3. Tedavim iptal oldu 😪 çok kırgınım hayal kırıklığı yaşıyorum

sevgili39

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Nisan 2024
1.564
720
43
41
Merhaba arkadaşlar söze nasıl başlayacağım bilmiyorum boğazımda düğümleniyor sözcükler. 40 yaşındayım amh 2.18
bu 3. Opum oldu. Çok yumurta toplandı 18tane ama 6 tane olgun çıktı. Doktor blast embriyo yapmamız lazım hem yaş faktörü hemde eş faktörü(morfoloji 1 hız düşüklüğü)var diye. 4 tane embriyom 5. Güne gitmesine karar verdiler. Bugün aradılar hepsi ölmüş hiç biri 5. Güne gelememiş 😢🥺 o kadar emek boşa gitti. Maddi manevi bittik bidaha deneme şansımız da yok . Mucize bekliyoruz artık kendiğinden olsun diye. Doktor la konuştum keşke 3. Gün dondurma olsaydı 1 tane bile dedim. Dedi ki o 3. Gün tutanlar şans verilseydi 5. Güne gidecek kaliteli embriyodur . O yüzden 3. Gün embriyo tutmuştur dedi. Eğer dondurup transfer etseydik Bile muhtemelen tutmayacaktı üzülme dedi. Vücudunu dinlendir hazır olunca sağlıklı embriyo elde edebiliriz yine dedi.
Çok üzgünüm hayal kırıklığına uğradım umutlanmıştım çok. Siz bu süreci nasıl atlattınız?
Dipnot; tedavi olduğum merkezi izmir irembede alper bey

Son düzenleme:
Ya bu doktorlar deli mi divane mi???
2. Gün tekrar ediyorum 2. Gün cılız embriyonun transfer edildiği anne biliyorum ve çocuğu şu an kaç yaşında.
Bu kararı o değil sen verirsin.
Kim bunlar ya.
Kader kısmet işi belki tutacaktı rahminde nereden biliyormuş???
Ne olmaz denenler oluyor…

Kliniği değiştirin o ne saçma düşünce? 3. gün transfer olan ve pozitif olan binlerce insan var.
Bende anlayamadım cnm zaten üzüntüden beynim uyuştu. 3. Gün tutanlar diyor ki izin verilseydi 5. Güne gidebilecek potansiyeldedir o yüzden tutmuştur diyor. Sağlıklı değilmiş embriyolar diyor. Sağlıklı olsaydı 5. Günü görürdü diyor. Daha önce 3. Gün embriyo transferi oldum 1 taneydi. O yüzden dondurmuşlar 1 tsne olduğu için ama şuan 4. Tane olduğu için 5. Güne götürmüşler .Vslla ne diyeceğimi bilmiyorum uzun bir süre tüp bebek ten uzak duracağım muhtemelen bittik her yönden.

Ya bu doktorlar deli mi divane mi???
2. Gün tekrar ediyorum 2. Gün cılız embriyonun transfer edildiği anne biliyorum ve çocuğu şu an kaç yaşında.
Bu kararı o değil sen verirsin.
Kim bunlar ya.
Kader kısmet işi belki tutacaktı rahminde nereden biliyormuş???
Ne olmaz denenler oluyor…
Valla beynim uyuştu kardeşim çok üzgünüm 1 tanesi bari kalsaydı. Demekki kısmetim de anne olmak yok hayırlsıı böyleymiş

Bende anlayamadım cnm zaten üzüntüden beynim uyuştu. 3. Gün tutanlar diyor ki izin verilseydi 5. Güne gidebilecek potansiyeldedir o yüzden tutmuştur diyor. Sağlıklı değilmiş embriyolar diyor. Sağlıklı olsaydı 5. Günü görürdü diyor. Daha önce 3. Gün embriyo transferi oldum 1 taneydi. O yüzden dondurmuşlar 1 tsne olduğu için ama şuan 4. Tane olduğu için 5. Güne götürmüşler .Vslla ne diyeceğimi bilmiyorum uzun bir süre tüp bebek ten uzak duracağım muhtemelen bittik her yönden.
Anne rahmi ve laboratuvar aynı değil. Biraz kafanı topla kuzum sonra kesinlikle aynı yerde devam etme

Anne rahmi ve laboratuvar aynı değil. Biraz kafanı topla kuzum sonra kesinlikle aynı yerde devam etme
Bende öyle düşünüyorum cnm tabii ilerde gücüm kalmadı her yönden bitiğim. Lab iyi olan bir merkez seçmek gerekiyor belki de. İrenbe iyi demişlerdi yorumlar da falan ama bilemiyorum artık. İzmir de bahçes çi açıldı oranın nasıl bilmiyorum

Bende öyle düşünüyorum cnm tabii ilerde gücüm kalmadı her yönden bitiğim. Lab iyi olan bir merkez seçmek gerekiyor belki de. İrenbe iyi demişlerdi yorumlar da falan ama bilemiyorum artık. İzmir de bahçes çi açıldı oranın nasıl bilmiyorum
Kuzum maddi açıdan diyorsan devlette denedin mi?

