30+ yaş ilk çocuklarına hamile anne adyları, düşünenler gelin bakalım :)))))

nurfeza

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2009
432
3
96
İstanbul
Merhaba arkadaşlar ben 32 yaşındayım. Biraz geç anne olmaya karar verdim ama zamanı şimdiymiş ve anca kendimi hazır hissettim ki taki kalp atışlarını duyana kadar :)1.5 aylık gebeyim :) 6.5 senedir evliyim. Bakalım çıtır anne adayı olamıycaz ama ruhumuz çocuk ayolll :)))

merhaba :) sanırsam bizden başka bu yaşlarda gebe yok gibi :)) Rabbim hayırlı ve sağlıklı bir gebelik geçirmeyi nasip etsin bizlere..

Kizlar bnm 9 haftalik oldu nerdeyse..ama hic bulantim yok baskada hamilelik belirtimde yok..korkuyorum acaba birsey mi oldu ..tee pazartesi randevum var

memnun oldum arkadaşlar gebelikleriniz hayırlı olsun..

@muslua, canım olabilir her gebe aynı şeyleri yaşamak zorunda değil bende mesela çok aşırı bulantı vs yok sadece başdönmesi çok oldu geçen hafta,kasık ağrısı oluyor..yarın randevum var 8+4 gün oldum bakalım yarın ne diyecek çok tırsıyorummmm:18:

Kizlar bnm 9 haftalik oldu nerdeyse..ama hic bulantim yok baskada hamilelik belirtimde yok..korkuyorum acaba birsey mi oldu ..tee pazartesi randevum var

sevgili muslua, hiç bulantısız 9 ayı tamamlayanlar da oluyor.
inşallah sorun yoktur, olumlu düşün.
için rahat etsin diye, pazartesiyi bekleme bence. herhangi bir kadın doğumcudan randevu al sabaha, anlık durumunu gözden geçir. güzel haberlerle gelirsin inş.

arkadaşlar, gebelik çizelgenizi ekler misiniz profile? kaçıncı haftada olduğumuzu daha kolay takip ederiz. benim de belirti olarak uyku hali ve regl sancısı gibi belirtilerim var şimdilik. kalp atışı ile daha fazla hissediliyormuş belirtiler, 10. haftaya doğru iyice artıyor genelde. herkeste bir olmuyor tabii, hormonlar arttıkça belirtileri de daha fazla hissedeceğiz zamanla...

Ben de 31 yasindayim ve ilk bebegim ..
bence o kadar da gec kalmadik :)
daha bilincli anneler olacagiz ins
anneligin tadini cikaracagiz
cocukla birlikte buyumek yerine, sadece cocugumuzu buyutmekle mesgul olacagiz :)

merhaba herkese hayırlı bir gün diliyorum :)
kızlar dün doktora gittim. Bebeğimi gördüm okadar çok heyecanlanıyorum ki anlatamam ya.. benim kalbim bebeğinkini solluyor ve ağzım kulaklarımda doktoru dinliyorum :) dün doktor çok şükür hersey yolunda dedi hatta bir gün önden gidiyoruz felam dedi bi sevindirik oldum..

arkadaşlar, gebelik çizelgenizi ekler misiniz profile? kaçıncı haftada olduğumuzu daha kolay takip ederiz. benim de belirti olarak uyku hali ve regl sancısı gibi belirtilerim var şimdilik. kalp atışı ile daha fazla hissediliyormuş belirtiler, 10. haftaya doğru iyice artıyor genelde. herkeste bir olmuyor tabii, hormonlar arttıkça belirtileri de daha fazla hissedeceğiz zamanla...

Ekledim bakalım :) diğer kızlar evet sıra siz de :) Efla senin haftalrında bende aynı durumdaydın 8.hafta da başlıyor bulantı ve tansiyon oynamaları..Normalde ben yüksek tansiyondan hap kullanırdım ama tansiyonda 10/6 ları gördüm feleğim şaştı vala türk filmlerindeki bayılmalar gerçekmiş :) dilerim rahat rahat atlatırsınız hepiniz çünkü bu sebeple dün işe gelemedim..Kafamı kaldıramadım ki..Doktorun önerileri sık sık az yemek, bol su içmek ve dinlenmek oldu..:3:

