3.ye hamile oldugumu ogrendim ve 2.cocugum henuz 8 aylik :(

bsdmd

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2011
135
0
96
A.B.D.
Arkadaslar, aslinda kabullendim tabi ki bu durumu ama hala dusundukce moralim bozulmuyor degil, aslinda sorun 2. cocugumun ne kadar kucuk olmasi da degil, kizim 6 yasinda oglum 8 aylik, iki cocuk yeter bana baska istemiyorum derken 3. ye hamile oldugumu ogrendim. oglum buyudu diye calismayi dusunuyodum, simdi yine ertelemek zorunda kalicam, cok bunaldim sadece paylasmak istedim.....

canım benim
evliliğe alişamamışken henüz hamile oldugumu ogrendim
ilk günler hatta aylar hep ağlayarak geçti
sonrasında ise yavas yavas kabullendim ama hiç öyle deli divane olmadım karnımdaki bebeğe
zamansızdı cunku
calişacaktım, eşimin işi nedeniyle sürekli ülkelerarası seyahat durumumuz vardı ve hamilelik ve tabi akabinde bebek çok zorlayacaktı bizi
neyse geçti 9 ay dogurdum
şimdi yüzüne her baktıgımda, kokusunu içime her çektigimde tarifsiz duygular yasiyorum
ne kadar şükretsem varliğina az...
sen bu duyguyu daha evvel yaşamışsın
eminim ki çok da iyi bir annesin
ve gelecek 3. meleğine de sarilirsin sımsıkı
tekne kazıntıları daha tatlı olur :)
kim bilir belki ileride yüzünü en çok bu 3. evladın güldürür
Rabbim nasip etti ise vardir bi hayır
sağlıcakla kucakla inşallah

cnm benim üzülme. aslında sen ne kadar şanslısın. iki evladın var ve Allah izin verirse üçüncüsü olacak. senin adına çok sevindim. kendinle gurur duymalısın. benim hiç çocuğum yok. dört kere kaybettim. belkide hiç olmayacak. onların kıymetini bil. ve bu seni mahsun etmesin. tebrik ederim.

lütfen canızı sıkmayn sizden daha kötü durumda olan insanları bebek sahibi olmak içn yıllarca ne acılar, ne stresler çeken anne adaylarını düşünün ve şükredin...
eminm bi kaç yıl sonra iyiki de olmş diyeceksinz ve üzüntünüz yanınıza kar kalacak..

canim oncelikle cok tesekkur ederim, okudukca insan moral buluyor. sen de bebegini saglikla, mutlulukla buyut insallah...
esim benden cok daha iyi karsiladi haberi, Allah boyle uygun gormus dedi :) ama asil yuk annelerde tabi, sanirim o yuzden bunaliyorum.
kizimi okula goturup getirirken bi taraftan oglumu ve bebeisi de almak zorunda kalicam, yurt disinda yasiyorum ve ne esimin annesi ne de benim annem
yanimizda degil, gelemezler de sanirim. bakicilara da guvenemiyoruz burda. vs vs... yani zor olacak. iyi dilegin icin sagol, bu zor gunler de gecer Allah'in izniyle.....

ben de yalnızım canım, ne annem var yanımda ne kayınvalidem ne bi dakka kızımı teslim edeceğim kapi komşum...
Allah var yardımcımız
anneler bi yere kadar yardımcı olabiliyor
koruyan kollayan mevlam var sen hiç dertlenme bak hamilesin yazık hem sana hem minik yavruna
bak ramazan giriyo yarın
bolca dua et, ferahlarsın

canim yaa, cok uzuldum. Allah insallah sana da nasip eder bu meleklerden. umudunu yitirme canim, herseyin zamani var derler ya o zaman senin icin de gelir insallah. kiymetlerini biliyorum tabi. Allah isteyen herkese nasip etsin. cok sagol, moral verdin bana...

isin bu tarafindan dusununce tabi ki haklisiniz, Rabbim cocugu olmayan ve isteyen herkese hayirli evlatlar nasip etsin...

ay evet yaaa, nasil imreniyorum anneleriyle ayni sehirde yasayanlara bu yuzden, cok zor boyle yalniz yasamak.
yapabilecegimiz bir sey yok, Allah guc kuvvet versin bize. oglum emekliyo ve siralamaya basladi, butun gun pesindeyim :))
hepimizin dualari kabul olsun, ramazan ayiniz da hayirli olsun bu arada....

