Ben de dükkana geldim

) Tiroid lobektomi sonrası yavaşlayan metabolizmamın hediyesi kilo oldu, zor bir dönemdi ben de hakkını verdim iştahımla tabi.. Sonuç: 40 yaş, 162cm boy, 87kg...
İkiz gebeliğimde 84 ile doğuma gitmiştim öyle tahayyül edin...
Bu kilo kalbime yük olmaya başladı- ömrümde ilk kez kolestrolüm oldu-hafif insülin direnci ve sınırda şeker igeldi.
Endokrin doktorumun yönlendirmesi ve kontrolü ike başladım, tam kan ve ilaçlı kortizol bakıldı, tiroid ve lenf ultrasonum yapıldı, karaciğer, safra ve pankreas usg yapıldı (malum bu ilacın yan etkilerinden biri pankreatit-onu ekarte etmek önemliymiş)
Uygun olduğuma kanaat getirince pazartesi 2,5 ile başladım. İştahı böyle bıçak gibi kesebileceğini hayal etmezdim, söyleseler inanmazdım.. Hafif bir mide bulantım oluyor, yan etki pek yok gibi.
Şimdi sarkma olmaması ve gerçekten zayıflamak için günlük kilox1.2gr protein gerekli= Benim için 104gr yapıyor. Kabaca her gün yarım kilo kıyma gibi düşünelim, her gün bunu yemek mümkün olmayacağına göre bu proteini tutturacağımız hesaplar yapacağız.
Sek protein 1kutu 20gr protein, züber high protein bar 15gr protein, 2yumurta 12 gr protein. Hesabın yarısı böyle tuttu, kalanı için muhakkak yağsız tavuk göğüs, lor peyniri, badem gibi besinlerle tamamlayacağım. Bu hafta izliyorum....
Olmaz ise sabah protein shake, öğlen salata-tavuk, akşam Sek protein+badem gibi bir planım var.
4 hafta 2.5, 4hafta 5, sonrasında idame dozum 7.5 olacakmış. Bu yolculuk en az 3 ay ortalama 6 ay sürüyormuş. İneceğimiz kilo 62, hedef kilo 65. İlacı bırakınca 2-3 kilo geri gelir dedi. 25 kiloluk uzuuun yolculuğa merhaba. Bir de haftada 3 kardiyo, her gün 3lt su dedi dr.
2 günde karnım inceliyor sanki, tartıdan ümitsizim. Henüz spora başlamadım