evet canlarım zayıflamaya karar verdikten sonra hayatımda yaptığım değişiklilkleri sizinle paylaşmak istiyorum:
1-çayımı şekersiz içmeye alıştım,artık çay içerken şeker aklıma bile gelmiyor!
2-ekmeksiz yemek yiyemeyen ben ekmeği sınırlayabiliyorm
sadece kahvaltıda ve öğlen birer dilim ekmek dışında ekmek yemiyorm,aynı şekilde yemek yerken ekmeğin yokluğunu hissetmiyorm bile!
4-akşam yediğim yemeğin az kalorili hafif olmasına dikkat ediyorm
5-akşam hiç ekmek yemiyorm,
6-akşam 6 dan sonra meyve dışında bir şey yemiyorm,
7-sık sık ama az yemeye gayret ediyorm, çünkü yemekler arasındaki zaman çoğaldıkça daha çok yiyorum,
8-yemeğe başlamadan 15 dakika önce açlığımı bastıracak bişeyler atıştırıyorum(meyve gibi)
9-dayanamayıp yiyeceğim şeyleri göz önünden uzak tuttuyorum.mesela tezgahın üzerinde duran bir büsküvi paketini,çikolatayı,pastayı dayanamayacağımı bildiğim için dolaba görmeyeceğm bir yerlere kaldırıyorum ki görüpte canıp çekip yemeyeym,
10-asonsör yerine merdiveni kullanıyorum,
11-oturarak yapacağm işleri ayakta yapıyorum, mesela bir yemeğin malzemelerini önceden oturarak doğrarrken şimdi bunu ayakta yapıyorum ki fazladan kalori harcaym,
12-hayatımdaki hiç bir şeyi yasaklamıyorum.zaten yasak koyduğunuz zaman o size daha cazip gelmeye başlıyor.her şeyden yiyorum ama yerken sınırlamasını biliyorum,
13-daha çok su içmeye çalışıyorum
14-her gün en az 2 bardak yeşil çay içmeyi ve funda çayı içmeyi alışkanlık haline getirdim,
15-her sabah kahvaltıdan önce sirkeli ılık su içmeyi alışkanlık haline getrdim,
16-aklıma geldikçe sık sık mekik çekiyorum,
17-her akşam yatmadan önce 20 dakikalık egzersiz yapmayı alışkanlık haline getrdim,öyle ki bunu unutup yattığımda bile tekrar yatağımdan kalkıp egzersizimi yapıyorm,
18-arada 38 beden kıyafetleri çıkarıp giymeye çalışıyorm:) gün geçtikçe kıyafetlerin olduğunu gördükçe müthiş mutlu oluyorm!ve kendime güvenim geliyor! zayıflamaya tam gaz devam ediyorum!
19-büyük beden kıyafetlerimi yavaş yavaş azaltıp dolabımdan çıkarıyorum.
20-38 beden çok güzel bir kıyafet alıp o kıyafeti kendime hedef belirliyorm ve o kıyafeti giyebilmek için daha da gaza geliyorum!
işte canlarm aslında insan alışıyor.yani şu anki bu yaptklarımı 1 aylık vaya 2 aylık yapacağım bir şey olarak görmüyorum bu düzeni hayatım boyunca devam ettireceğime inanıyorm inşallah!:enbuyukkk: