Mutfak Püf Noktaları 30 Dakikada en iyi ne pişirilir ?

yazbaharguz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2011
22
0
0
İstanbul
Arkadaşlar bu akşam saat 19:00 da arkadaşlarımız harika bir sürpriz yapıp akşam yemeğine geldiler. Sadece 9 kişi :) Tabi yemekler yetersiz. Dışarıdan söylemeye arkadaşlarım maalesef karşı çıktı. 19:30 da mutfağa girdim. Ve sonuçlar;

1 - Karnı yarık
2 - Pilav
3 - Salata
4 - Supangile

Saat 20:00 da yemek hazırrrr diye bağırdım. Çokmu basit oldu acaba diye düşündüm. Sizce siz benim yerimde olsanız ne yapardınız?

Arkadaşlar bu akşam saat 19:00 da arkadaşlarımız harika bir sürpriz yapıp akşam yemeğine geldiler. Sadece 9 kişi :) Tabi yemekler yetersiz. Dışarıdan söylemeye arkadaşlarım maalesef karşı çıktı. 19:30 da mutfağa girdim. Ve sonuçlar;

1 - Karnı yarık
2 - Pilav
3 - Salata
4 - Supangile

Saat 20:00 da yemek hazırrrr diye bağırdım. Çokmu basit oldu acaba diye düşündüm. Sizce siz benim yerimde olsanız ne yapardınız?
sanırım 10 dksı haber vermeden 9 kşi gelmş olmalarına sölenmek olrdu içimden:9:

1 - Karnı yarık
2 - Pilav
3 - Salata
4 - Supangile

misafir umdugunu degil buldugunu yer canim...afiyet olsun...30 dkda daha ne olsun...bi eksigin corba o kadarda olsun yani :23: madem habersiz gelmisler hepsi birer cesit yemek yapip getirselermis bir zahmet :1:emrivakilerden pek hoslanmam da :27:

davetsiz gelen misafir umduğunu değil bulduğunu yer
ben kahvaltı gibi hazırlardım heralde aç insanı doyurmak kolay
ama sen tabi marifetli bir hanımsın ben okadarını yapamazdım:31::82:

Karnıyarık 30 dk. da nasıl pişer anlamadım. en az 2 dakika patlıcan soyma(9 tane) ,soğan vs doğrama 2 dk, kıymayla kavurma en az 5 dk., patlıcanı kızart en az 10 dk., sosunu yap doldur fırında da pişir... en az 15 dk. süper performans yani...

valla çayı demler,
melemen kavanozumu açar, dondurucudaki sigara böreklerimi kızartır, sucuğumu pişirir ve diğer kahvaltılıklarımı koyar çağırırdım masaya.

bence karnıyarık çok zahmetli iş,
biberi spğanı domatesi kavur kıymayı ekle tabi bu malzemelerin soyma aşamı ayrı dert domatesi falan.

patlıcanı kızartmak hemde 9 tane....

arkadaşım tebrik ediyorum :56::56::56:

1 - Karnı yarık
2 - Pilav
3 - Salata
4 - Supangile

:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar: valla hamaratmışın ne diyim maaşallah nazar değmesin....

en nefret ettiğim misafir türü habersiz ansızın gelendir bakalım ben istiyor muyum o anda belki evde yayaılasım var belki kaldıramıcam uykum var belki kendimle başbaşa ya da eşimle başbaşa kalmak istiyorum rum rum da rum yani geliceksen müsait misin diye sor bi yani dimi görgüsüzlük bence...
ama 30 dk ben neler yapabilirdim altarnatiflerimi düşündüm de şuan hmmm
tavuk sote
pilav
erişte
salçalı ve karabiber soslu makarna
salata
tarhana çorbası
vee tabiki milföy böreği
yapabilirdim ama tatlı yapamazdım heralde 30 dk ç
nkü ben tatlı yaparken bir tatlıcı edalarında çok özendiğimden 30 dk yetmezdi yani:)

en nefret ettiğim misafir türü habersiz ansızın gelendir bakalım ben istiyor muyum o anda belki evde yayaılasım var belki kaldıramıcam uykum var belki kendimle başbaşa ya da eşimle başbaşa kalmak istiyorum rum rum da rum yani geliceksen müsait misin diye sor bi yani dimi görgüsüzlük bence...
ama 30 dk ben neler yapabilirdim altarnatiflerimi düşündüm de şuan hmmm
tavuk sote
pilav
erişte
salçalı ve karabiber soslu makarna
salata
tarhana çorbası
vee tabiki milföy böreği
yapabilirdim ama tatlı yapamazdım heralde 30 dk ç
nkü ben tatlı yaparken bir tatlıcı edalarında çok özendiğimden 30 dk yetmezdi yani:)

duydunuzmuuu atractive gile habersiz gitmeyin döver heeee :66::60:

haklisin acaba evde yiyecek varmi yokmu musaitmi degilmi...:)

yaniii ya yiyeceği bırak ben o kadar telaş içinde sana bişiler hazırlamak zorunda mıyım hem ben belki o gün oturduğum yerden kalmak istemiyorum yani ya da evi dağınık olabilir insanın insanlık hali ya da duşta olabilirsin ne yani bornozlarınla mı karşılıcaksın gelenleri ya da düşünsene her gün ev tertemiz ama o günn amannn ya bu gün ne yemek yapıcam ne de evi toplıcam diyosun kendi kendine ve dindonnn kapıda misafir ıyy nefret ederimmm:)

yaniii ya yiyeceği bırak ben o kadar telaş içinde sana bişiler hazırlamak zorunda mıyım hem ben belki o gün oturduğum yerden kalmak istemiyorum yani ya da evi dağınık olabilir insanın insanlık hali ya da duşta olabilirsin ne yani bornozlarınla mı karşılıcaksın gelenleri ya da düşünsene her gün ev tertemiz ama o günn amannn ya bu gün ne yemek yapıcam ne de evi toplıcam diyosun kendi kendine ve dindonnn kapıda misafir ıyy nefret ederimmm:)

ama insanlar birbirini taniyordur canim yoksa cat diede gelinmez :) belliki konu sahibiyle arkadaslari birbirlerini biliyorlar ki digerleri cat kapi gelmisler :) seni taniyanda seni bilir gelmezler evine :)

ama insanlar birbirini taniyordur canim yoksa cat diede gelinmez :) belliki konu sahibiyle arkadaslari birbirlerini biliyorlar ki digerleri cat kapi gelmisler :) seni taniyanda seni bilir gelmezler evine :)

yok yahu ben konu sahibinden bahsetmedim yani ben bizim eve çat kapı gelen annemin misafirleri geldi aklıma yani:)
yoksa kankamsa mesela gelebilüüüü tabisiii:)

bence süper menü.. ellerine sağlık..

ben buzlukta tavuk bulundururum bu gibi durumlar için..
menü de belli tabi;
tavuk (fırında yada unla çıtır kızartarak yada kuşbaşı körili soteleyerek)
pilav
çorba..

aslında tatlı için havalarını almaları lazım ani gelenlerin ama diğerleri pişerken,şu 15 dakikada pişen browniden yapabilirim sanırım.. üstüne dondurma..
ohh misss

Back
X