Gebeliğe Hazırlık 30 Yaş Üstü Gebelik Düşünen Hanımlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Üniversite bitirip çalışma hayatına girip otuzlu yaşlarda anca bebek düşünme seviyesine gelen ya da ikinci,üçüncü çocuk düşünen arkadaşlarım gebelik denemeleriniz nasıl gidiyor?🤗

Zaman geçtikçe ovum kalitesi ve sayısı azalma olayının gerginliği yavaş yavaş oluşurken,doktorların stresli olursan olmaz teorisine göre benim hiç olmayacak gibi görünüyor🤔
Çünkü iş hayatımda hep stres var. Ne yapayım ben şimdi? 🤷‍♀️

instagramdaki bir gebenin günlüğü sayfasında gebelerin röportajlarına baktım yüzde yirmi yirmibeşi otuzlu yaşlar.Canım sıkıldı biraz😕

Çalışan, ikinci bebeğine gebe kalan ya da farklı sebeplerden dolayı 30 yaş üstü gebe kalan arkadaşlar gebe kalma sürecinizi, hikayenizi paylaşır mısınız?🙏🏻

e artik okuyan edenler olarak 30 oncesi Mumkun olmuyor:)

Ben 37 yaşımdayım. 10 yaşında 1 oğlum var. İkinciyi planladım ilki kadar kolay olmadı hamile kalmam 1,5 yılı buldu. Şimdi 10 haftalık hamileyim. İleri yaşımdan dolayı ikili üçlü testlerden korkuyorum risk faktörü çıkacak diye. Sizler neler düşünüyorsunuz bu konuda?

33 yaşındayım 5 yıllık evliyim benimde bebeğim olmadı bi kere klomen tedavisi gördüm tutmadı rahim filmi cekindim sorun çıkmadı sağ overde çikolata kistim var sebep bu mudur bilmiyorum..

33 yaşındayım 5 yıllık evliyim benimde bebeğim olmadı bi kere klomen tedavisi gördüm tutmadı rahim filmi cekindim sorun çıkmadı sağ overde çikolata kistim var sebep bu mudur bilmiyorum..
Merhaba klomen tedavisine neye göre karar veriyor doktorlar bilginiz var mı? Istesek doktordan veriyorlar mi acaba

canım yaş önemli faktör tabii yumurta rezervi ve kalitesi açısından ama 20li yaşlarda sorun yaşayan da çok artık. beslenmenin önemli olduğunu düşünüyorum.ben 31 yaşında evlendim ,oğlumu kucağıma 37 yaşında aldım. bazen sadece doğru zamanı bekliyordu diyorum.
Sorun varmıydı tedavi gordunuzmu

Sorun varmıydı tedavi gordunuzmu
biz başta erteledik sonra boyun fıtığı oldum, düzelmeyince ameliyat oldum...bu arada 5 yıl geçip gitmişti... insan planladığı gibi yaşayamıyor bunu nasihatla anlamıyorsun. sonra prolaktin yüksek çıktı ama bi ilaçla düştü ertesi ay hamile kaldım çok şükür. ama şimdiki aklım olsa evlenince kucağıma almış olmayı dilerdim tabii o zaman bi kardeş düşünebilirdim. şimdi 39yasindayim ama Rabbim biliyor doğru vakti...şükürler olsun ki oğluma sahibiz...isteyen herkese Allah nasip etsin

biz başta erteledik sonra boyun fıtığı oldum, düzelmeyince ameliyat oldum...bu arada 5 yıl geçip gitmişti... insan planladığı gibi yaşayamıyor bunu nasihatla anlamıyorsun. sonra prolaktin yüksek çıktı ama bi ilaçla düştü ertesi ay hamile kaldım çok şükür. ama şimdiki aklım olsa evlenince kucağıma almış olmayı dilerdim tabii o zaman bi kardeş düşünebilirdim. şimdi 39yasindayim ama Rabbim biliyor doğru vakti...şükürler olsun ki oğluma sahibiz...isteyen herkese Allah nasip etsin
amin ben 32de evlendim 6ayoldu korumadım ama olmuyor nasib iste

Merhaba klomen tedavisine neye göre karar veriyor doktorlar bilginiz var mı? Istesek doktordan veriyorlar mi acaba
Merhabalar.. Doğal yoldan gebelik oluşmuyorsa adetin 3. Günü yapılan hormon sonuçlarına göre klomen tedavisi baslatiyorlar sanırım sağlıklı yumurta gelişimi için sonrasında bazilarina ovitrelle catlatma iğnesi veriliyor bana uygulandı ama yumurta catlamayip kistlesmisti oshh sendromu riskiyle hastanede yatmistim..

canım yaş önemli faktör tabii yumurta rezervi ve kalitesi açısından ama 20li yaşlarda sorun yaşayan da çok artık. beslenmenin önemli olduğunu düşünüyorum.ben 31 yaşında evlendim ,oğlumu kucağıma 37 yaşında aldım. bazen sadece doğru zamanı bekliyordu diyorum.
Hormonlarınız nasıldı, bu arada tedavi olundu mu?

Back
X