40 yaşında olduğum için aynı ücret malesef karşılamıyor. Hatta karşılamadığını bildiğim halde bile bile ilk tedaviyi devlette yaptırdım özelden daha pahalıya denk geldi cnm

Allahım gönlüne göre versin inşallah canım Rabbimden ümit kesilmez benim ilk iki tüp bebeğim de sadece iki embriyo oluşmuştu doktorum çok fazla embriyo oluşmadığı için risk almayacağını söyledi ve 2. Gün embriyosu transferi yapıldı ki doktorum lab 🧪 ne kadar donanımlı da olsa bir Ana rahim gibi olmaz belki burda devam etmez durabilir fakat Ana rahim de devam etme olsalığı yüksek demişti ve ben 2.gün embriyosuyla hamile kaldım fakat dış gebelik oldu o ayrı konu nasibinde varsa isterse 1.gün embriyosu olsun yine tutar bu işler nasiptir 🤲 Rabbim gönlüne göre versin hayırlı güzel bir günde hamile kalasın inşallah Amin 🤲🥹❤️

Allahım gönlüne göre versin inşallah canım Rabbimden ümit kesilmez benim ilk iki tüp bebeğim de sadece iki embriyo oluşmuştu doktorum çok fazla embriyo oluşmadığı için risk almayacağını söyledi ve 2. Gün embriyosu transferi yapıldı ki doktorum lab 🧪 ne kadar donanımlı da olsa bir Ana rahim gibi olmaz belki burda devam etmez durabilir fakat Ana rahim de devam etme olsalığı yüksek demişti ve ben 2.gün embriyosuyla hamile kaldım fakat dış gebelik oldu o ayrı konu nasibinde varsa isterse 1.gün embriyosu olsun yine tutar bu işler nasiptir 🤲 Rabbim gönlüne göre versin hayırlı güzel bir günde hamile kalasın inşallah Amin 🤲🥹❤️
Geçmiş olsun cnö benim rabbim bu yolda emek veren tüm kaderdaşlarımın emeğini boşa götürmesin rabbim üzülmemek elde değil

Seni çok iyi anliyorum benzer seyler yaşamışız. Benimde embriyolarım 5.günü görmüyor yada çok kalitesiz oluyor. Ilk doktorum yumurtan kalitesiz dedi diger doktorum sperm kaynakli dedi esimin ileri hareketli spermi düşük. 4 tüp bebekten sonra akışına bıraktım üroloji doktoru eşime takviye verdi onu kullanıyor çakşır suyu ve keci boynuzu pekmezi veriyorum her duydugumu deneyerek sıkıntıyı gidermeye calisiyorum kendimce. Nasipte varsa olacaktır yoksa ne yapsak boş. Biraz da kabullenmeye başladım o yuzden eskisi kadar canım yanmıyor. Bu dünya geçici zaten ne kadar yasariz ki diye kendimi avutuyorum zor bir sınav allah bu durumda olan herkesin yardimcisi olsun

aynı şeyleri yasamis biri olarak çok iyi anlıyorum duygu durumunuzu ben de 4 kez sil baştan tedavi oldum. benim de yumurta kalitem iyi değildi ilk tedavide 3. Gün embriyosu denendi olmadı . Her tedavide merkez değiştirdim 5. Günü görmeli dedi sonraki doktorlarımin hepsi . Böylece 2. Tedavide transfer bile göremeden hepsi gitti embriyoların. Daha sonra iyi laboratuvar odaklı araştırma yaptım . 3. Tedavide tek bir 5. Gün embriyom malesef kimyasal sonuclandı . 4. Tedavide yine sadece bir tane 5. Gün embriyosu elde edilebildi orta kalite idi ama rabbim nasip etti bu defa şükür sagiıkla kavuştuk. Çocuk olması 8 yıl Bu tedavi süreçleri ise 5 yıl sürdü Ne kadar umutsuz olduğumu ne kadar üzüldüğümü bi yaşayan bilir . Maddi manevi tükendik dediğimizde aldık biz de güzel haberi İnşallah siz de bi an önce kavuşursunuz mucizenize . Her zaman dualarımda bu yolda emek verip göz yaşı dökenler …

Seni çok iyi anliyorum benzer seyler yaşamışız. Benimde embriyolarım 5.günü görmüyor yada çok kalitesiz oluyor. Ilk doktorum yumurtan kalitesiz dedi diger doktorum sperm kaynakli dedi esimin ileri hareketli spermi düşük. 4 tüp bebekten sonra akışına bıraktım üroloji doktoru eşime takviye verdi onu kullanıyor çakşır suyu ve keci boynuzu pekmezi veriyorum her duydugumu deneyerek sıkıntıyı gidermeye calisiyorum kendimce. Nasipte varsa olacaktır yoksa ne yapsak boş. Biraz da kabullenmeye başladım o yuzden eskisi kadar canım yanmıyor. Bu dünya geçici zaten ne kadar yasariz ki diye kendimi avutuyorum zor bir sınav allah bu durumda olan herkesin yardimcisi olsun
Dna hasarı bakıldı mı hiç

Izmirde medicalpoint funda hocaya gittim ben memnun kalmıştık şimdi bahçeci ye geçmiş bir görüşün isterseniz.. lab önemli.. benim dechep embriyo 2.gunde donduruldu hiç ileri gitmedi ama o şansı sizden almakari kötü olmuş.. keşke 2 tane donduralım devamı 5.gune gitsin deseydi. Ama geçmiş artık..

İnşallah hiç birseye tekrar başlamadan mucizeniz size gelir🤲🤲

Merhaba, yaş faktörü embriyo kalitesini etkiliyor maalesef, ben de 39 yaşındayım, size tavsiyem iyi bir embriyolog, iyi bir labaratuvar olan bir yerde tekrar denemeniz ve en önemlisi embriyoların takibi sürecinde embriyoskop kullanılmasını sağlamanız. Maddi olarak bir yük olabilir ama embriyoların hiç dış ortam stresi yaşamadan izlenmesini sağlıyor, eğer blast aşamaya geçenler olursa bizim yaş grubumuza pgt öneriliyor çünkü bozulmalar olabiliyor. İnşallah güzel sonuçlar alırız tüm bu yolda olanlar için dileğim bu🙏❤️

Back
X