30 günluk bebegıme bişey oldu :(

O büyüdukce ben yaşlaniyorum resmen annelik cok kutsal bosuna anne olunca anlarsin demiyorlar hasta olunca cok üzüluyorum cok umarm kafayi yemem.

konu sahibi ateşli demiyor ki bebeğini. sadece üşütmüş diyor. bebeğin boğazının rahatlatmak için bu kadarcık bebeğe ilaç mı dayasın hemen.terleyebiliyorsa atar mikropları.

Ya doktorların ne garezi var size veya ilacı cebinden veriyorsa sizden mi esirgedi? Tamam evhamınızı anlıyorum ama el kadar bebeğe kimyasal ilaç da iyi bir şey değil. Çocuğa yıllarca antibiyotik yükleyen annelerin kanserli, böbrek hastası yetişkin çocukları ortada şimdi.
Bebek bu hasta olarak, düşüp kalkarak büyüyecek. Doğal şeyler, evde iyi bir bakım en güzeli. Allah çaresiz hastalık vermesin, büyütmeyin bu kadar. Neler çeken bebekler var.

canım bunlar olabilir sıkma canını bebeğinin burnu tıkalı ise serum fızyolojık yapabilirsin çok sıkıda gıydırme olur boyle şeyler daha dıkatlı ol eşini uyar sana yardım etsın...

Canim o gazindan'dir burnunda kusmasi gazi ile alakali benim bebeğim 3 aylik olucak hala gazi olduğundan dolayi burnundan kusuyor ve arada sütler genizine dolduğu için hirilti şeklinde sesini cikariyor burun aspiratoru ile temizlersen zorunun kalmaz.

konu sahibi ateşli demiyor ki bebeğini. sadece üşütmüş diyor. bebeğin boğazının rahatlatmak için bu kadarcık bebeğe ilaç mı dayasın hemen.terleyebiliyorsa atar mikropları.

Ilac versin demedimki. Terletmenin zararlarini anlatmaya calistim. Yetiskinlerde bile zararli, kalmis bide 30 günlük bebek.

Annelerimiz eskiden evet öyle yapiyordu fakat bilimsel olarak zararli oldugu ispat edildi. Cocuk terden dolayi hem bunalip havale gecirebilir, hemde daha hasta olabilir.

Cocuklari hasta oldugunda sarip sarmalamak cok yalnis. Dedigim gibi bebeklerde besikte ölmelerin sebeblerden biri oda sicakligidir. Fazla sicak iyi degil.

Tesekkur ederim napicam ben ya aglamak üzereyim cok üzgunm yutkunamiyo resmen

Bebek çok küçük ve o kucaginizdayken uyumaniz hayati önem taşıyor. Lütfen bebekle uyumayin ve kendinizi de bebegide sıcak tutun. Korkma anne sutu gibisi yok geçecektir. AMA BEBEKLE UYUMAYIN LÜTFEN.

ben saunada terler gibi terlemekten bahsetmiyorum siz yanlis anlarsiniz terleyebilen her canli az çok toksinlerini bu yolla atar

ben saunada terler gibi terlemekten bahsetmiyorum siz yanlis anlarsiniz terleyebilen her canli az çok toksinlerini bu yolla atar

Ter ile elbette toksinler ve vücüdtaki atiklari atiliyor. Ancak aktif bir sekilde özelikle bebegi terletmek yalnistir. Ister internette bir oku yada kendi doktoruna danis. Sauna ile felan alakasi yok. Artik doktorlar bas bas bagiriyor cocuklarinizi sarip sarmalamayin diye, battaniye üstüne battaniye koymayin diye.

Ben kalin giydirmekten yana degilim. Kisa kolu ustune uzun kollu body giydirdim herzaman. Gogsune de icten tulbent koyardim okadar. Hirka yelekte hic giydirmedim.

