• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Davranış Bozuklukları 3 yasındaki kızımın yeni başlayan kıskançlık sorunu

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

zmec

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2011
46
4
48
Kütahya
merhabalar şuan 3 yaşındaki kızım önceden oyuncaklarını paylaşmayı seven asla şiddete yönelmeyen bir çocuktu yemek yemeye yeni yeni alışan bir çocuk olduğu için yedirirken kıskandırma o yiyecek bu yiyecek gibi yönteme başvurduk etkili de oldu kıskanıp yiyor bu sebeple olabileceğinin düşünüyorum şuan oyun arkadaşlarıyla bir ay öncesine kadar oyuncakları paylaşmayı seven kızım şuan gittiği yerde bile tüm oyuncakları toplayıp hırçın bi şekilde kıskanıyor diğer çocuklar bir parça alsın ağlayarak onlara şiddet uyguluyor ne önerirsiniz sizler de bu sorunu yaşadınız mı ne yapmalıyım beni dinlemiyor

Benim kiz oldum olasi oyle :) siddet uygulamiyor ama aglamaktan kendini parcaliyor resmen.. Eylul ayinda krese basliycak o zaman ne yapicak merakla bekliyorum !!!

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Kadınlar Kulübü

bende eylülde kreşe vereceğim orada ya kendini agresif çocuklardan koruyamazsa diye düşünürken şuan o korkum kalmadı çok hırçın ve kendine vurana o da vuruyor :( çok rahat arkadaşlık kuruyor ama iş oyuncağa gelince çıldırıyor orada artık öğrenir paylaşmayı diye düşünüyorum ama oraya gidene kadar beni mahvettiği yetecek sanırım nasıl öğretmeliyim bilemiyorum

Alin bendende o kadar iki bucuk yadinda ama bir turlu birakin paylasmayi baska cocuklarin elindekinede agliyor kesinlikle kres diyorum cozum olarak.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Canım kızın yaşı gereği sahiplenme kıskanma evresinde.

Kendi oyuncaklarına asla el sürdürmez hatta kendisinin olmayanları bile ağlayarak sahiplenmek isteyebilir.:52::52:

Ve hatta babasını senden kıskanmaya senin makyaj malzemelerini kullanmaya topuklunu giymeye kalkışacak :1:

Bunlar gayet doğal davranışlar.:17:

Oyun konusunda kızını diğer çocuklarla oynamaya teşvik edebilirsin.

Kızınla sürekli iletişim halinde olman paylaşmayı göstermen çok iyi olur.

Örneğin '' kızım bugün x gelecek. Oyuncaklarınızla güzel güzel oyunlar oynarsınız '' vs gibi.

Ya da kızınla birlikte oyun oyna ve oyuncakları paylaş ki çocuk bunu görsün.

Yemek konusuna gelince asla ve asla uçak geliyor sen yemezsen bu yer gibi şeylere başvurmayın. :20:Çocuk aç olmadığı halde zorla yemek yedirmeyin. :19:Acıkınca o zaten sizden isteyecektir.

Önüne tabağını koyun verin eline kaşığını yemeğini kendisi yesin.:ssz:

Ortalık mı dağılacak? Dağılsın. İnan birçok anne ev dağılacak diye yapmıyor bunu. Oysa o kadar önemli ki..

Hiçbir şey çocukların gelişim sürecinden daha önemli değil.

Uzun oldu biraz ama bu durum zamanla düzelecektir.

Minik kıza öpücükler:16:

haklısınız sanırım teşekkür ederim tavsiyeleriniz için biraz kreş düzeltir sanırım :)

yaşı küçük bile olsa konuşarak anlatabilirsiniz. Bir de asla oyuncakları ile tehdit etmeyin çocuğunuzu. birşeye ceza olarak oyuncakları elinden alıyorsanız tepkisi bu yüzdendir.

Back
X