• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

30.000 tl maaş alıyorum

seymadegli

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
181
Puanlar
123
1 senelik iç mimarım. Hala çok tecrübeliyim diyemem. 2 aydır bir mobilyacıda çalışıyorum. 30.000 tl maaş alıyorum. İzin günlerim perşembe günleri sadece. Sabah 9 akşam 6 yım. Maaş konusunda yarın konuşmak istiyorum. 50.000 tl yapma şansları var mı, yarın konuşsam kabul etmeseler işten çıkaam mı bilmiyorum iş bulmakta kolay değil ama 2 ay da zam istiyo diye çıkartırlar mı… başta evet bu parayı kabul ettim ama dükkanı bana bırakıyolar şantiyede yok tüm gün tek başıma çizim yapıp ofiste oturuyorum zamanda geçmiyor çok sıkıcı. Stratejik ilerlemem lazım ne yapayım

Bence 2 aylık eleman için maaş konuşma zamanı değil, daha çok yenisiniz çok tecrübeli değilim demişsiniz ama yanlış anlamayın bence buna tecrübe denemez zaten. Boş vakitlerinizi mesleki olarak kendinizi geliştirmeye ayırabilirsiniz. Online kurslar sertifika programları olabilir. Burada biraz tecrübe edinip tekrar başka yerlere başvurmak daha mantıklı olabilir

Bir iş bulmadan mevcut isi bırakmak sizin durumunuzda hiç mantıklı değil, ayrıca ne güzel size kendinizi geliştirmek için vakitte kalıyormuş. Ben işveren olsam başta konuşup anlastigim biri 2 ay sonra iyi bir zam talebi ile gelse sıcak bakmam. Ne yazikki piyasada çok işsiz var ve patronlar bunu kullanıyorlar. 30.000 TL normalde çok düşük bir maaş çünkü, ama kabul etmişsiniz siz etmeseniz başkası edecekti

Başta çalışma koşullarını konuşmadınız mı?
Eğer işyükü başta bukadar değilse işyükünüzün ağırlığından konuşabilirsiniz ama 2 ayda maaş artırımı sanki doğru değil.
Bir de başka yerle anlaşmadan işten direkt çıkmayın bence. Tabi dinleneyim diyorsanız siz bilirsiniz

Tüm gün ofisteyseniz online kurslardan kendinize gelişmiş bir portfolyo oluşturun. Normal zam döneminde zam isteyin. Bu arada daha iyi firmalarda iş aramaya devam edin. Daha iyi iş bulma ihtimaliniz artar, aynı yerde zam alma ihtimaliniz artar, tecrübe kazanmış olursunuz. Çoğu meslekte insanlar iş hayatında sürünerek başlayıp sonra ilerliyor. Mimarlık demek tecrübe demek şu an bir işinizin olması en az diplomanız kadar değerli.

Maaş düşük ama baştan kabul etmişsiniz. Daha üzerinden iki ay geçmiş. Zam istemek için çok erken diyenlere katılıyorum. İş yükünüzün az olmasını avantaja çevirerek kendinizi geliştirmek için eğitimler alabilirsiniz. Bir yandan da daha iyi bir yerde iş bulabiliyorsanız eğer bunun arayışına girebilirsiniz.

1 senelik iç mimarım. Hala çok tecrübeliyim diyemem. 2 aydır bir mobilyacıda çalışıyorum. 30.000 tl maaş alıyorum. İzin günlerim perşembe günleri sadece. Sabah 9 akşam 6 yım. Maaş konusunda yarın konuşmak istiyorum. 50.000 tl yapma şansları var mı, yarın konuşsam kabul etmeseler işten çıkaam mı bilmiyorum iş bulmakta kolay değil ama 2 ay da zam istiyo diye çıkartırlar mı… başta evet bu parayı kabul ettim ama dükkanı bana bırakıyolar şantiyede yok tüm gün tek başıma çizim yapıp ofiste oturuyorum zamanda geçmiyor çok sıkıcı. Stratejik ilerlemem lazım ne yapayım
Siz konuştunuz anlaştınız ve aradan iki ay geçince zam mı istiyorsunuz? İş etiği diye bir ley duydunuz mu hiç? Ben olsam direk işinize son veririm. Bu aç gözlülükle işiniz zor. Evet aldığınız para çok değil ama iş veren konuştuğu paranın altında maaş verdi mi, hayır. Dolayısı ile üstünü istemeniz iş ahlakına aykırı.

