Tünaydınlaaar,
@Se_zen bacım, kolay olacak kolay.Bir de bence yani öyle kendi kendine azaltmalara falan girme, bırak her şeyi ilaç yapsın.Sen kasma.Ben son 2 güne kadar günde 1,5 paket içiyorsam 2 paket içtim sen ne diyorsun?

Ama çok negatiflik olmasın diye yazmamışımdır belki ve son 2 gün 3-5 tane içip yattım yani her şeyi kendi akışına bırak, şimdi sen azaltmaya falan çalıştıkça beyin daha fazlasını isteyecek, kısıtlanma psikolojisine sokma beyni derim ben.
İnan alışkanlık falan yalan.Ben 2000den beri falan içiyordum düşün 12 sene içmişim ve son 6 aydır falan günde 1,5-2 pakete kadar çıkmıştım, yani uyanık olduğum her 15 dakikada bir tane falan gibi.Kahvenin yanında, yemeklerin üstüne, yemeklerden bile bazen önce, yatmadan önce, çayın yanında, tavla oynarken yanında, tartışırken elimde, tartıştıktan sonra elimde, terteeemiz yıkandıktan sonra koşa koşa elimde, yemek yaparken bir yerde, temizlik yaparken bile yanımda yöremde, mutlu olduğumda elimde, gerildiğimde elimde vs vs...Ve ilk kez geçen anneme gittiğimde Türk kahvesini içerken kendime şaşırdım.Hani bana sigara en iyi neyle içilir diye sorulsa iki cevabım olurdu; birincisi yemek sonrası şahane gider, ikincisi kahveyle keyifte şahane gider.Hadi az yiyorum hesabı yemek sonrası belki aramıyordum ama ya kahvenin yanına niye böyle olmuştum? İnan, normal insanlar gibi kahvemi içtim, annem de winston içmesine rağmen onun sigarasından bile almadım.
Yani zaten sen de bilirsin 3 günde nikotin gider, fiziksel dert biter sonrası alışkanlık.Ben ki daha önce bile en az 3-4 kez bırakmayı denemiş biriyim inan alışkanlık kısmı tam eziyetti ama şu an nasıl diyeyim sana, hayatımda hiç sigara içmemiş gibiyim.Hiç istemiyor, elim gitmiyor ve aramıyorum.
İlacı da hala kimseye tavsiye etmiyorum ama bir yandan da üreticisine gizli gizli dua ediyorum

Umarım sende de güzel sonuçları olacaktır bacım.
Hiç negatif düşünme.
@Gırgırına Bacım,
Gelmene sevindim bizde tam kepenkleri kapatacaktık

Valla bacım bende geçen düşünüyordum diyet kısmımı acılı oldu yoksa sigara bırakma kısmımı diye.Tamam sigarayı hapla bıraktım gerçi ama sigara kısmı tam eziyetti.Gerçi bunu sigara içen birisine anlatmak daha mantıklı olur, yani sen anlamazsın.
Sigara öyle bir şey ki damarlarında gezer, bağımlılıkların belki en büyüğü, en zor vazgeçilesi.
Hani ben hep derdim ya kimse 1 hafta 1 ay reçel yemedi diye ölmedi , bizde yemeyelim diye, işte sigarada bunu diyemiyorsun.Tabii ki kimse 1 hafta sigara içmedi diye ölmüyor ama bunu başarmak çoook ama çoook zor.Yani damarlarında gezinen şeyin stoğu bitiyor en başta, agresif oluyorsun, el ayak titremesi, hayattan zevk alamama, beynin bile algısının düşmesi vs vs bunlar hep sigarasızlıktan oluyor çünkü bizler birer bağımlı oluyoruz.
Amaaaa; (amadan önce ve sonra işaret konulmaz öküz winston) neyse heh ama yemek bağımlılığı gibi bir şey yok bacım, bu bağlamda da kendini kandırma.En basitinden ben her 15 dakikada bir sigara içer, bazen peşi sıra yakar içerdim ama sen eminimki her 15 dakika da bir yemek yemiyorsun.
Tamam yemekle belki yiyerek dertlerimizi unutacağımızı sanıyoruz, belki çaresizlikten belki sıkıntıdan falan yiyoruz ama sigara kadar bağımlı yapacak ve engellenemez ve de bırakılamaz bir şey değil sen de biliyorsun.
Bilmemne diyetleri yaparken ne kadar kilo verdiğini, istedipğin zaman bunları nasıl aştığını sen de biliyorsun.
Bir de tabii ki hayatlarımız zor, kimse 4 4lük hayatlarda yaşamıyor, tabii ki istemediğimiz şeyler oluyor, bazen de istediklerimiz olmuyor ama bu mızmızlanmak, pes etmek ve kendimize ve bedenimize zarar vermek için birer bahane değil ki.
Sen yedikçe yiyorsun, ee ne oldu?Hangi problemin çözüldü? Hayatın nasıl daha iyi oldu? Ben sana olanı söyleyeyim; göbeğinde hafif bir kat daha çıktı, basenin daha genişlemeye, kolların da daha genişlemeye başladı.
Tamam dinlen, kafanı boşalt, diyet yapma, liste takip etme, beynini rahatlat ama sürekli yiyerek değil, sadece acıktığında yiyerek...
Hoş, hepimiz 30lu yaşlardayız aşağı yukarı, hepimizinde aklı mantığı var işte de bazen dışardan biri olarak görüyorsun ki onun önünde muz kabuğu var, inatla basıp basıp her seferinde düşüyor, istiyorsun ki bu sefer düşmesin ve ısrarla "muz kabuğuuu" diye bağırıyorsun ama gene kader mi artık, inkarmı, ısrar mı o kabuklara mutlaka basılıp düşülüyor ama ben gibi bazıları da ısrarla kaynana gibi bik bik ötüyor işte.
@Yakar Bacım,
Bit güzelmiş he? Bereketmiş, bıyyy..Rüyan hayra çıksın inşallah bacım, bol bol bereketli şeylerle karşılaşırsınız ailecek inşalah.
Bit yoksam bolluk bereket hesabı yiyeceklere, oradan da alınan kalorilere işaret olmasın?

Aman sen gene de dikkat et bacım.
Buranında delisi falan deme bacım kendine, ben aylarca gece yarıları yazıp, sabah da erkenden yazıp kendi kendime mesajları arka arkaya tren yapmış, kendime blog açmış gibi yazmıştım

Hatta nöbetçi deli derdim kendime.Bu dönemde de buranın nöbetçisi sen olacaksın gibi geldi bana

Umarım paylaşım artar, grup şenlenir ve bir yerlerde bir zaman hep birlikte buluşma ve kaynaşma şansımız olur.
@S_a,
Kısa da olsa, öncesi sıkıntılı da olsa boşver bacım şimdilik, sana şimdiden iyi tatiller.
Ben yarın gruptan çıkıyorum.Bayram seyran sonrasında belki de daha sonra gelirim, belki de gelmem.
Hoş sen cepten giriyorsun diye zaten eski mesajları bile okumazsın ya ben boşa yazıyorum gibi.
Neyse..Yarın yazarım ben.
Hepimize güzel bir gün diliyorum.