Ymeğimi yedim, doydum geldim
2 yk arnavut ciğer
2 minik mercimek köfte
yoğurtlu kabak ve mantar
Köfteler olmasa iyiydi aslında. Kabul arnavut çiğeride unlu oluyor ama ona dayanamıyorum onu çok seviyorum ben. Hemde kendimi öğlenleri çok fazla kısıtlamayacağım.
Kısıtlama bacım, canın ne istiyorsa öğlen ye hatta bol bol ye, çikolatalı falan şeyler ye özellikle

Poşet çay kısnı için çok haklısın bacım ama şöyle bir avantajı var; ne yapılıyorsa yapılıyor paketleniyor ve ben alana kadar temiz ve hijyenik yani kutusunda beni bekliyor ama aktardaki adam her canı sıkıldığında pis pis elleriyle o ot tenekeerini kuruyemişçi gibi ha bir karıştırıyor, elliyor, her daim müşteri geliyor, o otun kapağını gene açıyor, gene kapıyor gene ellerini daldırıp çıkarıyor öyyşş yazarken ürperdim, bu fikir bile beni dile ediyor üleeyn.Tabii ki poşetlenmişi, fabrika çıkışlısı daha kalitesiz, daha az ot parçacıklı ve de daha işe yaramazdır, daha kimyasaldır belki evet ama şu elle mıncıklanma fikri bende gerginlik yaratıyor.
Çorba tarifi için de sağol bacım.Aklıma yazdım.İlerde detokslanmak için falan çorba düşünürsem sezen bacının kabak çorbasını hemencecik yapacağım.
2 bardak yeşil çay haşlanmış patatesimi yedim
hanımlar şu konuda fikrinizi almak isterim sizce sık sık ara öğünmü yenmeli yoksa karşı tez olan günde 2 öğün yani leptin hormonu için canan karatyın fikrimi
Se_zen'e sor o bilir.Zamanında bana leptin çalıştıran ayı demişliği bile var

He bir keresinde de biz yarışmanın daha başlarındayken ben 3 kilovermiştim, bu sıska arkadaş 1,5 kilo vermişti ama yüzdeden dolayı o kazanmıştı, o listeye girmişti bireysellerde ben girememiştim.Ah o sezen yok mu o sezennnnn
Ben 7.buçukta yemekten kalkarım hacım, gece de 1den önce yatmam.İşte hatta aç kalkılan bir akşam yemeğinden sonra gece 1e kadar sadece su ve şekersiz çay ile geçmiş bir 6-7 saat içinde o mideden gelen sesler, o bağarsakların boş boş melül melül duruşu, arada kramp gibi kısa süreli sancıların girişi, göbeğin bile mutsuz olup içeri çekilişi, "açım uleyyn" diye evde gezmek.Ben yiyemiyorum bari sen ye diye eşe 2. dilim pastayı da zorla yedirmek falan filan yani leptin salgılatmak bence mantıklı.
Ha ne faydasını gördün desen bilimsel çalışma yapmadım tabii ama her 2 saatte bir yiyin, bir avuç fındık yiyin, sonra 1 avuç ceviz yiyin, sonra süt için sonra yumurta yiyin hööööh derim bu mantığa.
tabii bir de yapısal ve günlük hareketsel durum önemli bacım.Misal senin metabolizman çok hızlı çalışıyordur, bir de çok aktfisindir iş yerinde , yani sürekli hop ordan hop buraaya.O zaman sen az ama sık yiyebilirsin, ne de olsa sürekli hareket içindesin, yediğini yakarsın.
Ama ben mesela dersim olmadığında; 11de kalkarım kahvaltıdan sonra da akşama kadar yayar keyif yaparım koltukta yatakta orda burada.Şimdi benim her saat başı yediğim düşünülürse 3lü koltuklara sığamam demek olur bu.
Bir de metabolizma hızı da önemli, çok yavaştır, hiç çalışmaya gönlü yoktur misal, o zaman sık sık yiyip çalıştırmak lazım onu ama bu da tetkiklerle ortaya çıkabilen bir şey, öyle internetten 3 soru cevaplamayla günde ne yakıyorsun, kaç kalori azımlar da yalan işte.
Ne bilem; bana hala leptin mantıklı geliyor.Leptinden ziyade akşam yemeğini yedinmi 7de 8 de neyse , kalkacaksın sofradan ve bitki çayı ve şekersiz çay ve de su hariç yemeyeceksin bacım yatana kadar.Yok meyveymiş , yok tatlıymış, yok şuymuş , yok sütmüş hikaye.Bir bardak süt 100-150 kalori yani 3 dilim kepek ekmeği.Gece yatarken 3 dilim ekmek yemenin alemi ne, yat zıbar az miden boş kalsın değil mi? Yook illa yenilecek, içilecek.Adamı hasta etmeyin burada uleeeeyyn

(Kendim yazdım kendim gaza geldim kendim kızdım sonunda

)