• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi 3 yaş oğluma wc alışkanlığı öğretemiyorum

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

hatibulut

canım oğlum :)
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2011
7.772
1.540
448
41
arkadaslar yapamiyoruz yapamiyoruz yapamiyoruz..
Gecen senede 2 kez denedik olmadi Ocakta 3 yasina girdi dunden beri ugrasiyorum yine inat ediyor .zaten alaturkaya ve klozete asla oturmuyor(aparati var) ..
Arabali lazimlik aldim gelip oturuyor ustunde dakikalarca oyun oynuyor .yap deyince yapmiyor.kalkinca yapiyor.sabah sirilsiklam uyanmisti yine .cok zor ya napcam ben

hatibulut hatibulut
Ben de bu aralar alistirmaya calisiyorum bu ucuncu denememiz, 34 aylik kizim ilkinde korkuyordu otirmuyordu. Ikinci de oturuyor ama yapmiyordu. Ayni sizin gibi ustune yapiyordu en son tamamen cikardim kiyafetlerini ve etek giydirdim. Cisi gelince kendi kosa kosa lazimliga oturdu. Cooook guzel tepkiler verdim. Odullendirdim. Dunden beri 30 kere kendi gitti lazimliga 10 kere fln cisini yapti. Kakasini yapmaya korktu. Simdi onu da yapti. Guzel bi odul verecegim :)
Bir deneyin bence altina hicbirsey giydirmeyin lazimlik kolay ulasilabilir olsun.

hatibulut hatibulut
Ben de bu aralar alistirmaya calisiyorum bu ucuncu denememiz, 34 aylik kizim ilkinde korkuyordu otirmuyordu. Ikinci de oturuyor ama yapmiyordu. Ayni sizin gibi ustune yapiyordu en son tamamen cikardim kiyafetlerini ve etek giydirdim. Cisi gelince kendi kosa kosa lazimliga oturdu. Cooook guzel tepkiler verdim. Odullendirdim. Dunden beri 30 kere kendi gitti lazimliga 10 kere fln cisini yapti. Kakasini yapmaya korktu. Simdi onu da yapti. Guzel bi odul verecegim :)
Bir deneyin bence altina hicbirsey giydirmeyin lazimlik kolay ulasilabilir olsun.

Ankaradayiz biz ve evlerde havada asiri sogudu oglum ishal oldu tekrar beze döndük biz.ancak iyice isinmasi lazim onu yapmamiz icin .

Allah yardimciniz olsun... kolay degil eger inat ediyorsa.

hmmm ödul vermeyi denedinizmi?

Biz ödul vererek alistirdik, ve 1,5 yasinda baslamistik. (ne kadar erken okadar iyi diye biliyorum)

arkadaslar yapamiyoruz yapamiyoruz yapamiyoruz..
Gecen senede 2 kez denedik olmadi Ocakta 3 yasina girdi dunden beri ugrasiyorum yine inat ediyor .zaten alaturkaya ve klozete asla oturmuyor(aparati var) ..
Arabali lazimlik aldim gelip oturuyor ustunde dakikalarca oyun oynuyor .yap deyince yapmiyor.kalkinca yapiyor.sabah sirilsiklam uyanmisti yine .cok zor ya napcam ben
Once biraz sakin olmaya calis ustune gitme bende bi senedir ara ara denedim ama istemedi oglum simdi 27 aylik ve cabucak bitirdik egitimi ama cislemi konusmadik kakalara bay bay mi demedik odullermi vermedik onunla birlikte tuvalet ihtiyacimiz mi dersin neler yaptim neler eglenceli yapmaya clistim egitimi.ilk gun kakayida ciside altina yapti sonra lazimlik ama kakasini kac gun tuttu bende tekrar bez bagladim arada cisin varmi dedim cikarip tuvalete goturdum kakani beze yapabilirsin bez bagladim tutma dedim kabizdi kac gun sonra kabizligi gecince beraber tuvalate oturdum hadi bakalim kim daha iyi yapacak felan filan benimki alaturka girise o oturuo wc tarafina ben yaris yapioruz goya felan.arada halen kacirio ama hemen kosuyo wcye gecede yatagina naylon ser kulot bez giydir uyuduktan snra istersen ben bi iki defa giydirdim ama baktim gece kendi kalkio kullanmiyorum .ama dedimya sabir sadece cok ustune gitme cisini wcye yapinca sevin alkis yap ove ove yakinlara anlat sevdigi seyleri alacagini soyle saril op kocaman olmus kuzum de ben timas yayinlarinin masal kitaplarindan aldim wcde okudum 1,5 tl.her gezmeye ciktigimizda aliorum bitane.gezme kulodu takiorum diorum kulot bez icinde eger uzun surecekse gezimiz.ya ilk basta bende cok buyuttum gozumde hele kabiz olunca cok uzuldum aglayarak yapti kuzum.ama onlar icin bu egitim sart yoksa kocaman olup halen altina cis yapan cocuklar olurlar.biraz uzun oldu ama inan sabredersen kolay olacak.birak bir iki altina isesin rahatsiz olacak inanki.keske yapmasaydin bak gitti guzelim kulot felan de yeni kulotlar al.aklima bukadar gelio.Allah kolaylik versin.

Aynı sıkıntıyı bende yaşıyorum. Bi kaç kere denedim ama tuttu uyuyana kadar uyuyunca yaptı altına. Uzun süre lazımlıkta oturdu ama yapamadı. Şimdide bezini çıkarınca kıyametı koparıyor tak diye. 39 aylık oldu nasıl yapacağımı şaşırdım bende :(

Back
X