Mounjaro 2,5mg günlüğüm

pofudukbiri

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2020
341
196
53
Selamlaaaarr 🍀

Zayıflamak uğruna neredeyse tüm tuşlara basan ben, yine birşeyler deniyorum 😂
Konuyu merak edip tatmin edici bilgiler ararken gözlerim şaşı olduğu için burada bu konuyu açmak istedim. Belki birileri sorularına cevap bulur az ya da çok. Ya da sohbet ederiz süreç boyunca 🌸

29 yaşında 168 boyundayım. Ve evlenme, hamilelik, doğum derken mankenlikten pandalığa geçiş yaptım. Zayıflamak için diyetler, mide botoksu, saxenda, spor uğraşlarımın sonucunda artık yorulduğumu hissediyorum. 65 kg üstünü görmeyen ben 85 lerde geziyordum.
Yaptığım son diyetle 77 kg ye kadar inmeme rağmen bırakınca 79 oldum. Ama bu son diyet bana beslenmeyi de öğretti.
Eeee bu kadar gelmişken bu iğne ile hedefime ulaşıp yeme alışkanlığım da oturur düşüncesiyle anlık bir kararla başlamış bulunuyorum. Bu arada detaylı bir endokrin muayenesi olup doktorum tarafından ozempic kullanmam söylenmişti. Ben diyeti tercih ederek ertelemiştim iğneyi.

Dün akşam 19:00 da eczaneden alır almaz sabahı bekleyemeden ilk dozumu vurdum. Tartı ve ölçümü sabaha bıraktım.
Tam akşam yemeği yiyecektim.
3 yk pilav ve 3 yk mantarlı tavuk sote + salata şeklinde bir tabak hazırladım. Normalde de bu kadar yemek doyuruyor beni.
Saat 21:30 a doğru iştahsızlığım başladı. Kahve bile yudum yudum zor içiyordum. 1 su bardağı ice latte yi bitiremedim.
Saat 23:00 sularında masa üstündeki karpuzu dolaba koymadan 1 küçük dilim yemeye kalktım.
Kalkmaz olaydım 😢 yutamadım desem yeridir.
Midem alt üst oldu. Kramplar başladı.
Gece mide ağrısı, bulantısı, krampları derken 2:30 a geliyordu ancak uyumuşum(sızmışım).
Saxenda kullanırken bu yan etkileri yaşamadığım için böyle bir sonuç almayı beklemiyordum. Üstelik iğneyi vurduktan sonra 3 saat bile sürmeden etkilerinin başlaması….

Bu sabah 7:00 da uyandım. Geceki etkiler devam ediyor. Şu an 10:02 saat ve ben korkudan su bile içemiyorum. 2 yudum zorla içtim. Gerçi sadece korku diyemem aşşşırı tok hissediyorum. Umarım hedefime kolaylıkla ulaşırım 😇

Güncel ölçülerim;
Kilo: 79,95
Bel: 89 cm
Simit bölgesi: 113 cm

Direkt gidip eczaneden mi alıyoruz yoksa doktor reçete olarak yazmalı mi ?.hangi bölümden randevu almak gerekiyor?
merhaba,
Direkt eczaneden alabiliyorsunuz reçete olmadan. Fakat doktor kontrolü olmadan kullanmak riskli.
Doktor kan değerlerine göre kullanıp kullanamayacağınızı söylüyor.
Bir dahiliye doktoruna gidip söylerseniz ona göre tahlil yapar 🍀🌸

merhaba ;
kendimi bildim bileli hep bir kilo problemi olan ben artık diyet yapacak gücü ve iradeyi kendimde göremediğim için böyle bir araştırmaların içerisine girdim. Ben de son ıkı haftadır araştırıyorum maunjaro , ozempic mi hangisinin yan etkisi az ama daha hızlı kilo vermeyi sağlıyor konusunda karar veremedim. Birde beni yan etkiler (mide bulantısı , halsizlik ) korkutuyor günlerce yataklara düşmek istemem. Siz maunjaro yu eczaneden reçetesiz mi aldınız ? maunjaroyu vermiyorlar reçetesiz diye biliyorum ama ? Şuan kendinizi nasıl hissediyorsunuz ? Bizimlede paylaşır iseniz psikolojik olarak birbirimize destek olabiliriz. :)

