Mizaç meselesi , sizinle alakası yok ki.Dışarıdan bakılınca Buda mı dert denilecek birşey ama vallahi bana dert. 3 yaşındaki kızım o kadar kibar ince düşünceli ve sevecen bir kız ki gerçekten abartmıyorum. Bu kadar olmasaydı keşke. Dışarıda oynadığı komşu çocukları onu istemeyince çok üzülüyor neden benimle kimse oynamıyor diye içleniyor. Geçen okulunun pikniğine gittik arkadaşlarını görür görmez koşarak sarılmaya gitti ama onlar oralı olmadı. Bakıyorum onlar karşılarında ki çocuklar onlarla oynamayınca takmıyorlar ama benim kızım üzülüyor derdini çok güzel anlatıyor. Paylaşımcı girişken ama yinede çekingen bir çocuk. Ben nerde yanlış yaptım bilmiyorum tavsiyeniz nedir
O kadar güzel yazmışsınız ki çok teşekkürler. Bende kızım gibiydim yanlız kalır üzülür daha da içime kapanırdım böyle olmaması için çabalamak istiyorumBu sizinle ilgili değil bence. Çocuğun mizacı böyle olabilir. Hassas ve duyarlı bir çocuk daha kırılgan olur.
Çok güzel çocuk kitapları var:
Boşluk (Anna Lenas)
Eyvah kalbim kırıldı Elif Yemenici)
Üzüntü kapını çaldığında (Eva Eland)
Üzüntü İçin Bir Sığınak (Anne Booth & David Litchfield)
Ağlamak yağmur gibidir. (Heather Hawk)
Dolu Botlar (Leila Brient)
Utangaç Ayı Monti (Duncan Beedle)
Bunlar aklıma gelenler, araştırırsanız çok güzel çocuk kitapları var.
Eğer fiyatları pahalı gelirse, YouTube dan kitabın adını yazın. Bazı kanallar kitabı görselleriyle seslendiriyor. Veya Instagram'dan kitap adını aratınca kitap sayfalarını bulabiliyorsunuz bazen, bir deneyebilirsiniz.
Çocuğu okuldan farklı olarak sosyalleşebileceği alanlara yönlendirebilirsiniz.
Öğretmeni ve psikolojik danışmanla konuşup bir yol izleyebilirsiniz.
Kendiniz bir çocuk psikoloğundan randevu alıp bir görüşme yapabilirsiniz.
Çok güzel bir çocuğunuz var, maşallah çocuk kalbinden öperim.Kötü bir özellik değil sadece yorucu. Özellikle yetişkin olduğunda.
Siz de kafanıza takmayın. Evladınızı çok sevin. Anne sevgisi diğer boşlukları doldurur.
Rica ederim :)O kadar güzel yazmışsınız ki çok teşekkürler. Bende kızım gibiydim yanlız kalır üzülür daha da içime kapanırdım böyle olmaması için çabalamak istiyorum
Bizim kadar dışarıda duran var mı bilmiyorumÇok fazla insan içine çıkarırsaniz zamanla daha özgüvenli davranacaktır. Özelikle enerjisini harcayacağı sosyal alanlar bulup götürün.
Bizim kadar dışarıda duran var mı bilmiyorumdoğuma gitmeden bir gün önce dahi park alışveriş merkezi vs gezdik. Yenidoğan bebeğim ve kzımla çıkıp geziyoruz ama bilmiyorum
Yanlış anlaşılmış küçükken çekimserdim şimdi her ortama girerim çekingenliğin ç si kalmadıAnnelerimizden atalarimizdan aldıklarımızı kendi nesillerimize aktarıyoruz maalesef iyi ya da kötü .
Kızınız naif diyorsunuz ama siz de çekimserim diyorsunuz . Kızınıza rol modeli olun siz de çekimseriliği bir yana bırakın. Bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?