• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

30.000 tl maaş alıyorum

Benimle de tartıştın boşuna . Bir dediği bir dediğini tutmuyor bu birrr. Kesinlikle yüksek maaşlar isteyecek bilgi birikimine de henüz sahip değil . Bir işyerinde boş boş oturuyorum sıkılıyorum kimse gelmiyor patron bile diyor . Sonra diyor ki: işleri yetiştiremiyorum 🫣Kimse bu üyeyi savunmak için kendini yormasın artık.
Bende bi sıkıntı var sanırım eski iş yerinde patron beni çıkarttı 9 aylık çalışandım sigortam bile yoktu. 3 aylık stajını yapıp bitiren kıza 30k maaş ve sigorta teklif etmiş ve 5 gün çalışacak. Kız ona rağmen kabul etmemiş siz 1 senelik deneyim var bana 30 k idare et diyosunuz

Engelledim bugün onu merak etme de son şunu yazacağım çok güldüm okuyunca . Avm de idim mesela . Markaların , mağazaların içinde sadece satış görevlileri var . Cafelerin içinde de garson aşçı vs var sadece . Sahipleri sabahtan gelip oturmalı mı çalışanları ile ?😅🫣🫣ya da inşaat yapan müteahhit her sabah inşaat sahasına mı gelmek zorunda ? İşçiler çalışıyor işte. İşçileri denetleyen ustabaşı oluyor bir de. İnşaatın mühendisi mimarı bile gelmiyor hergün . Çok güldüm . Eczacı bile durmuyor sabahtan akşama dek eczanesinde . Çalışanları var . 😂😅😅😁😁😁Bir arkadaşım beyaz yakalı maaşlı çalışıyor , ayrıca takıcı açtı iyi bir yerde . Haftada bir iki gün şöyle bir uğruyor . 2 tane kız çalışanı var . Böyle mantıksız birşey duymadım uzun zamandır . Hala gülüyorum.
dediğiniz şey bir açıdan doğru evet işveren sürekli iş yerinde bulunmak zorunda değil ama çalışanına da verdiği sorumluluk kadar karşılığını vermeli. genelde iş yerine uğramayan, işiyle kopuk yattığı yerden iş yönetmeye çalışan adamlar kendi sorumluluklarını çalışana yıkmaya meyilli oluyor ve karşılığını da vermiyor özellikle inşaat, sanayi gibi yüksek sorumluluğun alındığı sektörlerde. diğer üyenin bahsetmeye çalıştığı bu bence. 2 bin işçinin çalıştığı yerli bir fabrikada mühendislik yapıyorum şirket sahipleri 4 ortaklar ve neredeyse her gün fabrikadalar her biri bir departmanın takibini yapıyor öyle söyleyeyim. tabii ki departman müdürleri, genel müdürler vs var ama iş sahibinin de kendi işindeki sorumlulukları çalışanlarına yıkmaması lazım

Bende bi sıkıntı var sanırım eski iş yerinde patron beni çıkarttı 9 aylık çalışandım sigortam bile yoktu. 3 aylık stajını yapıp bitiren kıza 30k maaş ve sigorta teklif etmiş ve 5 gün çalışacak. Kız ona rağmen kabul etmemiş siz 1 senelik deneyim var bana 30 k idare et diyosunuz
Asla idare et demiyorum . Şu anki şartların bunlar işe başlayalı da henüz 2 ay olmuş. Patronunla yabancısınız hala da. Hep yazmadım mı sana başka işler araştır bul diye. Özel sektörde de kamuda da çoğu kişi hakettiği maaşları almıyor artık. E hadi ne yapabiliriz bu durumda onu söyle? Ülkenin toptan sorunu bu tek senin değil ki.

dediğiniz şey bir açıdan doğru evet işveren sürekli iş yerinde bulunmak zorunda değil ama çalışanına da verdiği sorumluluk kadar karşılığını vermeli. genelde iş yerine uğramayan, işiyle kopuk yattığı yerden iş yönetmeye çalışan adamlar kendi sorumluluklarını çalışana yıkmaya meyilli oluyor ve karşılığını da vermiyor özellikle inşaat, sanayi gibi yüksek sorumluluğun alındığı sektörlerde. diğer üyenin bahsetmeye çalıştığı bu bence. 2 bin işçinin çalıştığı yerli bir fabrikada mühendislik yapıyorum şirket sahipleri 4 ortaklar ve neredeyse her gün fabrikadalar her biri bir departmanın takibini yapıyor öyle söyleyeyim. tabii ki departman müdürleri, genel müdürler vs var ama iş sahibinin de kendi işindeki sorumlulukları çalışanlarına yıkmaması lazım
İşe göre de değişiyor bu haklısın . Valla hem memur hem cafe sahibi tanıdığım da var . Yasak olduğu için eşinin üstüne açtı. Eşi hiç anlamıyor işten hiç gitmez . Adam da haftada 2 gün bir kaç saat gidiyor sadece. Valla kaç yıldır tıkır tıkır çalışanlar işletiyor orasını . Maaşlarını bahşişlerini vs alıyorlar . Patrondan onlara ne? Böyle tür işler de dolu onu demek istemiştim

zırt be sen de bir şeyi kendine yormasan olmuyor. seninle tartıştığımın farkında bile değilim ben. beğenmediğim bir mesaj olunca alıntı yapıp kendi fikrimi yazıyorum. gözlemlediğim kadarıyla çoğu kişi böyle. sen kişisel algılıyorsun bana yazma falan diyorsun. önce sen engelle madem
Owacan bak ne gördüm tesadüf . Sen ne kadar yetenekli kadınsın öyle. Hem mimarlık bitirmişsin hem mütercim tercümanlık 😁😂🫣😂😂😂😂konu sahibinin bilmediği mimarlık programlarını yazdın da. Sen acaba hangi meslektensin? Benim meslek 12 yıldır hiç değişmedi sitede mesela .

