Tuvalet Eğitimi 3 Yaşında Oğlum Neredeyse Gözümün İçine Baka Baka Yapıyor Kakasını

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

gulcicek61_67

...Hayat Güzeldir...
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2007
994
4
621
Zonguldak
Kasımda 3 yaşına girecek bizim oğlan.bir türlü alıştıramadım.
tmm annecim bi daha söyleyecem.....
söz anne söyleyecem....
bi daha beze yapmıcam anne...vs.vs. hep böyle napcağımı şaşırdım. yaptıktan sonrada bana diyoki anne seni çok seviyorum. gülermisin ağlarmısın ya...
örneğin kahvaltıyı yaptık dimi yaklaşık 15-20 dk içinde yapar..oturtuyorum lazımlığa yapmıyo bekliyo....aradan zaman geçince beze yapıyo..delirecem.
1 ay sonrada doğumum var ilgilenemiyorumda fazla artık...
nolur bişeyler söyleyin....

ödüllendirin her kakasini yaptiginda.Biz o sekilde olusturduk kaka egitimini.Ciste sorun yoktu ama bir iki defa kakasini yapti üzerine.

kücük arabalar aldik,her kaka sonrasi bi tane hediye verdik.Birde ilk zamanlar ikinirken korkuyorlar,üzerine gitmeyin sizde.

Bu durumda sürekli ilgilenip ilgilenmiycek bisiy yokki,zaten kaka saatleri genelde bellidir.O anda ona kitap okuyun,bakalim bugün

hangi sekilde yapican gibi seyler söyleyip cocugu rahatlatin.

bi kere bile yapsa ödüllendirecemde oda yok...
kasıtlı yapıyo bizim ki.....anne söylücem diyo derken de yapıyo. resmen dalga geçer gibi ya bi bilseniz..

banyo yaptırıyorum.bornozumuzu giyiyoruz odaya geçecekken duraksıyo yere çiş yapıyo. özelliklede banyoda soruyorum çiş varmı oğlum yap diye. ama o çıkınca salona yapıyo.önce anlamıyorum ben..gözlerimin içine bakıpta anne seni çok seviyorum deyince tabi çakıyorum davayı hemen.

seni çok iyi anlıyorum arkadaşım ve hemen heme aynı şeyi yaşıyoruz, ben 1,5-2 aydır bez kullanmıyoruz,benim oğlum da 3 yaşında. çişi lazımlığa yapmayı 1 hafta yada 2 hafta gibi bir sürede öğrendi ve alıştı,arada kazalar olmuyo değil ama en azından süreklilik var demek ki öğrenmiş....

ama gelgelelim KAKA meselesi yüzünden evi terkedecek hale geldim İsyanlardayım artık. toplasan 3-4 kere lazımlığına kaka yaptı o da başlarda yapıyodu artık kesinlikle ama kesinlikle lazımlığa kaka yapmıyor. tek yaptığı biyerlere tutunup, ayakta bi uğraşlar içine giriyo, yüzü şekilden şekile giriyo , bu nedir derseniz TUTMAYA , yapmamaya çalışıyo. Hadi oğlum böyle olmaz tuvaletimize gidelim yapalım, bak ne kadar rahatsızsın böyle, hadi gidip rahatlatalım seni diyorum, diller döküyorum bazen yalvarıyorum bazen kızıyorum ,ödüller koyuyorum hayır kesinlikle kabul etmiyor. cevap hep aynı kakam yok anne.

sonra da yapmaya yapmaya nnolucak külodu devamlı kaçırmalarla dolu, hatta bazen koyveriyor hepsini küloduna yapıyor artık külot yıkamaktan bıktım usandım.o kadar kararlı ki artık ben beze geri mi dönnsem diye düşünmeye başladım, 1 aydır hergün 2-3 kez külot yıkıyorum psikolojim mahvoldu..........

Benimde 25 aylık oğlum ilk hafta çok güzel kakayıda çişide tuvalete gidip yapıyordu hiç altına kaçırmadan.İkinci hafta tek tük kazalar oldu önemsemedim.G,itgide iyice arttı bu kaçırmalar.Tuvaleti geliyor ama gidip yapmıyor altına yapıyor bilerek.Dün baktım kaka yapacak belli.Hadi oğlum gidip yapalım yok inat etti gitmedi.Kanepenin arkasında halletti.Çişi yine söylüyor gidiyor ama kakayı son günlerde hep altına yapmaya başladı.Oysa ilk zamanlar ne kadar iyi gidiyordu.Ne yapıcağımı şaşırdım.Kızmakta fayda etmiyor.Ödülde veriyorum tuvalete yaptığında.

benimki hala söylemiyo. ısırgan otu var bilirmisiniz. ben köyde büyüdüğüm için biliyorum onla tehdit ettim artık. hiçbişey kar etmeyince son çarem oydu. ama bu sefer kaka yapmadı sanırım çok korktu.azcık elini tutturdum yaktı anneeeee dedi....bende kakanı bezine yaparsan poponada yaparım dedim. söyle tuvalete yapalım dedim.
inatlar yaaaaaaa.....çıldırtacak beni. benim 1 ay sonrada doğumum var halimi siz düşünün.
geçen akşam anne kakam geldi dedi lazımlığa oturttum hemen bide yanına ben oturdum destek için.elini omzuma attı ahbap iki arkadaş gibi öyle 20-25 dk bekledik tık yok....ya dalga geçiyo sanki....

