Davranış Bozuklukları 3 yaşında oğlumun çığlık krizleri ne yapabilirim... yardımcı olurmusunuz arkadaşlar

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

humayun88

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2015
467
754
53
36
oğlum durmadan çığlık atıyor durduramıyorum ne yapmalıyım yardımcı olurmusunuz?

öncelikle en kısa zamanda umarım gecer cocugum yok ama cvb yazmak ıstedım..cıglık nasıl yanı korku manasında vs mı yoksa oyun oynarken bırsey ısterken vs mı cıglık atıyor canım

durduk yerde bağırıyor korku çığlığı değil canım dikkat çekmeyemi çalışıyor anlayamadım çok dilli maşallah ama istediği olmadığında yada öyle boş boş dururken 10 dk sürmüyor çığlıksız doktoramı götürsem diyorum hangi doktora götürmek gerek onuda bilmiyorum ama

Bunun için çocuk psikolagari ile gorusebilirsiniz. Bu dönemde ki çocuklarda görülebiliyor. Ben egosunu en yüksek olduğu dönemler. her dedikleri olsun diye ilgi çekmek için çeşitli davranışlar sergileyebiliyorlar. Çığlık krizlerin pek onemsemeyin ve ara ara istediği birsey olduğunda güzelce anlattığını yapacağınızı farklı isterse olmayacağını soyleyin

Merhaba,
Yanlis anlamadiysam istedigi olmadiginda ya da bos kaldiginda ciglik attigini soylemissiniz.
Istedigi olmadiginda ve ciglik attiginda ne yapiyorsunuz? Eger ikna yollari aramak, kizmak ya da istedigini yapma yollarina gidiyorsaniz davranisi pekistiriyorsunuz. Bunun yerine o anki duygusunu tanimlayip onu anladiginizi belirten kisa bir konusma yapin. Cigliklar bitene kadar da iletisiminizi kesin. Cigliklari bitince, sakinlesmis gorundugunu ve isterse artik konusabileceginizi soyleyin. Kabul ederse istedigibseyin neden gerceklesmedigini anlatin.
Bos kaldigi zamanlar icin ise bu sureyi biraz gozlemlenizi tavsiye ederim. Genel olarak cocugunuzla nasil vakit geciriyirsunuz, birlikte faaliyetlerde bulunuyor musunuz, bunlara bakmanizi tavsiye ederim. Eger bu noktada bir sorun ya da eksiklik varsa faaliyetler planlamanizi tavsiye ederim.
Bunun disinda ciglik atmak yerine neler yapabilecegi konusunda rehber olabilirsiniz, ya da bos kalmasina firsat vermeden etkinlik onerilerinde bulunabilirsiniz. Buradaki amaciniz cigligi sona erdirmek degil, vaktini nasil gecirebilecegini ogretmek olmali. Her faaliyette yaninda olmaniz gerekmiyor, aksine kendi kendini oyalamayi da ogrenmesi gerek. Fakat belli ki biraz yardiminiza ihtiyaci car. Kolay gelsin.

3 yas cocuklarda en sorunlu donem cocuklarin en huysuz donemleri herseyi aglayarak bagirarak isterler bizdede artik sabir tukendigi icin bazen sussun diye istedigini yapiyoruz belkide ondan aglayarak direterek bizi biktirip sonunda kazanan minik canavarlar oluyo iki oglum var biri 6 bucuk digeri 3bucuk Allah ikisinede saglik versin ama onlari buyuturken hayatimin en zor sinavini veriyorum en guzel ve en zor cocuklarda bi yandan hakli oynayip kosturup sitres atamiyolarki apartmanlara sitelere tikiliyorlar enerji atacak yer yok.

Benimde 3 yasinda ve 7 aylık 2 tane oglum var. Kardesi olmadan önce ysni ben hamileyken kendisini 2. planda hissetmesin diye ne isterse yaptık ama çok pismanız. Simdide istedigi olmadığında kriz geçiriyo yumrukluyo bagiriyo hırsını alamıyo. İlk baslarda çok zordu etrafımızdan utanıyoduk bi markete avm ye bile gidemiyoduk ama artık tecrübeliyiz simdi sadece bekliyoruz krizinin gecmesini bi süre sonra gelip özür diliyo ama sonra yine aynı bizler bilincli ve kararlı davranırsak daha az yıpratır ve yıpranırız

Back
X