30 Yaşında Hukuk Okumak

Okumanın yaşı yok tamam ama biraz da gerçekçi olmanız lazım. Şu an yeni mezun avukat kaynıyor ortalık ve teklif edilen maaşlar asgariden bile düşük olabiliyor. Kaldı ki bir işe başvurduğunuzda yaş yüzünden elenmeniz çok olası. 25 yaşında birini icra dairelerinde koşturmak varken kimse 35 yaşında birini tercih etmez.

açılın sektörden geliyorum.
eğer sadece hobi için kişisel tatmin için ve yahut sosyal statüsü için vs vs okuyacaksan oku lakin ben bu işten ekmek yerim avukatlık yaparım diyorsan çok zor. mesleğin en kolay kısmı okumak en zor kısmı ise avukatlıktan emeğinin karşılığını almak yeni mezun bir avukat 2500 3000 falan kazanıyor. beş yıllık işçi avukat dört bin kazanıyor. sektör facia elini çarpsan avukat. direk büro açanlar en iyi ihtimalle ilk iki yıl ailesinden geçinmeye devam ediyor. çevre oturtulmuşsa bir yılla kurtarılıyor. o kırkından sonra avukat olanlar genelde memuriyetten geçenler adliyede katip olup hukuk okuyan bir ton insan var onlar nispeten şanslı çekirdekten yetişme. usul biliyorlar hukuk biliyorlar iyi kötü çevreleri oluyor geriye diploma kalıyor sadece. ya da bakanlıklarda çalışanlar var. o yaşa gelinceye kadar kendi alanında çevre yapıp hukuk okuyup sadece o alanlarda davalara bakıyorlar ve çok da iyi para kazanıyorlar.

eğer çevreniz yoksa maddi durumunuz iyi değilse ve adalet işleyişine aşina değilseniz çok da bulaşmayın derim çok daha önü açık alanlar var hukuk yıllarını harcaman gereken herkesin verdiği parayı boşa harcıyormuş gibi gördüğü bir alan. bu sitede bile görüyoruz avukatı var ancak yine de burda avukat arıyorlar soru sormak için. bilgiyle para kazanılan bir alanda sadece konuşuyorsun ağzına mı yapışacak diye bakılıyor senin emeğine. oysa vergiye tabiyiz bir soru cevaplarken bile. velhasıl dert çok keyif çok emek çok

Taze avukatım. Hevesinizi kırmak gibi olmasın bu tünelin ucu pek iyi bir yere çıkmadı...

Ben bayatladım

Bunu yazacaktım arkadaş yazmış işte

Dün birisi ile konuştum

İki avukat sırtınız yere gelmez sizin dedi

Haftada 5 er davamız olsa dava başı 10bin alsanız rahat yeter dedi

Güleyim mi ağlayayım mı bilemedim

Haftada 50 bin ve bu en az olur düşüncesi cidden ütopik

Bu arada kamu avukatı KPSS 90 üstü almak demek o da Cidden zor

Mülakata gelince de 10 kişilikleri için 100 kişiyi mülakata alıp ne hikmetse hep sonlardan seçmek demek

Okunur tabii de işim olsun hayatın kurtulsun diye değil

Bu arada normal sınav ile kazanmak DGS den daha kolay diye duymuştum

Merhabalar;
Son günlerde burada epey aktif oldum affola :)
Ben 28 yaşındayım.. Normalde İngilizce öğret. okuyordum fakat bazı sebeplerden dolayı bırakmak zorunda kaldım 3 yıl önce.. Şuan adalet okuyorum açıktan.. Aslında bu bölümü sırf üni mezunu olmak için yazmıştım ama şimdi hukuk fakültesine geçme şansımın olması beni cezbediyor..
Adaletten mezun olduğumda 29-30 yaşlarında olucam hukuğu kazanırsam DGS ile 30 yaşında hukuk fakültesine girmiş oluyorum.. bazı üniler 2. Sınıftan başlatıyor bazıları 1. Sınıftan.. Yani düz hesap 34-35 yaşında avukat olmuş oluyorum zorunlu stajı da sayarsak..
Sizce geç mi?
Bir yanım hiçbir şey için geç değil diyor, diğer yanım bu yaştan sonra boşver diyor..
Siz ne düşünüyorsunuz?

Meslekte 4.yılım hiç hiç hiç tavsiye etmiyorum. baba parasına güvenecek durumunuz yoksa birikiminiz yoksa hiç bulaşmayın. avukatlığın artık saygı duyulur yanı kalmadı.

