- 12 Eylül 2007
- 7.588
- 15.235
- 498
kIZLAR ya benimde bir aydır saç diplerim acayip ağrıyor. Öyle çok toplamıyorum da ya da topladığımda çok gevşek falan toplarım. Ama böyle elledim mi falan ya da bir yerden bir yere atarken saçlarımı kökleri acıyor ya. Ve felaket derecede dökülüyor. günde 2-3 acuç resmen dökülüyor. Bir de ben bahsetmiştim daha önce kızıl rengi çok severim. Bugün aklıma geldi kına yaksam mı diye. Baktım netten bayaa güzel kızıllar elde etmişler. Bende acaba kına mı yaksam diyorum kızlar. Ne dersiniz. hem saça da iyi geliyormuş.
Yorgunluktan mı acep bacım, hani derler ya saçımın dibi bile ağrıyor diye ilk aklıma o geldi he.
Döküntü mevsim geçişinde beni panikletmez, ahanda yazan sonbara geçiyoruz işte ondandır.
Ha ben doktora gideceğim diye korkudan oturur dökülen saçları kafama geri koyar gene de gitmem ya, sen daha iyi bilirsin çok fazlaysa gene de bir görün istersen bacım.
He bir de stres aklıma geldi, stres de bazen döker ya.
Kına için ben de burada bir kaç tarif okumuştum, daha çok yabancı makaleler forumlara bakmıştım.
Yok soğan renginin bilmemneye dönen ışıltılı bilmemne renginden, yok şundan yok bundan acayip güzel şeyler çıkmış.
Hani kına deyince insana koyuya çalan tek tip kına rengi gelir ya işte içlerine kattıkları bilmemneler ile o rengi 100lerce ton farklıya dönüştürmüşler.
Bir de kına saçı toplar, güç verir, can verir falan derler ya iyi olabilir.
He bir de hamile kalınca da devam edebilirsin, sonuçta kimyasal değil, hem saçların da iki renk olmaz hamilelikte.
Ne bilem sen bilin bacım.Ama sonrasında geri dönmek, o kınadan kurtulmak, onun kokusundan kurtulmak, o rengi iyi tutturmak, kınalı yapıncak olmadan işin üstesinden gelebilmek.. ne bilem bunlar da negatif şeyleri.
Aslında güzel kızıl boyalar var, kimyasal diye mi istemiyorsun? Kınadan daha kesin, garanti ve belki daha güzel sonuçlar çıkarabilir.