Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası 3 yaş kreş konusu

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

Siz olsanız gönderir misiniz ?

• Gönderirim

OY: 17 63,0%
  • Göndermem

OY: 10 37,0%

• Ankete Katılan
    27
Gitsin tabii ki . Evde parkta bahçede oynamak ile akranla bir arada oynamak aynı şey mi?

Ben konunun uzmanı değilim. Branş öğretmeniyim. Ama çocuklar için akran eğitiminden daha etkili ve daha önemli bir şey olduğunu düşünmüyorum.

Verin kreşe ve çocuğunuzdaki gelişimi ve farkı görün.

Uykusu yemesi içmesi her şeyi düzene girer . Çocugun iyiliği ve mutluluğu için.

3 yaş çocuğun evde akransiz tek başına ne işi var. Cidden bazen annelere şaşırıyorum.

Benim için uykusu çok önemli doğduğundan beri en geç 9.30 da uyur sabahta 8 ve 8.30 da kalkardı, şimdi büyüdü akşamları parkta daha çok vakit geçiriyor ve öğlen uykusu da yaptığı için 10.30 u buluyor uyuması o da sabah geç kalmasına neden oluyor, yaz olduğu için erken yatıramıyorum 3 yaş tamamen inat dönemi kendi uyumak istiyor ve geçi buluyor, 9 da hava kararmadığı için gece olduğuna inanmıyor ve uyumuyor, kışın gene geri çekilir yatması ama sabah çok erken ve koşun o saatlerde hava da karanlık oluyor, kayamadım işte, jimnastik çok istedim ama bükündüğü yer şehir merkezi değil o yüzden jimnastik yok, kararsız kaldım,

Merhaba arkadaşlar benim bir derdim var kararsız kaldım, 3 yaş 2 aylık bir oğlum var, çok istediğim bir kreşe başvuru yaptım öğlen grubu için, talebe göre konuma göre hak kazananlar açıklanacak dediler ve geçen dün hak kazanmış ama sabah grubuna almışlar, tekrar görüştüm ama yoğunluk olduğunu öğlen grubu 3 yaş ama ay olarak daha büyükler olduğunu söylediler yani en fazla ne kadar olabilir ki 6 ay, şimdi düşünüyorum çocuğum 9.30 dan önce kalkmıyor, ve ben sosyalleşsin eğlensin arkadaşları ile güzel vakit geçirsin diye istemiştim, çalışmıyorum bir zorunluluğum yok kreş için ama şimdi kışın sıcak yatağından uyandırıp zorla kreşe götürsem haksızlık mı olur ? Göndermeyip 1 sene daha beklesem evde çok sıkılır mı ? Bu şekilde olursa okuldan ve kreşten soğuyabilir çünkü sabah uykusunu çok seviyor bazen işimiz olunca erken kaldırınca asla kalkmak istemiyor, başka kreş diyebilirsiniz özel kreşler çok pahalı tek maaş ile bizi zora düşürebilir. Siz olsanız anne evdeyken çocuğunuzu bu kadar erken bi saatte mecburiyet yokken kreşe gönderir misiniz ?

Teşekkürler
3 yaş çocuk olması gereken saatte uyusa erken kalkar ve sabah kreşe gitmek daha iyi olur.
O sebeple akşam erken yatırmaya başlayın okul açılmaya yakın ve kesin gonderin. Ev çocuğu değil artık o yaş bir kaç saat arkdslari ile olsun daha iyi.

E direkt anasınıfıyla başlamış mesela sizin çocuğunuz. Bana da 5 yaş çok geç geliyor. En azından 4 yaşta başlamalılar bence. En verimli çağları 0-6 yaş. En gelişime öğrenmeye açık oldukları yaş aralığı. Ne kadar uyarana maruz kalırlarsa o kadar gelişiyorlar ve ne yazık ki bizim ülkede bu yaş aralığında evde tıkılıp anne anneanne varsa kardeşten başkasını görmeden şansları varsa ev içi etkinlikle geçiriyorlar. Yoksa da ekran. Bir de bir saat park. Halbuki okulda akran iletişimi var, işin eğitimini almış öğretmenlerden öğrenecekler şeyler var, grup oyunları var. Çok daha yararlı bence

Gitsin tabii ki . Evde parkta bahçede oynamak ile akranla bir arada oynamak aynı şey mi?