Ben de 31 yasindayim ve ilk bebegim ..
bence o kadar da gec kalmadik :)
daha bilincli anneler olacagiz ins
anneligin tadini cikaracagiz
cocukla birlikte buyumek yerine, sadece cocugumuzu buyutmekle mesgul olacagiz :)

Ne kadar olumlu yazmışsın canım :) ne bilim şimdi gebe kaldığımı duyanlar işte evlendiğinde çocuğun olsaydı şimdi 5 yaşında olacaktı falan filan diyorlar..:) Bende asla keşke demek istemem :=) benimde ilk çocuğum olarak Allah nasip ederse..Sağlıkla gelsin bebeklerimiz..

umarım ben de aranıza katılırım, hikayem biraz uzun başka bir topikte yazmıştım, sıkmayayım sizi. neyse okuduklarıma göre 30 lu yaşlardasınız, valla bence geç değil, ben kızımı 35 yaşımda doğurdum, kısmetse 2. yi istiyorum. bu arada 37 yaşındayım, galiba en büyük benim:)

umarım ben de aranıza katılırım, hikayem biraz uzun başka bir topikte yazmıştım, sıkmayayım sizi. neyse okuduklarıma göre 30 lu yaşlardasınız, valla bence geç değil, ben kızımı 35 yaşımda doğurdum, kısmetse 2. yi istiyorum. bu arada 37 yaşındayım, galiba en büyük benim:)[/QUOT

Allah bağışlasın evladını.. oh ilk bebeiş yapılmış sıra 2. de :) dilerim sağsalim bide oğluşun olur oh tadından yenmez falla :) Bu arada büyük ve doğum yapmış olarak 30 lu yaşlarda anne olmanın avantajları ve dezavantajları nelerdir???? hadi bakalım cevap bekliyoruz:3:

inşallah canım merakla bekliyor olacağız :) hangi aşamadasın bakalım????:emir_bebek:

canım aslında hangi aşamadayım bilmiyorum:)
30 yaşıma girdim, 2 yıllık evliyim. 2 sene korunduk ama 2 aydır çocuk istiyorum. benim tahminlerime göre yumurtlamayı 29 ocakta yaptım ve 16 gün geçti üstünden göğüslerim şiş belki hamileyim ama test yapmadım. yapmama nedenim ise bazan adetlerim 35-40 günde bir oluyor. bu nedenle bekliyorum ama sabah test yapacağım.

umarım ben de aranıza katılırım, hikayem biraz uzun başka bir topikte yazmıştım, sıkmayayım sizi. neyse okuduklarıma göre 30 lu yaşlardasınız, valla bence geç değil, ben kızımı 35 yaşımda doğurdum, kısmetse 2. yi istiyorum. bu arada 37 yaşındayım, galiba en büyük benim:)[/QUOT

Allah bağışlasın evladını.. oh ilk bebeiş yapılmış sıra 2. de :) dilerim sağsalim bide oğluşun olur oh tadından yenmez falla :) Bu arada büyük ve doğum yapmış olarak 30 lu yaşlarda anne olmanın avantajları ve dezavantajları nelerdir???? hadi bakalım cevap bekliyoruz:3:

Amin canım sağolasın. Valla ne olursa olsun sağlıklı olsun diyorum, valla bana göre yazayım bi düşüneyim şimdi pat diye olunca aklıma geldikçe eklerim artık. veya sorabilirsin.

Avantajları
1. bilinçli bir anne oluyorsun, ne yedirmen gerektiğini, nasıl davranman gerektiğini biliyorsun mesela,
2. büyüklerin sana karışmasını engelliyorsun böylece (en azından bende öyle oldu, her söylediklerinin karşısında daha mantıklı cevaplar bulunca bir iki denemeden sonra vazgeçtiler, karışmadılar)
3. Ben kızım doğduğu andan itibaren herşeyini kendim yaptım(altını açmak vs), hiç korkmadım, bunun yaşla ilgisi varmı bilmiyorum ama
4. artık internette her şey var okuyup uygulayabilirsiniz
5. bunların yanında baş edemediğiniz durumlarda olacak.
Dezavantajları
1. uykusuzluk, ben uykuyu çok sevmezdim. ama uykuyu özlüyorsun.
2. sabırlı olmayı öğrenmek gerekiyor.
ya dezavantajı çok bulamadım. ben memnunum yaşımdan, Rabbim her durumda hayırlısını versin, her yaşın da her duygunun da ayrı bir tadı, güzelliği var bence

Back
X