slm kızlar şimdi doktordan geldim.şekerim risk sınırında çıktı.3 ayda bir açlık kan şekeri ölçümü yapılacakmış.kolestrolümde çok düşük çıktı bunun sebebide kiloymuş.doktor egzersiz önerdi.sakın spor salonuna yazılma sen ağır spor yapamazsın dedi.verdiğin kilo ayda 1,5 kiloyu geçmemeli dedi.karbanhidrattan uzak dur.onun dışında istediğini ye ve egzersiz yap dedi.bol bol meyve ye ve sabah kahvaltını ekmeksiz yap yumurtanı peynirini eksik etme dedi.
Ben de ayda 1,5 kiloyu geçmemek olayına takıldım.Hani uzmanlar ayda 4-5 kiloyu geçmeyin ya da kilonuzun %10undan fazlasını geçmeyin diyorlar, ayrıca kilosu çok olan çok, az olan az verir diyorlar.1.5 kilo sağlık sorunlarından dolayı mı ortaya atılmış yani?
Ben düz mantıkla kısa sürede en azından 10-15 kilo verirdim, böylelikle ciddi sağlık sorunlarını önlemiş olurum diye sıkı çalışır, halletmeye bakardım.Tamam kilo çok olunca ağır spor sakat.Benim eşim de 95 kilo, bisiklete bile binmiyor, kalp riski olur diye.Ama çok kilolu biri akşamları her gün 1 saat yürüyüş yapsa, yediklerine dikkat etse ayda 5-10 kilo rahat verir gibime geliyor.
Bir de meyve işine bende sezen bacı gibi hoş bakmadım.Sabah 6da yenen bir porsiyon meyve ancak ertesi gün sabah vücuttan gidiyor.Meyve dediğimiz şey full şeker; özellikle karpuzdu, kavundu yani yaz meyveleri paso şeker.
Bir meyve de bir dilim ekmeğe eşit ayrıca, ekmek yeme ama bol bol meyve ye demek bence daha riskli ve anlaşılmaz.
Neyse canım, sonuçta doktorlar elbet daha iyisini bilir.
Umarım bir sonraki kontrolde çook iyi sonuçlarla karşılaşır, güzel güzel de kilo verirsin bacım.
Yok bacım ya 5 dakika sürmez orası resim çok yakında o yüzden öyle görünüyor. Duraktan alırım ben seni.
He sahi nerede buluşucaz. Durakta mı buluşalım hepimiz. Yoksa çay bahçesinde mi. şimdi çay bahçesinde ise ben maskemi takarım siz beni oradan tanırsınız gidip başkasının masasına oturmazsınız. durakta ise daha kolay çünkü sap gibi bekleyen birini görünce kesin hemen tanırız birbirimizi.

Ben zaten sabahın köründe tuzla da olurum kızlar. Eğitime gidicem diyorum bizimkilere o yüzden 9 da tuzla da olur siz gelene kadar ilk posta kahvemi içer sahilde yürüyüş yaparım. TARTI KESİN GETİRİLMİYOR DEĞİL Mİ WİNSTON. KANDIRMA BAK BENİ. BENİM GETİRMEYE YÜZÜM YOK DA.
İsterseniz mekanda buluşalım.Ben biraz pimpirikliyim.İlk defa geliyorum ya oralara, yolu uzun diye, trafik olur diye, sizleri bekletmeyeyim diye sanırım erkenden damlarım oraya.Belki gecikenler olur, çok erken gelmiş olanlar olur.Otobüs durağında dikilmek yerine isterseniz gelen mekana geçsin.Sonra dördümüz ayrı ayrı 4 masaya oturmuş oluruz, artık birbirimizi bulup, ortak masaya otururuz

Ya da rezervasyon isteniyorsa, bir isimle rezerve yapalım, gelen o ismi söyleyip masaya geçsin.
Ya da birbirimize giyeceklerimizin en azından rengini söyleyip değiştirmeyelim, orada o kıyafete göre gidelim masalara

Ya da herkes kıyafetine ortak bir şey iliştirsin tanınmak için

Ay ne bileyim, kararsız kaldım.Ya da sezen gidip otursun cafeye, hepimize de cep telini versin, cafeye giren sezeni çaldırsın, sese doğru gitsin, bu da makul
Regl sebebi ve de hedefime ulaşamamış olmamdan dolayı boşuna tartı GETİRMEYECEĞİM bacım.Kendime boşa yük etmeyeceğim yani.
Sen ulaştıysan tabii ki getir, tartıl bizleri de çatlat ona sözüm yok ama ben %100 getirmeyeceğim.Onca yola bir de onu taşımayayım, zaten dediğim gibi şişkinlikle daha fazla geliyorum tartıda şu ara.O yüzden getirmeyeceğim.