Ben konunun uzmanı değilim. Branş öğretmeniyim. Ama çocuklar için akran eğitiminden daha etkili ve daha önemli bir şey olduğunu düşünmüyorum.

3 yaş çocuğun evde akransiz tek başına ne işi var. Cidden bazen annelere şaşırıyorum.
Aynı şeyleri farklı kelimelerle yazmışız. Çünkü aklın yolu bir.

Sanırım siz de ögretmensiniz ❤

Benim için uykusu çok önemli doğduğundan beri en geç 9.30 da uyur sabahta 8 ve 8.30 da kalkardı, şimdi büyüdü akşamları parkta daha çok vakit geçiriyor ve öğlen uykusu da yaptığı için 10.30 u buluyor uyuması o da sabah geç kalmasına neden oluyor, yaz olduğu için erken yatıramıyorum 3 yaş tamamen inat dönemi kendi uyumak istiyor ve geçi buluyor, 9 da hava kararmadığı için gece olduğuna inanmıyor ve uyumuyor, kışın gene geri çekilir yatması ama sabah çok erken ve koşun o saatlerde hava da karanlık oluyor, kayamadım işte, jimnastik çok istedim ama bükündüğü yer nezlen değil o yüzden jimnastik yok, kararsız kaldım,
Yok geç yatıyor geç kalkıyor.
Benim oğlum sekiz yaşında yaz tatili diye biraz esnettik o da 10.30da uyuyor. Sizin yaş grubundaki çocuklar en en geç 9.30da yatakta olması lazım.
3 yaşta devlet okulu şansınız olmuş bence değerlendirin. Emin olun evde geçireceği vakitten çok daha verimli vakit geçirecek. Enerjisini doğru atacak.
Oğlum 2,5 yaşlarındayken pandemi başlayınca okula ancak 3,5 yaşında başladı ben direkt pandeminin son dönemlerinde maskeli maskeli gönderdim okula. Çevremde de çok konuşan oldu ay nasıl kıyıyorsun mikrop kapacak diyenler oldu. Hala iyi ki gönderdim derim.

Bizim toplumda nedense okulu böyle korkunç bir yer gibi görüp evde çocukları pamuklara sarmak istiyorlar.
Prof Selçuk Şirin bunla ilgili çok uğraşıyor mesela altı yaş çok geç diye. Ama nedense okul öncesi öğretim bizde hala çocukların zorla tutulduğu, annesi çalışanlara has bir şey gibi görülüyor.
Aslında erken yaşta beyin kapasitesini arttırmak, uyaranı arttırmak, çocukları topluma erken adapte etmek için en gereken şey okul öncesi eğitim.
Keşke her çocuk ilkokuldan en az iki sene önce okulöncesi eğitim alabilse

9.30 niye uyaniyor ki bu cocuk? Benimkiler yazlik amcasi gibi en gec 7'de kalkiyorlar.

Aksam uykuya biraz erken yatirin, erken uyansin, kresede gitsin. 3 yas icinde ay olarak buyuk-kucuk cocuklqr cok farkediyor. Kizim tam 36 aylikken basladi, once kendi yas dilimine uygun gruba verdiler 30-36 aylikti, sonra o gruptan ileride oldugu icin 36 ay ve uzeri olan gruba verdiler (36-42 aylikti bu grup) daha guzel uyum sagladi.

Bu arada anladigim kadariyla devlet anaokulu cikmis size, ne kadar uzakki bu okul uykusundan cok feragat etmek zorunda kalmazsiniz?

