- 30 Mayıs 2017
- 160
- 228
- 18
- 30
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Evet iki taraflı zaman kaybı oluyor. Düzeleceği varsa da tanı konulmadığından çocuk gittikçe geri gidiyor.Benzer olayi ilkokul birinci sinifta yasadik , inanilmaz siddet uygulayan bir cocuk vardi sinifta megersem asperger sendromu varmis cocukta , aile 7 yasina kadar fark edememis dueumunu yada konduramamis diyelim , diger velilerin zoruyla cocugu rehber ogretmen pedagoga yonlendirmisti de ortaya cikmisti durumu sonra ozel egitim veren bir okula gonderdiler
Biz cocuklar bu arada bol bol dayak yiyip egitim olarak da diger siniflarin gerisinde kalmosti , ogretmen onunla ilgilenmekten digerlerine hicbirsey ogrwtemiyordu
Sadece dövmeyip bağırmayınca mükemmel çocuklar yetişmiyor zaten. Ki burda ebeveynliğinizi de sorgulamıyoruz. Sadece ilk mesajınızda kendinizin çocuğu eğitim şekliyle ilgili bir şey yazmayıp direkt çocuğunuzun ömür törpüsü olduğunuzdan bahsettiğiniz için yanlış yaptığınız bişey var mı sizce dedik.="perihan90, post: 52765941, member: 663273"]Bide ben yetistrmisim ya ben bikez dovmedim bagrmadim diyorm ama bazilari egolarini busekilde tatmin ediyolar naparsnz
Benim cocugum evde hircinlik yapiyo ama cocuklari gorunce yere atiyo kndini .yani degil cocuk dovmek yanlarina yaklasmiyo. Bebeklerden bile kaciyo inanin.cokgarip.dagda büyümüş hic cocuk görmemiş gibi.tam asosyal dicem ama buyuklerle cokiyi .gider kucaklarina oturur vs.yasitlarini hic sevmiyo neden bilmyrmBenzer olayi ilkokul birinci sinifta yasadik , inanilmaz siddet uygulayan bir cocuk vardi sinifta megersem asperger sendromu varmis cocukta , aile 7 yasina kadar fark edememis dueumunu yada konduramamis diyelim , diger velilerin zoruyla cocugu rehber ogretmen pedagoga yonlendirmisti de ortaya cikmisti durumu sonra ozel egitim veren bir okula gonderdiler
Biz cocuklar bu arada bol bol dayak yiyip egitim olarak da diger siniflarin gerisinde kalmosti , ogretmen onunla ilgilenmekten digerlerine hicbirsey ogrwtemiyordu
Izleycm tesekkurler .Size bir film önereceğim muhakkak ama muhakkak izleyin olur mu? Filmin orjinal adı "we need to talk about kevin". Filmi izledikten sonra neden size bu filmi izlemenizi tavsiye ettiğimi anlayacaksınız.
Ve lütfen çocuğunuzu bir sorun olarak görmeyin. Siz farkında olmasanız da o sizin onun hakkında ne düşündüğünüzü hisseder ve anlar. Bu da karakterinde hırçınlaşmalara sebep olur..
Belki onların davranışları çok bebeksi geliyo, zeka olarak önde onlara katlanamıyor olabilir,olaya iyi yönden bakın :)Benim cocugum evde hircinlik yapiyo ama cocuklari gorunce yere atiyo kndini .yani degil cocuk dovmek yanlarina yaklasmiyo. Bebeklerden bile kaciyo inanin.cokgarip.dagda büyümüş hic cocuk görmemiş gibi.tam asosyal dicem ama buyuklerle cokiyi .gider kucaklarina oturur vs.yasitlarini hic sevmiyo neden bilmyrm
Yazılarınızı üzülerek okudum,küçük çocuklar zordur sabır gerektirir asla dövülerek eğitilmez,imtihan değil lütuftur şükür sebebidir,Allah kimseye vermesin de çocuğu aylarca hastanede kalanlar için imtihandır bu,çocuğun dönemsel hırçınlıkları değilMerhaba kizlar 7 yillik evliyim 3 yasinda bir oglum var.artik onun bize buyuk bir imtihan oldugunu dsnyrm.evde surekli onun yuzunden gerginlik var yemege oturdugumuz an sofradakileri firlatir asla yemek yemez.esim artik cinnet geçiriyo.parka indryrz mesela cocuklari gorunce kndini yerlere atiyo.asla hicbir cocukla oynamaz.bi musafirlige gitsek kapidan girince baslar aglamaya gidene kadar..acaba asosyalmi diye dusunduk kardesi olursa oynar vs diye .1aya dogum yapcm.ama bu cocuk farkli artik cildiricam esimle bile aramuz bozuldu.surekli kavga cikiyo napcam bilmiyorm
Konu sahibi darılmayın;Krese vermeyi denedim 1hafta boyunca araliksz agladi ilk iki gun bnde gidiyodum alisinca caktrmadan cikiyodum en son ogretmen cagirdi kabul edemeyz hic boyle bi cocuk gormedik Allah yardmcnz olsun dediler.gercekten heryolu denedim ama sanki Allah ceza veriyo .boyle bisey olamazzz
Ben zaten en cok o cocuga uzulmustum , hem gec kalinmis hem aile farkinda degil , cocuk tabi siddet uyguladikca diger cocuklar iyice kinlendi onlar da onu sıkıstırıp vurmaya basladi falan korkunc gunlerdi gercektenEvet iki taraflı zaman kaybı oluyor. Düzeleceği varsa da tanı konulmadığından çocuk gittikçe geri gidiyor.