Korkutmak,tehdit etmek en son çare değil.Çünkü bunlar çare ve çözüm değil.
Allah korusun ya çocuğunuz çok korkarsa?Ya kakasını hiç yapmazsa tutarsa?
Ya işin sonunda ''bezine yapsın ama yeter ki yapsın.'' derken bulursanız kendinizi ?
Hassas konu bu.
Çocuk büyüdüğü zaman bile bunların izlerini taşıyabiliyor.Cimrilik gibi ya da kabızlık problemi gibi.

Ben anladım benimki üşendiğinden yapmıyor.İşine geldiğinde gidip çok güzel oturup yapıyor kakayıda çişide.Ama bazen damarı tutuyor canı yere yapmak istiyor..Dün akşam yemeğinden sonra balkondaydı.Baktım bişeyler yapmaya çalışıyor hemen farkettim.Zaten kendiside söyledi kaka yapıyorum diye.Baktım altına yapmışbiraz.Hemen tuvalete götürdüm kızmadan güzelce ikna ederek.Gerisinide tuvalete oturup yaptı.Kesinlikle canının istemesi gerekiyor.Sabahta kalkar kalmaz hadi çiş yapalım oğlum dedim.Gittik yaptı.Benimki yapıyor genelde ama gün içinde bilerek 1 yada 2 altınada yapıyor.Bende bu kadar öğrendi ya şükür diyorum henüz 25 aylık.1-2 ay sonra daha farklı olab,ilir tamamen bu işi halledebiliriz diyorum.Üzerine düşüp kızmak istemiyorum ters tepebilir.Böyle böyle öğrenecek ne yapalım...

bugün benim oğlan yaptı lazımlığa, ama sabah ve öğlen iki kez küloduna yaptıktan sonra, ben de bir sinir krizi geçirdikten sonra akşamüstü beni mutlu etmek için yaptı sanırım...

canım konuş konuş konuş nereye kadar..korkutmak dediğim öyle değil zaten. kakanı bezini yapma söyle wc yada lazımlığa yapalım.... yapmazsan diye..... öyle çok kötü korkutma taraftarı değilim zaten..
hangimiz korkutulmadık ki.....çok da nazlı olmasınlar canım. eskiden öylemiydi yaaaaa....herkes alıştırdıda bi bizmi alıştıramıcaz. çevrenize bi sorun bakalım nasıl apmışlar...
benim ki benimle dalga geçiyor valla ya....buda beni krize sokuyo....

Benim oğlan yeniden düzelmeye başladı.Geçen haftaya göre 1-2 gündür daha iyi.Günde 1 defa falan altına kaçırıyor sadece.Ama tuvalete girince 2 saat çıkmıyo.Suyla oynuyo,tuvalet kağıdını çekiyor sürekli.Fırçalıyor etrafı.Sinir basıyor bana...Yapsa bir dert yapmasa bir dert...

napcaz böyle bilmiyorum ya....
bi çare....seni okula göndereyimmi diyom. gitcem diyo...ama altına kakasını yapanları almıyolarmış diyorum. bende boklu boklu giderim anne ...diyo bana yaaa....

napcaz böyle bilmiyorum ya....
bi çare....seni okula göndereyimmi diyom. gitcem diyo...ama altına kakasını yapanları almıyolarmış diyorum. bende boklu boklu giderim anne ...diyo bana yaaa....

ilahi ya çok güldüm :))))

benimkine de aynı soruyu soruyorum, evet gitmek istiyorum diyo... ama kakasını altına yapanları almıyolar diyorum... o zaman gitmem diyo

neredeyse aradan 10 gün geçti bu zaman zarfında bana bi kere anne kakam geldi dedi yaptırdım lazımlığa bi sevindim bi sevindim ki ....o kadar sadece başka yok....gene beze devam... kereta bana beni bezle anne diyo....biliyo kendini....

bizde de hala bi değişiklik yok maalesef beze geri döndüm biliyo musunuz ? çişi bezliyken de tuvalete yapıyo,sadece beni kakalı külot yıkama derdinden kurtardı biraz...
ama hala oğlanda tuvalete kaka yapma eğilimi yok,biraz daha bekliycem...

kızlar bende de aynı sıkıntılar var.başlayalı neredeyse 1 ay oldu.çişini ufak tefek kazalar dışında tuvalete yapıyor.ama kakayı yapmakta hala zorlanıyoruz.bide üstüne üstlük bu bir haftadır bebişimin bağırsakları bozuldu.çok hasta oldu yavrucak .bezde bağlayamadım tekrar geri sarmayalım diye halimi tahmin edin artık.giydirecek kıyafet kalmadı .çamaşır makinem sürekli mesai yapar oldu :)neyse ki atlatıyoruz yavaş yavaş .dokunacak şeyler yedirmemeye çalışıyorum.
benim size bir önerim olacak bu kaka işinde babalardan destek almayı denediniz mi?.biz baba desteği olmadan asla bu kadar çabuk çişe de alışmazdık gibi geliyor bana .
neyse hepinize kolaylıklar diliyorum.

canım allah kolaylık versin.Benm kızım da 3 yaşında ve tam çişini öğrendi, zorluğu kalmadı derken.Bebek olunca ona özenip tekrar başa sardık bende çareyi 1 aylık bebeği çişe götürmekte buldum.ondan gizli alt değiştiriyorum,çişini yaptığında şeker veriyorum.Sen git ben yapıcam çişimi diyor( yapmıyor lazımlıkta öylece oturuyor) ben çişi döktüm gitti anne hadi şekerimi ver diyor.Benden bir tavsiye size Yeni bebek olunca göstermeyin altını bezlediğinizi.Allahım kolaylık versin çokkk zor büyüğe gıcık olmaya başladım ben ya sabır demekten başka bişey yapamıyorum o da bebek daha ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…