BEN ARTIK DİYETİSYENLERE İNANMIYORUM CANAN KARATAYA inanlardan oldum :)
kahvaltım 1 öğünüm 2 activya
ikindi 2.öğünüm yumurta zeytin salata
bitiiiiiiiiiiiiiiiiiiii yaşasın LEPTİNN :)
ama canan karatay az yiyin demiyor ki canım..sen çok az yiyorsun..düşük kalorili beslenmelerde sonradan yüksek kaloriye geçince direkt fazlası yağ oluyor diye biliyorum ben..yediklerini artır biraz
ne sebze meyvesi ya yok öel bişey sadece pirinç lapası yenicek 3 gün vücuttaki suyu atıcak özellikle regli dönmelri tavsiye ediliyo vücut su tutyo diye
herkes farklı söylüyor..ama sade lapayla gözğm kalırdı herşeyde..gerçi böyle bile kalıyor ya:) bir de tok tutuyor demiş herkes ama açım uleyyyyynnnn...
Karabuğday (Greçka) deneyimlerim
Şimdi kendileri ile tanışmak bu güne nasip oldu hemen ilk izlenimlerimi yazayım. Biliyorsunuz ilk izlenim önemlidir.
Kedisini 2 bardak kadar akşam tenceyere döktüm sonra üzerine pilava kattığım kadar yani yaklaşık 2 parmak geçecek kadar kaynattığım suyu döktüm kapağını kapattım ve yattım. Sabah hazırdı. Pişirme falan yok. Zaten pişiyor.
Üzerine yoğurt katıp yedim. Tadı gerçekten çok hoş. Tabii ki hamburgere falan benzemiyor ama bulgurun falan daha lezzetlisi. 1 yemek tabağı koydum önüme bitirirken zorlandım hani yarısını yesem yetecekti. Tuz falan da koymadım. Hala çok tokum. Öğlen içinde yanıma aldım geldim burada yiycem. Kefirle falanda içiliyormuş ya da süte falanda karıştırp yeniyormuş ama onları denedim. Bunu yapan kişi yanına domates ve salatalıkla da yemiş onları da ilerleyen günlerde deneyebilirim.
Faydaları
Kuvvet verir ve besleyicidir. Kolestorelü düsürür. Içinde rutin bulundugundan kan damarlarini korur ve onlari genisletir.
Yapilan arastirmalarda karabugdayin günlük 30 gram düzenli olarak tüketilmesi halinde fazla kilo ve yüksek kan basincini düsürdügü görüldü. P vitamini ihtiva eden karabugday damarlara esneklik ve güç kazandiriyor.
Karabugday, iltihaplanmayi, asiri terlemeyi ve burun kanamasini önlüyor. Karabugday, bugday ve beyaz pirincin ihtiva ettigi amino asitin iki katini içeriyor.
Yüksek tansiyon ve kansizlikta çok önemli olan potasyum, magnezyum, fosfor ve demir karabugdayda bol miktarda bulunuyor.
Karacigerin çalismasini kolaylastiran choline ihtiva ediyor.
Böbreklerin çalismasinda yararli etki gösteriyor.
Kan sekerini optimal bir seviyede tutuyor.
Karabugdayda yag orani oldukça az oldugundan, zayiflama diyeti uygulayanlar için vazgeçilmez bir besindir.
gerçekten işe yararsa ben de alayım bakalım bunu..denemediğimiz birşey kalmasın