Ama uyurken asla yanina alma. Farketmeden dusurursun ustunden yada ustune donebilirsin bebegin. Ezilir filan. Cok riskli.

ben hala o eski terletme şeklinden bahsetmiyorum.o dediklerini bende okudum.anlatmak için daha başka özel bir yöntemim yok

Canım bebisin iyileşti mi bilmiyorum mesajların tümünü okuyamadim. Bebeğe grip ve soğuk algınlığında en iyi gelen şey anne sütü bebeğini bol bol emzir hatta nettende bakabilirsin birde birraz fazla evham yapıyorsun bir gün oda sıcaklığı 20 dereceye dusmekle birşey olmaz olsaydı benim yeğenim olurdu annesi derece işlerine fazla taklmaz çünkü inşallah en kısa zamanda iyileşir bebisin.

küçücük bebeğe zorla ilaç yazdırmayın . ilaç dediğiniz şey eğer ihtiyaç yoksa zehirdir . düşünün sizin sütünüzden geçebilir diye size bile kolay kolay her ilaç yazılmaz .

34 yaşımdaki eşim dün yaklaşık 40 derece ateş içerisindeydi.Öksürük, burun akıntısı, ciğerlerin ağrıması, yüksek ateş vardı eve gittiğimde. Zaten kendisi izin almıştı evdeydi.

Hemen bir kaba normal içme suyu sıcaklığında su koyup, tülbenti bu suya batırıp iyice sıkıp suyu, vücudunu bu tülbentle defalarca sildim. Her silmeden sonra vücudu ıslak bırakmamak için havluyla kuruladım. Tabi bu arada üzerinde şort,tshirt vardı herhangi bir şey örtmedim üstüne, Yaklaşık 2 saat boyunca cebelleştikten sonra ateşi düştü biraz rahatladı. Hemen üstüne ıhlamur demledim, ıhlamur rengi turunculaşmadan sarıyken 2 bardak içirdim. Başladı terlemeye. Sık sık üzerindekileri değiştirip terini sildim başında oturup. İyice terledikten sonra rahatladı ve ateşi tamamen düştü. Ancak kalın giydirmedim. Üşüyorum dediğinde ince bir battaniye ile örttüm üstünü yeterli geldi zaten. Gece 3te kalkıp ilacını içirdim, o uyurken sık sık terini sildim, üzerini değiştim. Bu sabah uyandığında ne ateş vardı ne kendini kötü hissetme.
Bu da benim bebeğim işte

Bu yazdıklarım kazık kadar olmuş bir insana iyi geldi, kesinlikle bebeklere doktor ne derse o uygulanmalı ayrıca. Allah korusun çok hassas oluyorlar sakın ordan burdan duyduklarını uygulama bebeğe. Geçmiş olsun konu sahibi, merak etme bu şekilde büyüyecek işte.

Son düzenleme:
bebeğinin ilacı meme senin ilacında o.ikinizde hastalansanız sık emzirmeyle iyileşeceksiniz

Doktora götürdüğünüz iyi olmuş ama eğer hırıltı ve öksürük falanda varsa mutlaka tekrar götütürün bebeklerde hastalık ciğerlere çabuk iniyor benimde başıma geldi çünkü kızım 20 günlüktü öksürük hırıltı vardı doktora götürdüm ciğerlerini dinledi muayene etti birşeyi yok dedi Dr ilaç falanda vermedi, eve geldik 2 gün sonra tekrar gittik Dr, ciğerlere inmiş bronşitten 1 hafta hastanede kaldık tabi bizimki üşütme falan değildi gribal enfeksyon kapmış tedavi olduk atlattı gitti, sizinkide aynı şekilde olacak demiyorum tabii ama takibi bırakmayın 2 gün önce doktordaydık diye düşünmeyin baktınız durum aynı şekilde devam ediyor tekrar götürün

Sutun bebegini iyi yapmaya yeter doktor ilac vermedi hic bisy yapamiyorum diye korkma atesini kontrolde tutmaya calis burun aspiratoru varsa onu kullan ama sik degil. Boyle hastalanarak buyuyup gidecek iste korkma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…