- 12 Eylül 2007
- 7.588
- 15.235
- 498
Ben de gittigim geldigim yere bakmam dikkat etmiyoruz onemsemiyoruz ondan aklimiz baska seylere calisiyor haksizlik etme beynine
Ben de ing ogretmenligi okuyorum daha birinci sinifim ozelde is imkanlari nasil evden ceviri falan yapabiliyor musun
Çeviri de ekmek yok bacım, bir sayfayı 4 liraya falan çevirtiyorlar o da uzmansan, pazarm da param diye ağlanmazsan falan filan yani.Ben çeviri işine hiç girmedim.
Ben okurken yabancı bir İngiliz firmasına girdim.Orada da 6 yıl kadar çalıştım.Eğitim müdürlüğü sonra da şube müdürlüğü yaptım.Sonra başka bir İngiliz firmasına geçip orada da 2 yıl çalıştım.Sonra şimdiki çalıştığım kurumla çalışmaya başladım.Ders alacak kurumlar bu firmaya başvuruyor, bu firma da elindeki öğretmenlere ders dağıtıyor.4 yıldır falan bu düzende gidiyorum.Sabah x firmasına derse gidiyorum, öğlen y bankasında dersim var, akşam bilmemne firmasında.Maddi olarak iyi oluyor tabii.Zaman açısından da 4 saat ders verip evine geliyorsun, bu açıdan da olumlu.Genelde iş adamları falan filan olduğu için de el üstünde tutuluyorsun, hocam hocam diye peşinde geziyorlar
Özel okullar çok para vermiyor, genelde genç öğretmenleri 1000 liraya çalıştırmak işlerine geliyor, haftasonu toplantıları, mesaileri de hiç bitmiyor yani.Bir iki kolejle görüştüm, işime gelmedi.
Ama özel sektör olarak ithalat ihracat yapan firmalar, turizm firmaları belki oteller, yabancı firmalar bu açıdan çok elverişli.
Yani bölümü bitirip işsiz kalmak çok zor.
Sana kolaylıklar dilerim. (Yeni bir bölüm mü okuyorsun bu arada? Ben seni sanki başka alanda okumuş ve çalışıyor sanıyordum)