3 yaş ve kreş ..

Biz kızımız 3 yaşını bitirmeden tam gün verdik kreşe. Çalışıyordum, babaannesi bakıyordu ama kreşin daha faydalı olacağını düşündük gelişimi açısından, 5 yaşına geldi şimdi, hiç pişman olmadık.
Kendinizi suçlu hissedip açıklamaya çalışmayın.
Ya ne bileyim sanırım evde durmaktan ciddi anlamda sinirim yıprandı vicdan azabimi anlatamam sanki çocuktan bıkmış gibi görünüyorum gibi düşünmeye basladjm resmen :) çok teşekkür ederim tüm mesajlar rahatlattı beni

Selam. 10 ay kadar doğum iznindeydim. 2 hafta önce ise başladım ve dünyam değişti sanki. Meğer ne ihtiyacım varmış biraz olsun evden ayrılmaya. Bu elbetteki bebeğinden bıkmak usanmak asla değil sadece kendine de vakit ayırmak istemek. Sen 3 yıldır bu durumdasın. Sıkılman bunalman çok normal. Ben kızımı 2 yaşına gelirken kreşe başlatmayı düşünüyorum. Heleki 3 yaş çok yeterli başlatmak için. Ona da iyi gelecek akranlarıyla konuşacak. Senin ihtiyacın olduğu kadar onun da var. Yani doğru düşünmüşsünüz. Önce yarim gün gider sonra tam gün devam eder. Sizde ister çalışırsınız ister hobi edinirsiniz biseyler yapar kendinizle kalırsınız
Çevremde çalışan bı arkadaşım var kızı 1 yaşındayken ise döndü ve bı polis abimuzjn eşine bıraktı doğru düzgün tanımıyordu bile ama başka çaresi yoktu Allah razı olsun kadın öyle merhametli çıktı ki anneanne diyorlar :) şunu görüyorum mesela evet çalışmak çok yoruyor mutlaka ama evden uzaklaşmak,kendi parasını kazanmak bile iyi geliyor farkediyirum çok acil bişey olunca yada ayda yılda bir eşiyle bı etkinlik yapscaksa ablaya bırakıyor 1-2 saat mesela biz 3 yıldır çok nadir bı yere gitmisizfir oda menlejete gudince zaten koşa koşa geliyoruz hemen ya durmazsa ağlarsa diye

Benim kizim 4 yas kresinde.
3 yas kresindeki cocuklar surekli agliyor.. 1 sene daha bekleyin derim.

3 yas cok kucuk bir yas degil, gayet krese gidebilir.
Bence yerinde bir karar olur, cocuk cocuktan cok sey ogreniyor.

Çevremde çalışan bı arkadaşım var kızı 1 yaşındayken ise döndü ve bı polis abimuzjn eşine bıraktı doğru düzgün tanımıyordu bile ama başka çaresi yoktu Allah razı olsun kadın öyle merhametli çıktı ki anneanne diyorlar :) şunu görüyorum mesela evet çalışmak çok yoruyor mutlaka ama evden uzaklaşmak,kendi parasını kazanmak bile iyi geliyor farkediyirum çok acil bişey olunca yada ayda yılda bir eşiyle bı etkinlik yapscaksa ablaya bırakıyor 1-2 saat mesela biz 3 yıldır çok nadir bı yere gitmisizfir oda menlejete gudince zaten koşa koşa geliyoruz hemen ya durmazsa ağlarsa diye
Evet canim aynen dediğin gibi. Ben 2 hafta önce başladım işe kizim 8 aylık. Öyle zor geldi onu bırakmak tarif edemem. Hem evde çalış hem işte bedenen şu 2 hafta ekstra yorgunum. Ama gel gör ki ruhuma iyi geldi dışarı çıkmak. Ev kıyafetinden kurtulmak çocuk haricinde telaşe koşmak vs. Yani bebeğinin yaşı çok müsait. Bende 3 yaşındayken kreşe başladım annem çalıştığı için ne okuldan soğudum ne başka olumsuz bir yanını gördüm. Aksine çok sosyal bir çocuk olmama vesile oldu. Annelik dışında da kendimiz3 vakit ayırmamız lazım öteki türlüsü anneyi mutsuz ediyor dolayısıyla da tüm aileyi

oyyy kuzuş ya kıyamam ona. verin bence yarım gün kreşe sosyalleşir, çekingenliği atmasına yardımcı olur.

