• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3 yaşında ki naif kızım

Kamrhan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2020
1.592
448
73
26
Dışarıdan bakılınca Buda mı dert denilecek birşey ama vallahi bana dert. 3 yaşındaki kızım o kadar kibar ince düşünceli ve sevecen bir kız ki gerçekten abartmıyorum. Bu kadar olmasaydı keşke. Dışarıda oynadığı komşu çocukları onu istemeyince çok üzülüyor neden benimle kimse oynamıyor diye içleniyor. Geçen okulunun pikniğine gittik arkadaşlarını görür görmez koşarak sarılmaya gitti ama onlar oralı olmadı. Bakıyorum onlar karşılarında ki çocuklar onlarla oynamayınca takmıyorlar ama benim kızım üzülüyor derdini çok güzel anlatıyor. Paylaşımcı girişken ama yinede çekingen bir çocuk. Ben nerde yanlış yaptım bilmiyorum tavsiyeniz nedir

Hiçbir hareketini davranışını eleştirmeyin bir şeye üzüldüğü ağladığı zaman boş ver üzülme ağlama bunlar üzülecek şeyler değil deyin kendi çocukluğunuzu anlatın düştüğümde ya da arkadaşımla küstüğümde üzülmezdim ağlamazdım vs deyin bunların olağan şeyler olduğundan bahsedin ❣️

Bu sizinle ilgili değil bence. Çocuğun mizacı böyle olabilir. Hassas ve duyarlı bir çocuk daha kırılgan olur.
Çok güzel çocuk kitapları var:
Boşluk (Anna Lenas)
Eyvah kalbim kırıldı Elif Yemenici)
Üzüntü kapını çaldığında (Eva Eland)
Üzüntü İçin Bir Sığınak (Anne Booth & David Litchfield)
Ağlamak yağmur gibidir. (Heather Hawk)
Dolu Botlar (Leila Brient)
Utangaç Ayı Monti (Duncan Beedle)
Bunlar aklıma gelenler, araştırırsanız çok güzel çocuk kitapları var.
Eğer fiyatları pahalı gelirse, YouTube dan kitabın adını yazın. Bazı kanallar kitabı görselleriyle seslendiriyor. Veya Instagram'dan kitap adını aratınca kitap sayfalarını bulabiliyorsunuz bazen, bir deneyebilirsiniz.

Çocuğu okuldan farklı olarak sosyalleşebileceği alanlara yönlendirebilirsiniz.

Öğretmeni ve psikolojik danışmanla konuşup bir yol izleyebilirsiniz.
Kendiniz bir çocuk psikoloğundan randevu alıp bir görüşme yapabilirsiniz.

Çok güzel bir çocuğunuz var, maşallah çocuk kalbinden öperim. 🤍 Kötü bir özellik değil sadece yorucu. Özellikle yetişkin olduğunda.
Siz de kafanıza takmayın. Evladınızı çok sevin. Anne sevgisi diğer boşlukları doldurur.

Dışarıdan bakılınca Buda mı dert denilecek birşey ama vallahi bana dert. 3 yaşındaki kızım o kadar kibar ince düşünceli ve sevecen bir kız ki gerçekten abartmıyorum. Bu kadar olmasaydı keşke. Dışarıda oynadığı komşu çocukları onu istemeyince çok üzülüyor neden benimle kimse oynamıyor diye içleniyor. Geçen okulunun pikniğine gittik arkadaşlarını görür görmez koşarak sarılmaya gitti ama onlar oralı olmadı. Bakıyorum onlar karşılarında ki çocuklar onlarla oynamayınca takmıyorlar ama benim kızım üzülüyor derdini çok güzel anlatıyor. Paylaşımcı girişken ama yinede çekingen bir çocuk. Ben nerde yanlış yaptım bilmiyorum tavsiyeniz nedir
Mizaç meselesi , sizinle alakası yok ki.

Bu sizinle ilgili değil bence. Çocuğun mizacı böyle olabilir. Hassas ve duyarlı bir çocuk daha kırılgan olur.
Çok güzel çocuk kitapları var:
Boşluk (Anna Lenas)
Eyvah kalbim kırıldı Elif Yemenici)
Üzüntü kapını çaldığında (Eva Eland)
Üzüntü İçin Bir Sığınak (Anne Booth & David Litchfield)
Ağlamak yağmur gibidir. (Heather Hawk)
Dolu Botlar (Leila Brient)
Utangaç Ayı Monti (Duncan Beedle)
Bunlar aklıma gelenler, araştırırsanız çok güzel çocuk kitapları var.
Eğer fiyatları pahalı gelirse, YouTube dan kitabın adını yazın. Bazı kanallar kitabı görselleriyle seslendiriyor. Veya Instagram'dan kitap adını aratınca kitap sayfalarını bulabiliyorsunuz bazen, bir deneyebilirsiniz.

Çocuğu okuldan farklı olarak sosyalleşebileceği alanlara yönlendirebilirsiniz.

Öğretmeni ve psikolojik danışmanla konuşup bir yol izleyebilirsiniz.
Kendiniz bir çocuk psikoloğundan randevu alıp bir görüşme yapabilirsiniz.