Bu kisi senden once kac kisiye daha teklif etmistir bu isi, hatta deneyimlilere bile sunmustur bu maasi ya tutarsa diye.
Neden sana 50k versin sence?
AYrica evet is yok ama siz de bu tur kisilerin bu tekliflerini kabul ettikce 30kya mimar unvani almis da calistirirlar, muhendis de.
ASgari ucret aliyorsun. Asgari ucretin yeni mezun degil, vasifsiz kisi maasi oldugunu siz bu islere atladikca ogrenmeyecekler.
Sikayet etme bence bu kadar. Sacma cunku.

Siz konuştunuz anlaştınız ve aradan iki ay geçince zam mı istiyorsunuz? İş etiği diye bir ley duydunuz mu hiç? Ben olsam direk işinize son veririm. Bu aç gözlülükle işiniz zor. Evet aldığınız para çok değil ama iş veren konuştuğu paranın altında maaş verdi mi, hayır. Dolayısı ile üstünü istemeniz iş ahlakına aykırı.
isverende ahlak olsa yasal sinir 45ken 54 saat calistirmaz, universite mezunu calisana 30 bin vermez
bugun ofisboy olsa, gitse ofislerde yemek yapsa 28 asgari + 3.300 yol zaten daha fazlasini alir

isverende ahlak olsa yasal sinir 45ken 54 saat calistirmaz, universite mezunu calisana 30 bin vermez
bugun ofisboy olsa, gitse ofislerde yemek yapsa 28 asgari + 3.300 yol zaten daha fazlasini alir
İş veren şartlarını söyleşmiş kişide kabul etmiş o zaman bana uymaz diyip kabul etmeyecekti. Ayrıca sanırım siz konu ile ilgili 3. Kişi okuyorsunuz benim yorumuma değil konuya yorum yapmanızı öneririm😊

İş veren şartlarını söyleşmiş kişide kabul etmiş o zaman bana uymaz diyip kabul etmeyecekti. Ayrıca sanırım siz konu ile ilgili 3. Kişi okuyorsunuz benim yorumuma değil konuya yorum yapmanızı öneririm😊
boyle isverenlerin is ahlaki olmadigi icin onlara yapilacak olumsuz davranislari elestiremiyorum. keske ciddi bir projenin ortasinda daha iyi bir is bulsa da 🍑 gibi bıraksa :)
neyse, iyi forumlar

Tüm gün ofisteyseniz online kurslardan kendinize gelişmiş bir portfolyo oluşturun. Normal zam döneminde zam isteyin. Bu arada daha iyi firmalarda iş aramaya devam edin. Daha iyi iş bulma ihtimaliniz artar, aynı yerde zam alma ihtimaliniz artar, tecrübe kazanmış olursunuz. Çoğu meslekte insanlar iş hayatında sürünerek başlayıp sonra ilerliyor. Mimarlık demek tecrübe demek şu an bir işinizin olması en az diplomanız kadar değerli.
Arkadaşa katılıyorum, kurslara bakın. Sertifika edinin. Kendinizi geliştirin. İş bakmaya da devam edin.

boyle isverenlerin is ahlaki olmadigi icin onlara yapilacak olumsuz davranislari elestiremiyorum. keske ciddi bir projenin ortasinda daha iyi bir is bulsa da 🍑 gibi bıraksa :)
neyse, iyi forumlar
iş verende iş etiği olmasa bile olmaz, karşımızda ki ahlaksız diye biz de mi ahlaksız olalım? Zamanını bekler bir iş bulur yasal sürecini tamamlar eyvallah.

iş verende iş etiği olmasa bile olmaz, karşımızda ki ahlaksız diye biz de mi ahlaksız olalım? Zamanını bekler bir iş bulur yasal sürecini tamamlar eyvallah.

İki aylık çalışanın istifa için ihbar süresi beklemesine gerek yok.
Ahlaksızca davranan bir patrona ne kadar meraklısınız böyle?

Back
X