merhaba ;
kendimi bildim bileli hep bir kilo problemi olan ben artık diyet yapacak gücü ve iradeyi kendimde göremediğim için böyle bir araştırmaların içerisine girdim. Ben de son ıkı haftadır araştırıyorum maunjaro , ozempic mi hangisinin yan etkisi az ama daha hızlı kilo vermeyi sağlıyor konusunda karar veremedim. Birde beni yan etkiler (mide bulantısı , halsizlik ) korkutuyor günlerce yataklara düşmek istemem. Siz maunjaro yu eczaneden reçetesiz mi aldınız ? maunjaroyu vermiyorlar reçetesiz diye biliyorum ama ? Şuan kendinizi nasıl hissediyorsunuz ? Bizimlede paylaşır iseniz psikolojik olarak birbirimize destek olabiliriz. :)
Günaydın 😇
Dün çok yoğun bir gündü, ancak dönüş yapabiliyorum.
Ben de sürekli diyet yapmaktan artık çok yoruldum. İradem sıfırlandı gerçekten. Hem listelerle yaşamak biraz da mümkün değil…

Ozempic her gün enjekte ediliyor Mounjaro haftada 1 kere enjekte ediliyor. Doktorum bana ozempic önermişti ilk başta ama Mounjaro daha etkili ve kullanımı kolay olduğu için onu tercih ettim.

Cumartesi akşamı ilk enjeksiyonu yaptım. Pazar gününü 1. Gün olarak değerlendiriyorum o yüzden. Beklemediğim bir mide ağrısıyla karşılaştım. Öldürmüyor ama ben buradayım diyen ağrı, bulantı kramp şeklinde. Sadece bir bardak smoothie içebildim. Toplamda 1 litre su içemedim.

Siz başlayacaksanız Dr önerdiği şekilde eğer çalışıyorsanız cuma akşamı başlayıp hafta sonu ilk etkilerini atlatabilirsiniz. Daha rahat olur. Mümkün olduğunca yemek yemeye çalışmak gerekiyor. Yoksa vücut bir anda düşer ve halsizlik , ağrılar şiddetli hissedilebilir.

Pazartesi daha rahat geçti. Bolca su içebildim. Az da olsa yemek yiyebildim. Müthiş bir tokluk hissi var ve bu beni çok mutlu ediyor 😇

Bugün Salı ve 3. Günüm. Dünkü gibi uyandım. İyi hissediyorum. Kahvaltı olarak muzlu smoothie yaptım. İlk günkü kilom 79,95 ti bu sabah 78,20 kg 😇

Günaydın :)
Sanırım bende maunjoraya başlıcam çalıştığım için eczaneye yetişemedim bugün arayıpda sorucam varmı die ? Sen ne kadara aldın ? internette 16 bin küsür felan diyor.
Bende cuma akşamı yapıcam , akşam 8 gibi felan.akşam yemeğinden 1 saat sonra yapılması gerekiyor sanırım.
evet çoğu kişi halsizlik ve bulantı yaptığını söylüyor acı eşiğim kuvvetli aslında ama yinede korkmuyor değil insan.
2,25 kg şimdiden vermişsin.Gayet güzel biraz da sporla desteklersek harika olur.
bol bol sıvı almamız gerek.:)

Günaydın :)
Sanırım bende maunjoraya başlıcam çalıştığım için eczaneye yetişemedim bugün arayıpda sorucam varmı die ? Sen ne kadara aldın ? internette 16 bin küsür felan diyor.
Bende cuma akşamı yapıcam , akşam 8 gibi felan.akşam yemeğinden 1 saat sonra yapılması gerekiyor sanırım.
evet çoğu kişi halsizlik ve bulantı yaptığını söylüyor acı eşiğim kuvvetli aslında ama yinede korkmuyor değil insan.
2,25 kg şimdiden vermişsin.Gayet güzel biraz da sporla desteklersek harika olur.
bol bol sıvı almamız gerek.:)
Eczane sipariş usülü getiriyor olabilir. Erkenden arayıp istersen akşama kadar depodan getirirler. 2,5 mg başlangıç dozu. 9.151 tl şuan 😇
Kan değerlerine baktırmadan kullanmanı önermem. Bu tip ilaçlar için risk var çünkü…
Spora vakit olsa ahhh.. çok yoğun bir iş temposu, ev, çocuk derken oturmaya bile şükrediyorum 😂