Çok güzel bir çocuğunuz var, maşallah çocuk kalbinden öperim. 🤍 Kötü bir özellik değil sadece yorucu. Özellikle yetişkin olduğunda.
Siz de kafanıza takmayın. Evladınızı çok sevin. Anne sevgisi diğer boşlukları doldurur.
O kadar güzel yazmışsınız ki çok teşekkürler. Bende kızım gibiydim yanlız kalır üzülür daha da içime kapanırdım böyle olmaması için çabalamak istiyorum

Çok fazla insan içine çıkarırsaniz zamanla daha özgüvenli davranacaktır. Özelikle enerjisini harcayacağı sosyal alanlar bulup götürün.

O kadar güzel yazmışsınız ki çok teşekkürler. Bende kızım gibiydim yanlız kalır üzülür daha da içime kapanırdım böyle olmaması için çabalamak istiyorum
Rica ederim :)
Kendiniz bu konuyu çözmediyseniz çözebilirsiniz. Bazen insan bir durumu, duyguyu içselleştiryor. Belki farkında olmadan o çekinme duygusu ile hareket ediyorsunuzdur ve bebişte bunu görüyordur. Oda böyle davranıyordur.
Ama bunu çoktan aştıysanız sizlik bir durum yoktur ve mizacı böyledir.
Daha çok minik, bebek hala. Kreşte, okulda, parkta sosyalleştikçe açılır eminim. Özgüvenini pekiştiren faaliyetlerde bulunun, kendine güvenmesini, kendineden emin olmasını ve bir şeyleri başarmasını sağlayın. Bunların büyük şeyler olmasına gerek yok. Çocuğun yaşına göre özerk hareket etmesini sağlayacak şeyler olsun yeterli.
Kek yaparken siz malzemeleri hazırlayın o atıp karıştırsın ve kaba döksün onun keki olsun. Bunun gibi basit ve ben yaptım hissi yaşayabileceği şeyler.

Çok fazla insan içine çıkarırsaniz zamanla daha özgüvenli davranacaktır. Özelikle enerjisini harcayacağı sosyal alanlar bulup götürün.
Bizim kadar dışarıda duran var mı bilmiyorum 😀 doğuma gitmeden bir gün önce dahi park alışveriş merkezi vs gezdik. Yenidoğan bebeğim ve kzımla çıkıp geziyoruz ama bilmiyorum

Bizim kadar dışarıda duran var mı bilmiyorum 😀 doğuma gitmeden bir gün önce dahi park alışveriş merkezi vs gezdik. Yenidoğan bebeğim ve kzımla çıkıp geziyoruz ama bilmiyorum

O zaman kızınızı tek kişi ile arkadaşlık edecek ortam lar bulun. Eğer ortamda çok fazla çocuk varsa oyunları ona ve çocuklara fark ettirmeden siz yönetin yada başlatın. Mesela kızınızin soru yaşayacağı bir gruba siz sokun.

Annelerimizden atalarimizdan aldıklarımızı kendi nesillerimize aktarıyoruz maalesef iyi ya da kötü .

Kızınız naif diyorsunuz ama siz de çekimserim diyorsunuz . Kızınıza rol modeli olun siz de çekimseriliği bir yana bırakın. Bence

Her çocuğun ayrı mizacı var bence durumu kabullen. Dışarıdan istediği ilgiyi görmeyince belki o anlık üzülür ama sen onu değiştirmeye çalışıp olmadığı gibi birimolmaya zorlarsan çocuğu bu daha çok yaralar. Biz onların bu yolculukta eşlikçisiyiz

duygularını ifade etmesine izin verin. buna ağlanmaz buna üzülme demeyin. öyle anlarda oturup konuşun kendisi anlatsın ne hissediyorsa. yaşı biraz büyüyünce sosyalleşebileceği yerler olur gönderirsiniz. sevecen olması güzel bir şey. güçlü çocuk yetiştireceğiz diye robot yetiştiriyor bazı aileler sonra sosyal sıkıntı çekiyor o çocuklar. sizin kızınız ise ileride rahat eder.

Annelerimizden atalarimizdan aldıklarımızı kendi nesillerimize aktarıyoruz maalesef iyi ya da kötü .

Kızınız naif diyorsunuz ama siz de çekimserim diyorsunuz . Kızınıza rol modeli olun siz de çekimseriliği bir yana bırakın. Bence
Yanlış anlaşılmış küçükken çekimserdim şimdi her ortama girerim çekingenliğin ç si kalmadı

Benzer yapıda bir kızım var. Hem çok sosyal hem kibar ve naif bir çocuk. Konuşa konuşa yavaş yavaş hakkını korumayı öğreniyor.

Dün akşam parkta binadan bir kız kapa çeneni, boş yapma filan dedi. Yanıma geldi, kötü hissettiysen eve git dedim. Bu akşam gidip konuştu benimle bu şekilde konuşmaya hakkın yok, üzüldüm filan demiş. Oda arkadaşlarım bana hep böyle söylüyor demiş. 5. Sınıfa gidiyor ama hakkını aramayı öğrendi. Geçen sene kabalıga, zorbalığa maruz kaldı ama hepsini aşmayı başardı bu sene.

Küçükken sen çok sosyalsin ama herkes senin gibi olmak zorunda değil, önemli olan senin kendini sevmen ve mutlu olman filan derdim. Hala diyorum ama 😆😆

Back
X