tatlım bu konu varya bu konu öle geniş ki pencereyi nerden açarsan görüşün pencerenin yönüne göre değişir
konu para para para ah şu para varya paraaaaa
ben safımdır kullanıldığımı sömürüldüğümüü parasız kalmadıkça anlayamam
ben 11 yıldır çalışıyorum ve sigaram falan yoktur fazlada tutmluyumdur her ay elbise gezme tozma planlarım yoktur am fazla maddi açılmayyaım diye biizm evde kasa annemdir bbam yok zaten kardeşimde annemin emekliside benim maaşta annemde birkir
ben aldığım maaşın 5 lirasıını bile eksiltmeden anneme vrdim yılarca ama kardeşimin eve verdiği para benim 5/1 im nerdeyse ama iş adlete geldim yok kardeşim erkek çocuğu yaa tuutlan kayrılan o yaşım 30 a geldi ben şunu öğrendimki bencilde olmak lazım kenara kimsenin bilmediği parayıda koymak lazım kimseyi kendine güvendrip onlara rahat rahat harcatıp senin parasız kalmaman lazım
S.A SENİN OLAYINDA BENCE ANNEN SENİ SÖMÜRÜYOR ÇÜNKÜÜ VERDİĞN PARAYA BENCE İHTİYACI YOK. EŞİNİ ANLATMAMIŞSIN BELKİ ONUNDA ASLINDA İHTİYACI OLMAYABİLİR ŞÖLE DÜŞÜN KİM GELCEK PARAYA VERME İHTİYACIM YOK DERKİ AMA EĞER EŞİNİN PARAYI KULANACAĞI YER ORTAK MASRAFINIZ BORCUNUZ OLACAKSA GÖNDERMELİSİN ÇÜNKÜ O BORCUN SIKINTISINI SENDE ÇEKCEK EŞİNİN STRESİNİ SENDE YAŞAYACAKSIN
(PARANIN OLDUĞUNU KİMSEYE SÖLEME EVLİ OLAN ARKADAŞALRIMIN BANA İLK TAVSİYESİ EVLENDİĞİNDE MAAŞINDAN BİRAZ KENAR KENDİNE AYIR DÜNYA HALİ B MİSALİ DERLER HENÜZ BEN BU FİKRE KATILMIYORUM BEKAR OLDUĞUM İÇİN SANKİ BU EŞİMİ ALDATMAK GİBİ GELİYOR EŞİMİN MİSAL BENDEN GİZLEDİĞİNİ BİLSEM ONA OLAN TÜM GÜVENİM GİDER )
S.A YAZDIKLARIMI OKUDUMDA ÇOK UKALACA YAZMIŞIM YANLIŞ ANAMA SAKIN ÖLE İLK DÜŞÜNDÜĞÜ YAZDIM BENİMDE YANILDIĞIM YANLIŞ DÜŞÜNDÜM Bİ KONU OLABİLİR
Hayır canım ukalaca yazmamışsın ben herkesin fikrine saygı duyarım.. ben daha 20 yaşındayım. fazla görüp geçirmedim. bu tür geniş konularda bir anda çöküyorum fazla yük binmiş gibi hissediyorum kendimi. nasıl davranacağımı ne söyleyeceğimi bazen bilmyiroum. ama bunları hep içimde yaşadım. etrafımdakiler benim yaşımdan çok fazla olgun olduğumu söyleselerde burada sizinde fikirlerinizi olaya bakış açınızı okudukça kendimi iyi hissediyorum.
Annem beni sömürüyormu bilmyorum. Annem herzaman çok para harcar bize bazı maddi harcamalarımızda kızsada aslında onu ciddiye alamam. çünkü dediğim gibi çok harcar. Ama bu harcamalarına rağmen kardeşlerinde veya yeğenlerinde yardım isteyenlere hep yardım etmiştir (bunuda anlamadım ben bugüne kadar karşılıksız yardımmıdır nedir? )
Ben 17 yaşımdan beri çalışıyordum son 5 ay önce sine kadar çalışıyordum. Şu an 5 kuruş birikmişim yok. çünkü cahillik edip para biriktirmedim. aklım parasız kalınca başıma geldi. şimdi elime geçen ne kadar para varsa hepsinin en ince ayrıntısına kadar hesabını yapıyorum. Gerçekten eşimin dediği doğru galiba ne kadar paran olduğunu annen dahil kimse bilmesin. çünkü bilenler olunca paranın bir hayrı olmuyormuş onu anladım.
S_A işin zor bacım vallaha iki ateş hattında kalmışın aslına bakarsan ikiside haklı gibi görünüyo karşıdan bakınca

annen kendine göre haklı muhtemelen seni düşünüyo çalışmadığın içn ilerde sorun yaşıycanım düşünüyodur parasız kalmanı istemiyodur.
eşin bi yönden haklı siz artık evlisiniz para konularında ortak hareket etmeniz kadar normal bişey yok ama benim anlamadığım borç eşinin borcu değil kardeşinin borcu eğer yanlış anlamadıysam sen bu konuya hiç girmeseydin belki çok daha iyi olurdu nacizane fikrim canım tabi gene en iyisini sen bilirsin fazlada üzme kendini annenlede aranı düzeltmeye bak sonuçta annen asla senin kötü olmanı istemez eşin yanında olmadığı için duygusal davranıyo olabilirsin otur bi sakin sakin düşün.
Evet canım annem benim parasız kalmamı istemiyor ama bana bunu söyleiş tarzı çok farklı. ben annemin beni düşündüğünü hissedemiyorum bir türlü

