3 yaşındaki kızım hala tuvaletini altına yapıyor

aslm93

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2021
337
230
53
32
Kızım 3 yaşında. dili akışkan. Bir çok konuyu, kelimeyi, masalları çok iyi anlıyor.
Tuvaletin ne olduğunu çok iyi biliyor.

ama hala altına kaciriyor. Her yolu denedim. Ödüllenme; evin içine küçük tuvalet koydum; kendi tuvaletimize de küçük bir lazimlik koydum; büyüklerin tuvaletini kullanabilmesi için basamaklı bir şey koydum. Ama kesinlikle tuvaletini tutamiyor.
Bezsiz dolaştırıyorum; sık sık oturttuyorum; sık sık soruyorum. Bazen tuvalete yapıyor. Ama pipisi gelince ne söylüyor ne de tutuyor. Artık gerçekten çok bıktım. Kızıyorum o da işe yaramıyor. Ne yapmam gerekiyor lütfen akıl verin.

Bu konuda ben çok yanlış yaptığım için sizede yazayım. Ben aylarca uğraştım 6 ay sonunda başardık ama doktorumuz çok yanlış yaptığımı,tualete alıştırmanın yaşının olmadığını çocuk ne zaman isterse o zaman alışacağını benim zorlayarak ona kötülük yaptığımı söyledi. Size tavsiyem hiç zorlamayın ergeç alışacak. Çevremde hep yakınlarımın çocukları 3 yaşını geçtiği halde tualete alışmadılar. Sizinde çoook normal hiç zorlamayın kendinizi üzmeyin

3yasını 3ay gecti hala daha söylemiyor. Daha dogrusu yapiyor çişim var diyor.
Oğlum 2bucuk yasinda çok kolay bi şekilde alişti kendi söyledi. Ama kızım biraz zorluyor. Bezsiz gezdiriyorum bu defa da altina yapiyor. Ben de akışına bıraktım zorlamaya karar verdim. Demek ki hala kaslarını kontrol edemiyor.

Aynen ben de zamanının olduğunu düşünüyorum.çok yakında öğrenecektir.şefkatli yaklaşın.farklı aktiviteler yapın.mutlak beraber kitap okuyun.sohbet edin.şu anda bile anlıyormuş maşallah,iletişimini kuvvetlendirdikçe daha kolay olacak tuvalete alıştırma işiniz

Konuyu ben açtım sandım bi an. Her şey birebir aynı. Sanırım psikoloğa gitmek iyi olacak. Hem çocuğu hem kendimizi üzmemek için

Ama pipisi gelince ne söylüyor ne de tutuyor
Pipisi gelince ne demek anlamadım?
Ayrıca demek ki daha hazır değil. Sürekli anlatıp söyleyin sürekli siz tuvalete götürün, götürürken çiş geldi kaka geldi gidiyoruz deyin

Benim kizimda 3 yasina girecek 2 ayi var tuvalet egitime basladim. 4 gun oluyor bazen altina kaciriyor, bazen tuvetinin geldigini hareketlerinden anliyorum o zaman yetisiyoruz ama kendi net sekilde henuz soylemiyor, kakasini tutuyor malesef onu hic yaptiramadim, gercekten sabir gerektiren bir surecmis, allah yardimcimiz olsun bacim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…