Eklentiler

• IMG_3890.webp
    IMG_3890.webp
    45,2 KB · Görüntüleme: 64
  • IMG_3889.webp
    IMG_3889.webp
    53,8 KB · Görüntüleme: 64
Owacan bak ne gördüm tesadüf . Sen ne kadar yetenekli kadınsın öyle. Hem mimarlık bitirmişsin hem mütercim tercümanlık 😁😂🫣😂😂😂😂konu sahibinin bilmediği mimarlık programlarını yazdın da. Sen acaba hangi meslektensin? Benim meslek 12 yıldır hiç değişmedi sitede mesela .
Belki iki üniversite bitirmiştir

İki üniversite okuduğunu başka yerlerde de yazmıştı ve konu ile bunun ne ilgisi var?

Belki iki üniversite bitirmiştir
E öyle olsa bile demek ki birinden karlyer yapamamış kolay değil çünkü. E konu sahibi de yapamamış çalışıyor 30 bine . Onun patronuna saldırıyor . E başka iş baksın bulsun fazla veren . Kendine bakmadan başkasına büyük büyük akıllar verenler var bazen. 30 bin az para bunu herkes biliyor . Ama şu anda da üstünü verecek kimse yok. Bulursa hemen ayrılsın oradan zaten.

Baslangic icin sukur mu etsin? 🫤 Asgari ucret 28bin degil mi? Zaten kadin asgari ucret aliyor daha ne kadar düşük olacakti ki maasi buna sukur etsin? Artik asgari alti da mi caliştiriliyor insanlar?
Bende anlamıyorum bu rakama şükret diyolar

Mola saatleri çalışma saatinden sayılmıyor 1.5 saat mola yapıyor musun? 28 yaşındasın 1 senelik deneyimin var sektör de kötü yani şuan çoğu deneyimsiz küçük bi şehirdeyse aynısını yaşıyor. Eğer ilgin varsa bi mağazaya satış danışmanı olarak gir 1 sene sonra görselci olmaya çalış en kötü lcw bile aylık 50 bin veriyor. Çoğu marka kendini geliştiren elemana açık dış görüntüne iletişimine önem veriyorsan daha iyi markalara da bakabilirsin
Molam yok bilgisayar başında tekim bütün gün ofiste

Molam yok ne demek? Molaya çıkmanız mı engelleniyor? Sigortanız var değil mi?
Maaşı anlaşıp kabul etmişsiniz tamam da molam yok diyemezsiniz. Böyle bir şey cidden varsa şikayetçi olun yasal değil.
Yok bir şey bulamadığımdan masa başından kalkmıyorum diyorsanız o da sizin sorununuz.

Canım zaten 1 senedir ben 10 bin 15 bin alarak çalıştım sırf deneyim kazanıp pişeyim diye ki şu an da bu paraya çalışıyorum bilmeden yargılayın hemen
asgari altında mı çalıştın yani ? kendine biçtiğin 10-15 bin ne sebeple suan 50 oldu gözünde

mola ver ? ne diyorlar mesela senin molan yok mu yada buraya girip bunları yazdığın süreleri molan kabul etmiyo musun masa bası tüm gün çalışmıyosun bos geziyosun internette işte

Sana naçizane bir tavsiye olsun, kendi kendini yönetmeye bak ve işi işte ara bul sonra çık, pazarlık edecek bir şey olmadan elinde buna tecrübe, yabancı dil, ekstra sertifika, yüksek lisans/doktora vs. patronun karşısına çıkmak çok anlaşılır olmuyor. Evet özel sektörde ilk başlayan insanlar parlak kazançlar elde etmiyor ama bizzat tecrübe eden biri olarak söylüyorum, acemiliğini atıp da kendi hazneni doldurunca bu kez dediklerin dikkate alınmaya, senin talep ettiğin paralar sana verilmeye başlıyor. Vaktini iyi değerlendir ve kendine bir şey kat derim. Aynı pozisyona başvuracak x kişisinden bir farkın olmalı ki sana daha iyi maaş versin. Sıradan insana sıradan para verirler. İşin yenisini bulmadan mevcut şartlarda istifa etmeni tavsiye etmem.

Yeni mezun mimarlar için iş bulmak ve deneyim kazanmak zor ve bunun için çabanızı taktir ediyorum.
Ancak hafta sonları dahil çalışıyor, yol ve yemek karşılamadıklarını söylüyorsunuz.
İŞKUR destek hattı 170 arayarak bir görevliyle haklarınızı konuşmanızı öneririm.

Deneyimsizsinciler şaka mı? Özel sektör size az bile yapıyor ahahah😂😀 Kurunun yanında yaş da yanıyor işte. Yapmayın arkadaşlar ülkenin durumu bu iken birileri milyonları cukkalarken genç pırıl pırıl insanlara bilenmeyin.

Son düzenleme:
Benden önceki mimar kız evliydi, ve patron kadınla samimilerdi baya kızın kocası da doktordu benle yaşıt. Ben sanmıyorum o kıza 35 k veridklerini ona vermişlerse benim neyim eksik aynı işi yapıyoruz
hevesin eksik Şeyma yani neredeyse tüm mesajlarını okudum daha kendin ne istediğini bilmiyorsun sürekli mızıldanıyorsun boş olsan boş olmaktan mızıldanıyorsun yoğun olsan ücretten şikayet ediyorsun yani işten çık evde bomboş otur?? evdekilerin başının etini ye sonra biraz da sevgilini darla o da seninle dalga geçsin enayi diye böyle yaşayıp git nasıl fikir birtanem?

Back
X