buzdolabı var su ısıtma (sebil) imkanı var, microdalga var lavabo yok evden salata malzemesi yıkayıp getiriyorum. bazen yemek getiriyorum ama evde yapacak zaman kalmıyor ancak ütü yapıyorum geceleri. bazen yağsız kabak kavurma gibi hızlı şeyler yapıyorum gece burada üzerine yumurta kırıp microdalgada yemeğe çeviriyorum. kahvaltılıklar var
genelde akşam yemekleri buradaki yerlerden dominos burger kebap köfte vs yiyor eşim. o salata ile doymadığını söylüyor ben salata getirmeye çlışıyorum yada örneğin köfte ekmeğin köftesini yiyorum sadece ayranla.
yani aslında zorlanıyorum b urada. ama bir düzen oturtabilirim yine de çok istiyorum ve uzun zamandır ilk kez bu kadar istiyorum aslında moralim bozulsada ben buradan mezun olacağım inanıyorum buna.
önerileriniz varsa çok mutlu olurum. hm22 sende evlisin ve yemek tatlı herşey hazırlıyorsun sanırım ama ne güzel ki yemiyorsun. benim eşimden rica etmeme rağmen o bana yardımcı olmuyor ye hadi çok güzelsin vermene gerek yok diyor ben zaten dünden hazır:) veeee diyeti miyeti unutuyorum.
ayrıca annem geldi ye..... eşim ye dedei yeee.... doğumgünü ye...... regl yeeeee..... güçsüzüm yeeee.... halsizim yeeee.... mutsuzum yeee....
yani bahaneler bularak geldim bu hale

(((
şimdi vakit geldi vereceğim bahane yok artık
Dışarıda bir yeme düzeni oturtman evden çok daha zor tabiki, ben normalde dışarıdayken genelde yemek yemeyi unutuyorum eve gelene kadar, hatta çoğu zaman bir yere oturduğumuzda ben bir şey içer bırakırım ancak özellikle kaçamak yapmaya çıkmadıysam ya da balık tavuk şiş falan yemeyi planlamadıysam.
Etrafında yiyen birinin olması zor, hatta dediğin gibi ne kilo vermesi, verme ben böyle çok beğeniyorum deyince insanın eşi oturup dünyaları yemek istiyor

Ama sonra dönüp baktığımızda kim üzülüyor, üzülen yine biziz ..
Ben kendimce fikirler vermeye çalışabilirim.
Mikrodalgayı acil buzdolabından bir şey çözmek haricinde kullanmadığımdan tam olarak nelerin yapılabileceğini bilmiyorum aslında.
2 dilim kepek ekmeğinin karasına beyaz peynir marul domates mis gibi basit sandviç olabilir.
Patatesi dilimleyip fırında kızarmaya bırakabilirsin yanına yine peynirle gidebilir ( Bu çok sık olmamak şartıyla tabi)
Burger tarzı şeyler dışarıda yağda kızartılır bunları evde yağsız kızartıp getirebilirsin olmadı yine fırını kullanabilirsin.
Muz ceviz süt 3 lüsü hep doymalık hep abur cubur isteğini kesmelik.
Tavuğu haşlayıp yanında getirebilirsin, yemek için zamanın yoktur belki ama düdüklüye atarsan 10 dakikada tamamdır.
Bol salata bulundurabilirsin yanında, salatayı çeşitlendirebilirsin, tavuk, ton balığı vs ile .
Haftasonu iznin var mı bilmiyorum ama arada kepekli undan poğaça yapıp ( dereotlusu güzel oluyor) o hafta kahvaltıya falan yanına alabilirsin.
İÇecekler beni tıkıyor işe yarıyorsa sende de light kola,şekersiz limonata, soda, süt, ayran tarzında içecekler tüketebilirsin.
Şimdilik bunlar geldi aklıma sen menülerine böyle şeyler serpiştirirsen zamanla yeni şeyler de buluruz.