canım senin le aynı durumda olduğum için seni anlıyoryum.benimde 14 yaşında oğlum,7 yaşında bir kızım var.çocuk defterini kapatmıştım.allah ikisine sağlıklı uzun ömür versin derdim.ama herşey bizim planladığımız gibi gitmiyor.mart ayında bir baktımki süpriz yumurtam yerine yerleşmiş bile.büyümek için .çok ağladım ,üzüldüm psikologlara gittim alışamadım bebek olayına ...hatta aldırmayı dahi düşündüğüm anlar oldu ama yapamadım kıyamadım...şimdi 5 aylık bir erkek bebek bekliyorum.allahın izniyle aralık ayında doğacak...

sende bunalma ertele iş hayatını ailelimizde birisi allah korusun annen baban veya başka yakının gelç olsa ona bakmak zorunda kalsaydın da herşeyini ertelemk zorunda kalacaktın.o yüzden bebek en güzeli canım hiçç sıkılma.vardır bir hayrı.

bebegini saglikla kucagina alirsin insallah canim, ikisini de buyuttukten sonra sifirdan yine basliycaksin ama dogum yaptiktan sonra kucagina alinca insan dunyanin en mutlu insani oluyor tabi, sen de biliyorsun. Allah uzun omurler versin hepsine de...

valla ben kendimi surekli telkin etmeye calisiyorum, iyi oldu aradan cikti bi daha yapmam dikkat ederim filan diyorum surekli :) uyudugum zaman huzur buluyorum ama uyaninca kara kara yine dusunmeye basliyorum. hersey isin icine giriyo bu sefer, evimiz 2 odali dar olacak henuz 3 ay once arabamizi degistirdik kucuk bize yeter dedik simdi 3 tane araba koltugunu nasil sigdiricaz? ne evimizi ne arabayi degistirme sansimiz olmayacak. kizim okula basliycak ikisini birden yanimda tasimak zorunda kalicam. ve sanirim utaniyorum artik hamile olmaktan hic kimseye soylemedim henuz en yakinlarima bile vs vs...bu liste daha boyle uzar gider ben de dusunmedim degil aldirsam mi diye. ama olmaz. alismam lazim bi sekilde bu duruma.

Allah boyle uygun gormus demekten baska da bi teselli bulamiyorum. hepinize tesekkur ederim desteginiz icin....

hamile oldugumu ilk ogrendigim zaman yazmistim ne cabuk gecmis zaman simdi bebisim 3,5 aylik oldu. baslarda 2 bebekle cok zorlandim, cok agladigim zamanlar oldu
ama simdi duzenimiz var ve duzenimiz cok da bozulmadigi surece zorlanmiyorum ya da alistim artik uykusuzluklara ve kosusturmacaya, ablasi ve1,5 yasindaki oglum bile bebege mamasini icirmeye calisir,basini oksarlar ikisi de :)
onlari boyle gorunce seviniyorum. daha once bi arkadasin dedigi gibi iyi ki de olmus, herkese sevgiler...

Son düzenleme:
Nette gezinirken rastladim bu konuya...benim 8 yasinda ve 7 aylik iki kizim var...ve sürpriz 3.kez hamile oldugumu ögrendim...okadar agladim...üzüldüm ki...hersey gözümde büyüyor...2 sene üst üste hamilelik...biliyorum hamile kalmayi cok isteyip de kalamayan okadar cok kadin var ki...Rabbim olmayanlara nasip etsin...devamli soruyorum haddim olmayarak niye ben diye...2.kizim daha cok kücük emiyor...ve hamileliklerim hep zor gecti benim...devamli kusmak halsizlik...üstelik yurtdisindayiz...kimse yok yanimizda destek olacak...kafam allak bullak...cok mutsuz hissediyorum...hatta caresiz...

Uzun bir süredir girmiyordum foruma, henüz gördüm mesajını arkadaşım. Bebegin doğmuş ve büyümüştür bile bu zaman içinde. Ve sanırım şimdi mutlu hissediyorsunuz kendi 3 pırıl pırıl evladın için. Çünküm ben öyle hissediyorum. Hergün şükrediyorum Rabbim. ALLAH ONLARI bana nasip etti diye. Hasta olduklarında canımdan can gidiyor, hele en küçüğüm. Karikatür gibi seviyorum hepsini. Sen de aynı duyguları yapiyosun dur şu an eminim. Çocuklarımız Allah'a emanet. Benim miniğim şimdi 5 yaşında. Herşey daha da kolaylaşıyor gün geçtikçe. Herkese sevgiler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…