Davranış Bozuklukları 3 yaşında yeğenim korkak :((

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

deliyayla

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2009
34
2
86
İstanbul
2007 doğumlu bir kız yeğenim var. bizimle ev içinde gayet mutlu ama dışarı çıkınca başka insanlar sevmek istese kıyamet kopuyor. komşuya, arkadaşa gidemiyoruz. dayısına bile gitmiyor. hadi bir anlamda iyi böyle olması biri kaçırmaya kalksa kıyamet koparır da parka gitsek başka çocuklardan bile korkuyor. asla oynamıyor kimseyle. etinden et koparmışlar gibi ağlamaya başlıyor. ne yaptıysak işe yaramadı. bir akıl verin lütfen ne yapabiliriz? :sinifsinif:

söylemeyi unuttum mesela babası hadi seni halana, amcana götüreyim diyor gitmemmm diye çığlığı koparıyor. sürekli evimize gelen meral teyzesi sevdoşu var mesela onlar gelince çok seviniyor oynuyor ama onların evine gitmek istemiyor, gitsek asla susmadan ağlıyor. ama sokağa çıksak, pazara gitsek o kalabalık ona dokunmadığı sürece gayet mutlu geziyor.

2007 doğumlu bir kız yeğenim var. bizimle ev içinde gayet mutlu ama dışarı çıkınca başka insanlar sevmek istese kıyamet kopuyor. komşuya, arkadaşa gidemiyoruz. dayısına bile gitmiyor. hadi bir anlamda iyi böyle olması biri kaçırmaya kalksa kıyamet koparır da parka gitsek başka çocuklardan bile korkuyor. asla oynamıyor kimseyle. etinden et koparmışlar gibi ağlamaya başlıyor. ne yaptıysak işe yaramadı. bir akıl verin lütfen ne yapabiliriz? :sinifsinif:

ya benim küçüklğümde aynen öyleymiş korkudan değil ama.yada korkudan mıydı bilemicem :D
annem çok çekmiş..büyüdükçe geçer ..benim öyle oldu..

kreşe yazdıramıyoruz ama napıcaz şaşırdık korkuyorum istemiyorum diyo kendi. bir de insan seçiyor eli yüzü düzgün güzel ya da yakışıklı biri seviyosa sevdirmese bile ağlamıyo hıhlayıp arkamıza saklanıyor ama özellikle başı kapalıdan ve sakalı olandan haz etmiyo hiç. hadi büyükleri geçtim de çocuklardan da korkması gerçekten çok kötü bir durum...

kreşe yazdıramıyoruz ama napıcaz şaşırdık korkuyorum istemiyorum diyo kendi. bir de insan seçiyor eli yüzü düzgün güzel ya da yakışıklı biri seviyosa sevdirmese bile ağlamıyo hıhlayıp arkamıza saklanıyor ama özellikle başı kapalıdan ve sakalı olandan haz etmiyo hiç. hadi büyükleri geçtim de çocuklardan da korkması gerçekten çok kötü bir durum...

küçüklüğümle benziyo yeğeniniz :D 1-2 yaş büyüsün geçer..

Bir uzmana goruemeyi denedinizmi?

Bagzi cocuklarda yabancilardan asiri korkma olabilir ama bununda sebepleri mumkun mesela evde kendini guvende hissederken disarida ozellikle insanlarin bulundugu ortamlarda asiri sitres yasamasi saniyorum sosyal olmasini bir hayli zorlasdiracak ve giderek icine kapanma gibi sendromlarda yaratma ihtimali mevcut bu caglarda mumkun oldugunca yasitlariyla olmali ve paylasmayi guvenmeyi ogrenmeli eger bu sorunlarla kendiniz basa cikamiyorsaniz mutlaka bir uzmandan yardim alin cunku bu onun yasaminda ozellikle yetiskin oldugunda kendinin bile anlamadigi sorunlara sebebiyet verebilir mesela kimseye guvenmemek , insanlarin arasinda korku , mutsuszluk ,panik vb. Gibi sorunlar olmasi mumkun , unutmayin ki insan pisikolojisi bebeklik cagindan itibaren yerlesir ve yetiskin oldugunda onun kisiligini olusturur .

Bu sorunun bir an once cozulmesini diliyorum allah kolaylik versin .

Bence de bir an önce sosyalleşmesi lazım. Kreşe de veremezsiniz bu boyutta ise. Yaşıtları ile sürekli bir araya getirin oyun alanlarına sıkça götürün. Benim oğlum da kalabalık olsun ister eve sürekli birileri gelsin biz gidelim ister evi hiç istemez. Çocuk milleti ne tuhaf illa abartı yaşayacaklar.

her çocuk bir olmuyor.benim oğlum da kıyamet koparmasa da tanımadığı insanlardan çekiniyor.2,5 yaşında.evde olmayı daha bi seviyor.parka falan gidiyoruz,amcalarına halasına falan giderken sorun yok kuzenleri var,onlarla olmayı seviyor ama bazen hadi gezmeye çıkalım mı desem uok evde kalalım diyor.sanırım oyuncaklardan ya da tvden kopamıyorCADIARZU bir de araba korkumuz var.yolda giderken yüksek ses duysa hemen kaldırım arar çıkmak için yada üstüme üstüme gelir(bu güzel gerçe ).bazen de buraya araba gelmez dimi falan dio.arabalara dair kötü bi anımız yok ama çocukların kafasına giremiyoruz ne düşündüklerini anlayabilsek süper olacak:hooray:

Back
X