Tünaydınlaaar,
Sabah 5te mekik çeken insan evladı yazıyor

İçine spor aşkı kaçmış sanılmasın, tamamen kedimin mart ayını geç algılamasıyla ilgili bir durum.
Bütün gece sabah kadar maaaav maaaav mahalleyi inletti ve bu 5 gün sürecek, ben de onu oyalayayım diye sabah 4te kalktım 10 kadar onunla uğraştım, bir ara sıkıntıdan mekik bile çektim yani.Zombi gibiyim şu an.Akşama dersim var ama beynimi ve enerjimi nasıl toplayacağım bilmiyorum.Şu cuma akşamı hemen gelse keşke.
@Yakar bacım, 4 lokma: 400 kalori aldırır, 45 dakika yürüyüş 150 kalori verdirir.Yani sadece 4 lokmayı eritmek 3 saat yürüyüşe bakar.
Bence bir şeyleri yemeden önce kalorisine bakalım.Ben eskiden bir gofretin 10 dilim ekmeğe eşit olduğunu bilmezdim.hani bazen diyoruz ya ucundan yedim, ucundan da yesen durduk yerde 2 dilim ekmek yemiş oluyorsun işte, ne gerek var.Git onun yerine ekmek ye değil mi? Yok diyetteyim akşam akşam ne ekmeği , ne alaka deriz ama çikolata ya da benzeri şeyler sanki çok masum.
Ben geçen tulumba için ölmüştüm resmen.Bir tanesinde 400 kalori varmış inanabiliyor musun?
Yani biz sözde diyet yaparken 1200 kalori civarında besleniyoruz ve kilo veriyoruz az az.
Düşün eğer günde sadece 3 tane minicik tulumba tatlısı yersek 1200 kaloriyi doldurmuş oluyoruz, sonra istersek yoğurt, çorba yiyelim, istersek elimizde sütle gezelim ertesi güne artı çıkıyoruz.Ve "ya çok hafif yedim ama sadece 3 tulumba yedim ne alaka?" diyoruz.İşte alakası kalorisinde saklı.Eğer yok canım tatlı istedi, yok şekerim düştü yok bilmemne oldu diye sızlanıyorsak bir bardak süte tarçın koyar 100 kaloriyle de bu işi halledebiliriz, ya da diyet 3-5 bisküvinin üzerine az pirinç ununu sütle karıştırıp muhallebi yapıp üstlerine döküp bu işi 150 kaloriyle de atlatabiliriz tabii gün içinde çoook hafif yemişsek.
Sana kişisel yazmadım bacım, herkesin arada sırada ya da sıklıkla yaptığı şeyler bunlar.Bence yemeyelim ama eğer gözümüz kararmışsa 2 saniyede kalorisine bakalım.Ondan sonra da sporla karşılaştıralım.Yani tama yiyeyim ama karşılığında kaç saat yürürsem yeter diye bakalım.Zaten bizim amacımız eski yağları yakmak, biz gün içinde yediklerimizi yakıp bitireceğiz ki, eski yağlara vakit kalsın.Ama bir masum tatlı (!) o gün bizi oyalıyor, onu bile yakamadan, gün içinde yediklerimizi bile yakamadan ve de eski yağlara bile geçemeden ertesi gün kilo almış oluyoruz.Bence biz bunu haketmiyoruz bacım.