Benim oğlumda 3 yaşında başladı kreşe.İlk başlarda biraz zorlanırsınız ama zaman geçtikçe çocuğunuza ne kadar iyi geldiğini görürsünüz. Yaşıtları ile vakit geçirmek çocuklara çok iyi geliyor. Sosyalleşme açısından çok faydasını görürsünüz.

Bence kreş bir lüks ya da mecburiyet değil bir ihtiyaçtır. Çocukların da sosyalleşmeye, arkadaşlıklara ve ev dışında kuralları olan bir ortama ihtiyacı var. Sadece kendiniz için değil çocuğunuz için de kreşe göndermelisiniz. 3 yaş ideal.

Önemli olan iyi bir kreş seçmek. Kolaylıklar diliyorum.

Kizlar krese veren arkadaşlar cocuklarinizin tuvalet egitimi tam mi kendino ifade edecek kadar konuşabiliyor mu birde ortalama yarim gun kreş fiyatkari istanbula gore nekadar bilgilendirin beni ya

Kizim 28 aylik tuvalet egitimine yeni basladik ama tam konuşamıyor kendini ifade edemiyor kendince konusyo birşeyler soyluyor ama anlamiyorum daha birkac belirgin kelimeleri hariç anlasilmiyo kres için uygun mudur

Benim kayınvalidem okul öncesi ve bunun yanı sıra da özel eğitim öğretmenidir. Her daim söylerdi. Bir çocuk en gec 3 yaşında kreşe verilmelidir diye.
Çekingenliginden suphe duyuyorsanız, alışma süreci olarak ya yarim gün, ya da hafta 2-3 gün vermekle başlayınız. Çocuğa mutlaka cok faydası olacaktır.

Kizlar krese veren arkadaşlar cocuklarinizin tuvalet egitimi tam mi kendino ifade edecek kadar konuşabiliyor mu birde ortalama yarim gun kreş fiyatkari istanbula gore nekadar bilgilendirin beni ya

Kizim 28 aylik tuvalet egitimine yeni basladik ama tam konuşamıyor kendini ifade edemiyor kendince konusyo birşeyler soyluyor ama anlamiyorum daha birkac belirgin kelimeleri hariç anlasilmiyo kres için uygun mudur
Benim oglan da tam konuşmuyor. 30 aylık. Tuvalet eğitimini aldı. Eğitimi bitmeden daha önce konuşmuştum. Bezli çocuk da alıyorlar. Kreş fiyatları da kresten kreş değişiyor. Çıkıp size yakın kresleri teker teker gezip pazarlık edeceksiniz. Bana 1500 diyen de oldu 1200 de. Geri 1000 liraya anlaştık beş tam gün gidiyor.

Nasil guvendiniz nd bileyim çocuğumun basina birsey gelirmi kaybolurmu dusunceleri beni benden aliyo birde tam gune 1000 anlaşmissiniz yafim gun daha makul fiyata gelir degilmi
Benim oglan da tam konuşmuyor. 30 aylık. Tuvalet eğitimini aldı. Eğitimi bitmeden daha önce konuşmuştum. Bezli çocuk da alıyorlar. Kreş fiyatları da kresten kreş değişiyor. Çıkıp size yakın kresleri teker teker gezip pazarlık edeceksiniz. Bana 1500 diyen de oldu 1200 de. Geri 1000 liraya anlaştık beş tam gün gidiyor.

Nasil guvendiniz nd bileyim çocuğumun basina birsey gelirmi kaybolurmu dusunceleri beni benden aliyo birde tam gune 1000 anlaşmissiniz yafim gun daha makul fiyata gelir degilmi
Kreste niye kaybolsun çocuk :) mecbur bir yere güvenmem lazım. Hayat pimpiriklenerek geçmez. Çalışıyorum bir yere vermem gerekti yakın kresleri gezdim gördüm. Hepsi üç aşağı beş yukarı aynı. Bu kreşe çocuğunu veren tanıdık da varmış. Öyle verdik. Şimdilik sıkıntı yok şükür. Yarım gün tam günden daha uygun olur tabi. Onu gidip konusacaksiniz artık.

Back
X