül niyetine

)
Neden zayıflamaya karar verdin kısmı da tamamen tartıda 90 kiloyu görmemle başladı.Hep diyete başlayacak ama hazır değildim.90'ı görünce deli gibi ağlamış "yuh 90 olmuşum, ötesi 100, 110..ben obez oluyorum hatta olmuşum" diye deli gibi tartı üstünde çırpınmıştım.Yani 88 kiloyken sorunum yoktu ama 90da bir aydınlanma yaşadım

Ve bu işe başladım bacım.
Neyse..çenem düştü...Hepimize kaçamaksız bir gün diliyorum.