He ya sabah eşim soruyor sizin çete haftaya mı toplanıyor diye.

Yok dedim erteledik. O da ne o zayıflayamadınız mı diyor. Bende yokcanım yeni kızlar falan geldi de ondan yani.
Yalana bak. Ya benim bugün aklıma bir şey geldi. Eklediğim resimlerden turuncu buluzlu ve siyah kotlu olan varya onlar hala bende duruyor sağlam. Diyorum ki zayıflayayım da onları giyip yine mutfakta aynı pozu çektireyim 7 sene öncesi ve sonrası diye. Bakalım aynı kiloda çocuktan, yaştan sonra kıyafetler aynı duracak mı? Çok merak ettimm bunu. Diğerleri de duruyor ama onlar ev dışı olduğu için oralara gidipte çektirme imkanım yok.
Benim de annem bugün telefonda sordu buluşma olayını

2 haziran deyince o da aynısını dedi

Ben de stresli olmayalım, yavaş yavaş verelim kalıcı olsun diye anlaştık dedim.

O da hıhı deyince ben de "anne ben çok zayıfladım, 72 oldum amaaa çok inceldiiim, günde 2500 mekik çekiyorum" diye telefonda höykürdüm

Bu sefer de "az yeme, halsiz kalma, hasta olursun, derdin çekse ben sana çek veririm" bıdı bıdılarnı dinledim.
Sonra da canımı sıktı, güya gaz vermek için teyzemin kızının yazın düğünü var, "bak düğün yaklaşıyor,incecik olalım" dedi, benim de şalter attı "ben başkaları için değil kendim için zayıflıyorum, düğün çok derdim olsaydı kendim 82 kiloyla kendi düğünüme gelmez, zayıflardım" dedim

Öff kendi motivasyonumu bulmuşum, zayıflıyorum işte, annem "aman diyeti bozma" diyor telefonda, motivasyonda teyzemin kızının düğünü !
Biliyorum iyi niyetle gaz vermek istedi ama bu beni sinir etti, sanki 5 yaşında çocuğum, benim beynim basmıyor sanki ben kiloları seviyorum...Öfff yani...Bir de benim annem yer, içer ama hareketlidir hala 38 beden yani.Bana da "az yeme, işin sırrı harekette, sporda" diyor.Ya benim bünyem böyle işte, hem akıl mı istedim, söylediğime pişman oldum yani !
Şimdi anneler gününde gideceğim, o zamana kadar 1,5 ay görüşmemiş olacağımızdan farkı anlayacak ama bu sefer de "yeter artık, yapma artık, ye artık" faslı başlayacak....
Özetle canım sıkıldı biraz.
Ha foto olayı da güzel fikir tabii, yaş maş anne olmak falan hikaye bacım ya.Fiziğin yerindeyse genç duruyorsun işte, bence sende de sonuçlar böyle olacaktır.Benim sınıf arkadaşlarım falan hep çocuk sahibi, bakıyorum da hepsi benden yaşlı duruyorlar hatta onların fotoğraflarını gören kardeşim, annem falan şok oluyorlar ama ortak nokta şu: kilo. Hepsi kilolular, hepsi teyze gibi duruyorlar.Tabii çocuk sahibi olmak mutlaka şahane bir duygudur ama çocuk doğurdum diye bir kadın dünyasından da geçip, patates çuvalı gibi kendini koyvermemeli.Benim amcamın eşi 40 yaşında, 36 beden giyiyor, 19 yaşında oğlu var ama görsen 25 anca var dersin, boylu poslu da ha öyle minyon değil.Gene annem keza, ince ve bakımlı görsen 40 anca vardır dersin.
O yüzden herşeyden önce sağlık için sonra
estetik görünmek, genç görünmek, zarif ve daha özgüvenli olmak için kilo vermek şart.
Neyse ..Hepimize hafif bir gün olur inşallah.