Ben çocuğumu göndermiycem demedim ki, zaten aylardır kreş diye uğraşıyorum, sadece tecrübesi olan annelerden ilk kez kreşe başlayacak ve küçük yaş grubu olduğu için sabahçı olması onda sorun olur mu dedim, gerekirse imkanı zorlar özel kreşe öğleci olarak gönderirim herşey onın için, ben evde yetemiyorum ona benimle sıkılıyor artık

Benim için uykusu çok önemli doğduğundan beri en geç 9.30 da uyur sabahta 8 ve 8.30 da kalkardı, şimdi büyüdü akşamları parkta daha çok vakit geçiriyor ve öğlen uykusu da yaptığı için 10.30 u buluyor uyuması o da sabah geç kalmasına neden oluyor, yaz olduğu için erken yatıramıyorum 3 yaş tamamen inat dönemi kendi uyumak istiyor ve geçi buluyor, 9 da hava kararmadığı için gece olduğuna inanmıyor ve uyumuyor, kışın gene geri çekilir yatması ama sabah çok erken ve koşun o saatlerde hava da karanlık oluyor, kayamadım işte, jimnastik çok istedim ama bükündüğü yer şehir merkezi değil o yüzden jimnastik yok, kararsız kaldım,

Sabah erken kaldırın. Öğle uykusunu biraz öne çekin. En azından 9.30 gibi uyusun. 10.30 çok geç.
Sabah 8de hava aydınlanmıyor mu kışın ya. 9 da başlıyordur okul da. Bence ideal. Kışın da daha erken yatar zaten dediğiniz gibi.

9.30 niye uyaniyor ki bu cocuk? Benimkiler yazlik amcasi gibi en gec 7'de kalkiyorlar.

Aksam uykuya biraz erken yatirin, erken uyansin, kresede gitsin. 3 yas icinde ay olarak buyuk-kucuk cocuklqr cok farkediyor. Kizim tam 36 aylikken basladi, once kendi yas dilimine uygun gruba verdiler 30-36 aylikti, sonra o gruptan ileride oldugu icin 36 ay ve uzeri olan gruba verdiler (36-42 aylikti bu grup) daha guzel uyum sagladi.

Bu arada anladigim kadariyla devlet anaokulu cikmis size, ne kadar uzakki bu okul uykusundan cok feragat etmek zorunda kalmazsiniz?
İşte hep 9 da uyuyan çocuk bu yaz geç uyumaya başladı öğlen uykusuda yaptığı için, sanırım öğlen uykusunu bırakmalıyız, evet devlet okulu çıktı, okula kendi aracım bırakacağım araç ile 5 dakika, ama evden çıkması oto koltuğuna oturması 15 dakika, evde de uyanması tuvaleti üstünü giyinmesi derken en geç 7,15 de uyanması lazım

Ben çocuğumu göndermiycem demedim ki, zaten aylardır kreş diye uğraşıyorum, sadece tecrübesi olan annelerden ilk kez kreşe başlayacak ve küçük yaş grubu olduğu için sabahçı olması onda sorun olur mu dedim, gerekirse imkanı zorlar özel kreşe öğleci olarak gönderirim herşey onın için, ben evde yetemiyorum ona benimle sıkılıyor artık
Benimki daha dolu dolu 3 yaşında bile değil.

Benimkinin özel bi doktoru var. Her şeyi ile ilgilenen. Bu sene kreşe başlasın diye o önerdi. Ama o söylememiş olsaydı da ben gönderecektim zaten.

Evet özel kreş pahalı . Ama ben eğitim için harcanan paraya acımıyorum.

Madem ki size devlet cıkmış koşarak verin kreşe. Hayata çok daha önde başlayacaktır.

Gördük ki 5 yaşında direkt anaokulu ile başlayan çocuklar varmış. Olmaz yani ciddi anlamla geç.

Efendimiz diyor ya "hiç bilenle bilmeyen bir olur mu" diye.

O hesap. Hiç kreşe gidenle gitmeyen bir olur mu?

Siz beni dinleyin gönderin .