Tv hic ilgisini cekmiyo izlemez hic.ara ara video izler o da gunde encok yarimsaat.bakici bakmadi esim bakti yuzde 90 arada da annem.yemek konusunda kndi istemeden vermiyorm artik.cunku uzerine dustukce yemiyo simariyo.Siz çalışırken çocuğa kim bakıyordu?
Çocuk bir şekilde inatlaşmayı öğrenmiş ve huy edinmiş gibi geldi bana.
Biz de oğlumla dönem dönem inatlaşma evreleri yaşıyoruZ, birkaç konu da açmışımdır burada hatta. Ama bizde dönem dönem yaşıyoruz, çözüyoruZ, sonra bir şey oluyor, geri başa dönüyoruZ.
Sizin sürekli ise bu davranış iyice pekiştirilmiş demek. Siz kendi davranışlarınızı olduğu kadar bakıcısının davranışlarını da gözden geçirin geçmişe dönerek.
3 yaşında olduğu için ne yapmak istediğini sorun sabah bence. Bugün ne yapmak istersin? Cevap vermezse seçenek sunun, evde mi oturalım yoksa parka mı gidelim? Sevdiği yiyecekler illa ki vardır, biraz tek tip beslenmesine izin verin, sevdiği şeyleri yapın. Sevmediği şeylerin içine sevdiklerinden karıştırın belki kabul eder.
Siz baba ile sofrada sohbet edin, bugün ne yaptın, nasıl geçti diye, ama onun anlayacağı basitlikte ve yavaşlıkta konuşun, sonra ona dönüp sende sıra sen neler yaptın diye onu da sohbete dahil etmeye çalışın.
Ve bu kadar hırçınsa asla tv izletmeyin.
Öğretmen değilim avukatım. Öğretmen olsaydımda tarzım hayaliniz gibi olmazdı. Şimdi bide ünlem koysam mı diye mi düşüneyim yani? Acaba birilerinin hoşuna gider mi yoksa gitmez mi?? Acaba beni huysuz yaşlı öğretmen mi sanarlar.. Sorular sorular:)Şu ünlemleri görünce huysuz yaşlı elinde tahtası karşımda dikilen bir öğretmen geldi gözümün önüne..Insanlar yardım bekliyor bi umut arıyor hatalıda olsa nedir bu azarlar tarzda yorum yazmak..Uyarmak amaçlı ünlemler koymak..
Ama çok bilgi vermemişsiniz ki. Benim kızım da o yaşlarda sinirlenebiliyordu çok çabuk.onun için size konuşma terapisti dedim. Benim kızım da yaşıtlarından konuşması geriydi. Bu sefer çocuklar onu anlamayınca sinirleniyor çocuklarla oynamıyor hatta bazılarına vuruyordu..biz 3.5 yaşında konuşma terapistine gittik ve çok iyi geldi bize. Şimdi 6.5 yaşında hala konuşmada sorunumuz var dün başka yere başladık tekrar. Hatta gittiğimiz kadının kitabı var tavsiye edebilirim size isterseniz. Ben bunu yaşadığım için aklıma bu geldi.="perihan90, post: 52765983, member: 663273"]Konuyu acma amacim o.belki biri bi fikur verir.gormedigim bi noktayi belirtr.bazen baska bakış acilariyla baak gerekebilir
Ay ins oyledir ne diyimBelki onların davranışları çok bebeksi geliyo, zeka olarak önde onlara katlanamıyor olabilir,olaya iyi yönden bakın :)
Asosyal olan çocuk büyükler bişey sorduğunda cevap veremiyor kendini ifade edemiyor çevremde gördüklerim böyle en azından.
Ah çoçuğum yaaBen zaten en cok o cocuga uzulmustum , hem gec kalinmis hem aile farkinda degil , cocuk tabi siddet uyguladikca diger cocuklar iyice kinlendi onlar da onu sıkıstırıp vurmaya basladi falan korkunc gunlerdi gercekten
Birkac farkli kisinin bakiminda olunca da davranis bozuklugu olusabilyor.Cogu zaman babasi baktı. Kamudayim isim rahat bakıcıya vermedim oyuzden yani kotu bi muameleden suphelendgmz bi durumyok.seyrek seyrek annem de bakiyodu arada.esimin isi olunca
Daha onceki sayfalarda da yazdim , buyuk bir sehirde duzgun bir pedagogdan destek alin lutfen , burfa hicbirimiz uzman degiliz ancak kendi deneyimlerimizle kisitli bilgilerimizle fikir verebiliriz size , belli ki ortada bir problem var , belki de cok basit bir cozumu vardir uzmanin fark edebilecegiBenim cocugum evde hircinlik yapiyo ama cocuklari gorunce yere atiyo kndini .yani degil cocuk dovmek yanlarina yaklasmiyo. Bebeklerden bile kaciyo inanin.cokgarip.dagda büyümüş hic cocuk görmemiş gibi.tam asosyal dicem ama buyuklerle cokiyi .gider kucaklarina oturur vs.yasitlarini hic sevmiyo neden bilmyrm
Cocukla basedemedgmz için geriliyorz ama daha cok bireysel.yani tartsma diilde esim cok üzülüyor daliyo nerde hata yapiyorz vs ..esim duygusal olarak zayif.hemen coken biri ..Evde gerginlik falan mı var eşinle aramız mı iyi değil ya da Yaşadığınız cevrede olumsuzluklar mı var etkilenebileceği?
Bir doktora götürmeniz gerekir sanırım