Evet haklısın bendede öyle çoçuk iş ev çok yorucu hayat. Görüştüm biraz önce eczaneyle sipariş ettim ödemeyide eft ile yaptım. 9000tl aldım. kullanma şeklini bilmiyorum onu tam öğrenmem lazım.cuma akşamı yapıcam çünkü. sen yemekten kaç saat sonra vuruyosun iğneyi ? kan değerlerimde bir sıkıntı yok.gayet sağlıklıyım çok şükür. :)

Evet haklısın bendede öyle çoçuk iş ev çok yorucu hayat. Görüştüm biraz önce eczaneyle sipariş ettim ödemeyide eft ile yaptım. 9000tl aldım. kullanma şeklini bilmiyorum onu tam öğrenmem lazım.cuma akşamı yapıcam çünkü. sen yemekten kaç saat sonra vuruyosun iğneyi ? kan değerlerimde bir sıkıntı yok.gayet sağlıklıyım çok şükür. :)
Hadi hayırlı olsun şifa olsun diyelim 😇
yanında insülin enjektörü de alman gerekiyor unutma. Enjektörle çekip karnından vuruyorsun. Kolay uygulaması.

Valla ben ilaç geldiğinde tam sofrayı hazırlamıştım. İğneyi yapıp sofraya oturmuştum 😂

bana herşey içinde var dedi eczaneci ama gidince söylerim.kullanımına siz bana tam olarak yazabilirmsnz ? açıklayacı vidyo felanda yok internette. birde 2,5mg ilk ay 5mg ikinci ay mı geçiçez.

bende yemekten 1 saat sonra vurucam iğneyi.
birde göbekten vurunca mide bulantısı daha fazla yapıyor diyorlar , koldan veya üst bacakdan yapabilirsnz diyorlardı.
yada bir hafta karına , bir hafta bacağa , bir hafta kola uygulanabilirmiki ? :)

bana herşey içinde var dedi eczaneci ama gidince söylerim.kullanımına siz bana tam olarak yazabilirmsnz ? açıklayacı vidyo felanda yok internette. birde 2,5mg ilk ay 5mg ikinci ay mı geçiçez.

bende yemekten 1 saat sonra vurucam iğneyi.
birde göbekten vurunca mide bulantısı daha fazla yapıyor diyorlar , koldan veya üst bacakdan yapabilirsnz diyorlardı.
yada bir hafta karına , bir hafta bacağa , bir hafta kola uygulanabilirmiki ? :)
5mg çok ağır gelir diye düşünüyorum. 2.5 mg bile yetti çünkü. Ben daha etkili olur diye göbek tercih ediyorum açıkçası 🤓
Ampulden iğneye çekerek hazırlıyorsun . Alkollü bir pamukla sil vuracağın yeri.
Göbek deliğinin 4 parmak sağı ya da soluna yap. Biraz elinle sıkarak.
Kan sulandırıcılar var ya enox falan onların videolarını izleyebilirsin onun gibi vuruluyor zaten. Hamileliğim boyunca her gün vurduğum için alıştım 😂 ama bacak acıyor biraz kol ya da göbek acımıyor

Arkadaşlar, çook çook tehlikeli bir iş bu. Lütfen doktor kontrolünde olun. Pankreas ve karaciğer iflasına kadar gider durum Allah korusun
Evet, kesinlikle. Doktorlar detaylı bir kan tahlili yapmadan bu ilaçları kullandırmıyorlar. Ve düzenli her ay kan tahlili yapıyorlar

aynen şimdi yeni yaptırdım kan değerlerim normal. cuma akşamı iğneyi yapıp bir ay sonra tekrar kan değerime bakıcam.normal ise 2.doza geçerim.değil ise bırakırım. bu ilacı kullanırken kendini sık sık dinliceksin kendinde normal sağlıgından farklı bir durum söz konusu ise kullanmıcaksın. hiç bir şey sağlıktan önemli değil. kontrolsüz kimse kullanmasın.öneri veya tavsiye etmiyoruz.

Back
X