Haticeciğim, Dukan diyetinin kitabını bir gazete görüp aldım. Mantıklı geldiği içinde yapıyorum. Başı sonu belli bir diyet çünkü.. Kısaca yazayım.
Diyet 4 adımdan oluşuyor.
1.Adım : ATAK EVRESİ : Protein bakımından zengin 72 yiyeceği 2-7 gün (verilecek kiloya bağlı) boyunca, istediğiniz kadar yiyin. Sıfır yağ. Günde 20 dakika yürüyüş.
2.Adım : SEYİR EVRESİ : 28 çeşit sebzeyi ekleyerek, protein bakımından zengin yiyeceklere devam edin. (Ben 1 gün sadece protein, 1 gün sebze+protein tüketiyorum) İstediğiniz kiloya gelene kadar bu şekilde devam edin. Günde 30 dakika yürüyüş.
3.Adım : GÜÇLENDİRME EVRESİ : İstenilen kiloya geldikten sonra diyete meyve, ekmek, yağlı peynir ekleniyor. Haftada iki gün nişastalı yiyecekler ve ödül yemekleri ekleniyor. Bu evrenin süresi verilen her kilo için 10 gün hesabıyla hesaplanıyor. (ben toplamda 13 kilo vermeyi hedefledim yani bu evre 13*10=130 gün sürecek) Günde 25 dakika yürüyüş.
4.Adım : KORUMA EVRESİ : Haftanın 6 günü istediğini ye. Sadece Perşembe günleri saf protein tüket. Günlük hayatta asansör kullanmayın. Günde 20 dakika yürüyüş yapın.
Tüm bu evrelerde birde yulaf kepeği tüketmek var ama Türkiye'de nerede satılıyor daha bulunamadı.
Kabaca böyle. Dediğim gibi bana başı belli sonu belli geldi. 4.evrede istediğini ye kısmıda işi cazip hale getiriyor. :dance:
Canım güzel bir diyete benziyor Yağ tüketeyip protein alımını artırmak iyi bişey Başarılarının devamını dilerim:))opuyorumnanaktan