Ev ortamı çocuklar için zaman kaybı sadece

İşte öğlenci olarak göndermeyin. Sabah gönderin. Ben 18 aylıkken orman okuluna başlattım oğlumu. Kış boyu her pazar sabah 9da yağmur çamur altında yürüyüş yaptık. 2 sene gitti. 2.5 yaş da kreşe başlattım. Çocuklar uyumludur. Eziyet falan olmaz onlara. Ne kadar zorlarsanız o kadar zor şartlara uyumlu olurlar. Oğlum yaz günü de akşam 20.30-21.00 arası uyumuş olur en geç. Sabah 06.00 dikiliyor 4 yaşında. Bize zor evet erken uyanması ama böylesi onun için daha iyi.

Kesinlikle 3,5yaşında şuan kızım haftada 3gün yüzmeye ve İngilizce oyun grubuna gidiyor. Havalr sıcak olduğu için sadece akşam parka çıkıyoruz. Bunların dışında evde olduğumuzda gerçekten çok sıkılıyor. Eylülde kreşe başlıcak tam gün bende iş bakmaya başlıyorum yavaştan. Sırf anne evde diye çocukta evde olmamalı.
Bende sıkıldım artık çocukta. Evde yapılabilcek şeyler çok kısıtlı çocuğun çocuğa ihtiyacı vardır.

İşte hep 9 da uyuyan çocuk bu yaz geç uyumaya başladı öğlen uykusuda yaptığı için, sanırım öğlen uykusunu bırakmalıyız, evet devlet okulu çıktı, okula kendi aracım bırakacağım araç ile 5 dakika, ama evden çıkması oto koltuğuna oturması 15 dakika, evde de uyanması tuvaleti üstünü giyinmesi derken en geç 7,15 de uyanması lazım
Yahu bu okul kacta basliyor? 9.30'da degil mi?
Kahvaltisi var mi? Kahvaltısı var ise sizi oyalayacak ne var ki giyinmesi disinda? Geceden hazirlarsiniz olur biter, yanina da bi yedek kiyafet tam takim oldu bitti.

Neden 7.15'te kaldiriyorsunuz 5 dk mesafedeki okul icin? Biraz agir kanli misiniz acaba siz? Sorun cocukta degilde sizde sanki?

Benim kizin okuluda 9.30da basliyor, servis 8.45'te aliyor, 7.30 da uyandiriyoruz kiş aylarinda, sabah oldugunuda idrak etsin, dengesi bozulmasin diye. Okulu yaklasik 20 km otede, Ankara trafiginde dakikalarini geciriyorlar, yinede gec kalmiyor bu cocuk.

Yahu bu okul kacta basliyor? 9.30'da degil mi?
Kahvaltisi var mi? Kahvaltısı var ise sizi oyalayacak ne var ki giyinmesi disinda? Geceden hazirlarsiniz olur biter, yanina da bi yedek kiyafet tam takim oldu bitti.

Neden 7.15'te kaldiriyorsunuz 5 dk mesafedeki okul icin? Biraz agir kanli misiniz acaba siz? Sorun cocukta degilde sizde sanki?

Benim kizin okuluda 9.30da basliyor, servis 8.45'te aliyor, 7.30 da uyandiriyoruz kiş aylarinda, sabah oldugunuda idrak etsin, dengesi bozulmasin diye. Okulu yaklasik 20 km otede, Ankara trafiginde dakikalarini geciriyorlar, yinede gec kalmiyor bu cocuk.
Hiç ağırkanlı değilimdir bi yere gideceksem herşeyi akşamdan hazırlarım ve çok erkenden kalkarım, okul 8 de başlıyor kahvaltısı var, 12.3 da bitiyor öğlen grubu 1 de geliyor

Hiç ağırkanlı değilimdir bi yere gideceksem herşeyi akşamdan hazırlarım ve çok erkenden kalkarım, okul 8 de başlıyor kahvaltısı var, 12.3 da bitiyor öğlen grubu 1 de geliyor
Anladim, erken başlıyormuş, ben 9-9.30 gibi basliyordur diye yorumladim ama yinede 5 dklik yolmus, 1 haftada adapte olursunuz. Bence yazdirin.

Cok faydasini goreceksiniz emin olun

Öğle uykusunu 1 saatte kesin sanırım öğlen fazla uyuyot

Back
X