Eşimin kardeşi benim kuzenim yani biz akrabayız. bu biraz olsun onun için para göndermemi hafifletiyor. Birde borçların büyük bir kısmı eşimin kredi kartına yani onun adına ve sürekli faiz biniyor o borca. Ben para göndermesem belkide hiç ödeyemeyecek..
Ben para konularında dediğim gibi eşimle birlikte hareket etmek istiyorum onunla birlikte para biriktirip ev sahibi olmakistiyorum. çünkü annemle edersem ev hayalim asla olmaz o eşime paranın hakimiyetini vermeme çok karşı ona göre ben istediğim zaman beğendiğimi alabilmeliyim hesap vermemeliyim.. ben kimseye hesap vermiyorum desemde nafile..
annem eşimi babamla aynı kefeye koyuyor.. ,
Herkeste bir dert. Sa üzüldüm durumuna bacım.kendini düşün bunu sakın unutma. Memuriyete basladım. Bekarım. Babam ev alacak. Ben ödwerim dedim.4 yıl ödedim.son sene evlendim. Aradan 4 yıl gecti hala dinlerim ev aldıkta ödemedin diye. ödediim 4 sene görmezden gelinir.sadece 1 sene ödemediğim göz önündedir. Kendi çabamla evlendim eşimin ailesi istemedi beni.babamlarda sadece yakat odama baza ile yatak aldı bukadar. Tek basıma kurdum yuvamı düğünümü...ve suan kardeşim evleniyor. Babamın bir arsası var yıllardır durur satmazdı. şimdi kardeşim için saatt orayı. 18000tlye bir yer ayarlandı.yurtdısına gideceği için gelin iş bulana kadar aylık 1000dolardan 12000dolarda para verecek...işte olay bu. Benim kızımın koluna ne dogdugunda künye alan oldu ne düğünümmde altın takan oldu nede ev aldım diye tabrik eden oldu. Kendini düşün...annemle kavga ettik bu arada.kızıma kreş arıyorum 3 gündür canım burnumda. Ağlamak için cıldırıyorum. 1.5 yasındaki cocugu krese nasıl vereceğim. Annem üst katta oturuyor. Eli ayagı tututoyr. Cok bunaldım arkadaslar.burayıda cok boşladım farkındayım. Paylaşım yapamasamda cok güzel kilo veriyorum. Akşama kadar düşünmekten yemek olayı bitti tamamen..canınızı sıktım lusura bakmayın. Ama sa cıgım dediğim gibi bir zaman geliyorki anne baba bile el oluyor yapayalnız kalıyorsun tek ailen eşim cocugun. Tabi sanslı kesin hariç... Herkesin annesi babası benim gbi olacak değil.bu arada buluşmanıza az kaldı. Hadi hayırlısı bol fotoistiyoruz
Ah canım benim Allah seninde yardımcın olsun çok zor vallahi

Şu erkek çocuk ayrıan anneneler babalar yokmu

ne farkları var anlamıyorum
Zaman geliyor anne baba bile el oluyor demişsin bu çok doğru canım

benim düğünümde babam bana hiçbirşey almadı.. şimdi sorsam yalanlar ben sana 1000 tl verdim der hahayyy 1000 tlymiş.. o parayı bana değil anneme verdi

Annem bana düğünümde 5 bin tl lik altın taktı. bilezik aldı birde 5i biryerde aldı.
Babamın evliliğime hiçbir katkısı olmadı. söz kesimim onun yüzünden bensiz yapıldı. ne ben istenirken oradaydım nede söz kesimimde

beni türkiyeye o yıl götürmedi. daha 1 ay önce geldin dedi

nişanımı burnumdan getirdi. nikahıma bile gelmedi
Düğünümden sonra bu evliliğe sebeb olanlara diye ortalığı ayağa kaldırmış. kına gecemde okadar çok içmiştiki kibrit çaksam alev alırdı.
Annem her konuda bambaşka benim için..
ama para konusunda hiç anlaşamıyoruz.
ona bu para benim ve eşimin geleceğimiz için diyemiyorum.
Sumrancim anneni bence bu para meseleleri icin uzme canim o ne soyliyorsa senin iyiligin icin soyluyordur parani biriktir bence de yatirim yap ayrica kayninin borcunu neden sen odeyesin cok sacma bence bilmiyorum benim hic hosuma gitmedi esinin kardesinin borcu icin senden para istemesi ayrica neden annene kac paran oldugunu soylemeni istemiyor elinden mi aliyor ki annen
canım haklısın neden eşimin kardeşinin borcunu ben ödeyeyim. ama malesef borcun büyük kısmı eşimin adına.. ve sürekli faiz biniyor maddi anlamda çok sıkışıklar annesinin altınları dahil herşeylerini sattılar. eşim psikololjik olarak iyi değil bu yüzden ona yardım etmek istiyorum..
veeeee en kötüsüde eşim bu borcu ödeyemezse ben burda iş bulsamda onu buraya getiremiyorum

buda beni bitiriyor mahfediyor

Annem paramı elimden almıyor ama ne zamanki ona ne kadar param olduğunu söyledim.. parasız kalınca hemen benden istiyordu yok diyemiyordum ben onun için hep herşeyi yaptım

eşimde evlendikten sonra artık bu durumu düzeltelim dedi seninde birikimin olmalı dedi..
annemi üzmemeye çalışıyorum.. elimden geleni yapıyorum

@Başkan,
Püsküüt paylaşım alanında bizim gruptan cevap bekliyor kardeş takımla ilgili.
Bilgin olsun.
Hmm bende bizimle alakalı değil diye düşün müştüm dün.. :/ oraya yazdım canım söylediğin için çok teşekkür ederim..