Niçin okumak istiyorsunuz?

hukuk kazanmak için adaletten geçiş yapmayı düşünmeyen yoktur, bence bunu 1 sene çok çalışarak başarabilirsiniz. dgs adalet saçma geliyor bana.
bu arada kesinlikle saçma her yer avukat mühendis vs diyenlere aldırmayın, okuyun.

okumanin faydasi olur zarari olmaz bence insanin ekmeginin nereden gelecegi belli degil sonucta

Hayat idealim diyorsanız okuyun.
Ama velakin devlete atanmak amacım diyorsanız tabi ki ingilizce öğretmenliğinde kalın.
Hem daha kolay atanma şansınız olur hem öğretmenlik atamalarında yaş sınırı kaldırıldı.
Ayrıca dgs hukuk kontenjanları baya azaltıldı.
Önceden 1200 civarı idi şu an 700. ( Bu da ozel ve devlet universiteleri beraber olan.Devlet üniversiteleri daha az, bir araştırın.)
Full gibi matematik ve Türkçe yapmanız lazım.
Tabi ki çalışan yapar.
Ama devlette çalışmak hedefinizse bence öğretmenlikte kalın.

Öğretmenlikten atanmak hukuk bölümü bitirene göre çok daha kolay.

Dgsden hukuka geçmek özellikle devlet hukuk istiyorsanız çok zor öncelikle bunu bilerek başlayın ise.
Bir arkadaşımın kardeşi 3 sene dgs ile denemişti yapamamisti özel dahil kazanamamisti sonra LYS ile kazandı.
3 seneden önce hukuk fakültelerinden mezun olunmuyor.
Ankara hukuk mezunuyum dönem arkadaşlarımdan kimi ciddi paralar kazaniyor kimi işsiz kimi de asgari ücretli. Tamamen çevre işi.
Torpilin varsa kurumlara çok kolay girersin.
Tavsiyem kendi mesleğini yaparken hukuk okuman.
Sektör gerçekten felaket şu an

Bu konuda tek söyleyebileceğim DGS ile hukuğa geçmektense üni sınavına çalışıp onunla girin. Dgs ile hukukta kontejan iyice düştü ve kazanması çok zor.

Bu arada yeni yargı reformu taslak metninde 2019 yılından sonra hukuk fakültelerine kaydolacaklar için avukatlık sınavı getirilecegi yazıyor.
Yani mezun olur olmaz avukat olunmayacak artık. Henüz meclis onaylamadi ama büyük ihtimalle meclisten geçecek

Kaç yaşında hakimler istifa edip avukatlık yapmaya başlıyor.Sizin yaşınız ne ki onların yanında ama bende avukatım mesleğimden soğuttular resmen.

Merhabalar;
Ben 28 yaşındayım.. Normalde İngilizce öğret. okuyordum fakat bazı sebeplerden dolayı bırakmak zorunda kaldım 3 yıl önce.. Şuan adalet okuyorum açıktan.. Aslında bu bölümü sırf üni mezunu olmak için yazmıştım ama şimdi hukuk fakültesine geçme şansımın olması beni cezbediyor..
Adaletten mezun olduğumda 29-30 yaşlarında olucam hukuğu kazanırsam DGS ile 30 yaşında hukuk fakültesine girmiş oluyorum.. bazı üniler 2. Sınıftan başlatıyor bazıları 1. Sınıftan.. Yani düz hesap 34-35 yaşında avukat olmuş oluyorum zorunlu stajı da sayarsak..
Sizce geç mi?
Bir yanım hiçbir şey için geç değil diyor, diğer yanım bu yaştan sonra boşver diyor..
Siz ne düşünüyorsunuz?
arkadaşım eşi doktor 2 kız çocuğu var 2 de üniversite bitirdi 35 yaşında hırs yaptı ünv sınavlarına girdi hukuğu kazandı
1 sene hazırlık 4 sene ünv 41inde mezun oldu
1 sene avukatlık stajı yaptı
az önce beraberdik şuan duruşmalara girdiğinden bahsediyor
neden olmasın yani :)

Okumadığınızda diğer seçenek nedir? Madem okuma gibi bir fırsatınız var neden boş veriyorsunuz anlamadım

Hangi üniversitede okudunuz adalet bölümünü acaba açıköğretimde mi örgün mü?

Merhabalar;
Sizce geç mi?
Siz ne düşünüyorsunuz?
Hiç geç değil İşletme mezunuyum 30 yaşındayım bu sene iktisat okuycam açık üni. kime ne banane yani hayat bizim hayatımız

deneyin kaybedecek ne var? bu yola çıksanız da çıkmasanız da 4 yıl geçecek! 4 yıl sonunda bak devam etseydim bu yıl bitmişti dememek için düşünmeden başlayın. hukuk zor gelirse başka alanlara da göz atın derim.

"Doğru bir başlangıç hem paradan hem zamandan, en önemlisi de ömürden tasarruf sağlar."
*

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X