30 yaşında modern bir kentliyim ve bakireyim

• Konu Sahibi Konu Sahibi gelecekkorkusu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Yok canım önüne gelenle birlikte ol dememiş senin için özel biriyle yaşa demiş fakat ona ne ki?Bir de kadın adına üzülmez mi?En komik tarafı da buydu yakaydirigubbakcemile3

evet katılıyorum kaydirigubbakcemile5yazık ya üzmeyelim ayşe aplamızı delikafadulden-tatlicadiarzu-

saçmalık..

bu ve bunun gibi yazarlar yüzünden aşkta, cinsellikte, modernlikte herşey birbirine karıştı..

belli değilmi türkiyenin halinden...

belli canım belli olmaz mı

at gözlüklerini çıkarmak lazım anlamak içinbuyrunnnnnnnnn

"Ama hiç olmamasındansa, valla biraz sıradan olması bence daha iyi!

İleride özellerini nasıl olsa yaşarsın" komik bi düşünce

aman yazmış geçmiş kendince-tatlicadiarzu-

biri beni aydınlatabilir mi "Senin için gidip Ayın Bir'i Kilisesi'nden anahtar mı alsam?" nedir bu olay:uhm:

Navbcığım Unkapanında Ayın biri kilisesi varmış.Tüm dinlerden insanlar her ayın birinde papaz tarafından kutsanıyorlar yan tarafta bulunan tepsiye para koyuyorlarmış.Papaz tarafından kutsanan kişilerde kapıda satılan dilek anahtarlarından satın alıyor ve anahtarı yere sürterek dua ediyorlar,dilekleri gerçekleşenler anahtarları iade ediyorlarmışa.s.

herkes düşüncesini söylemekte özgürdür...
ona göre doğru,bana göre yanlış...
fakat bence nekadar düşüncerler çıkarsa çıksın ortaya doğru bitanedir
önemli olan o doğruyu yakalamak
ayşe saçmalamış gene,her yazısı bir saçmalık saten...
bence de bakirelik özeldir,özel kişiyle eşinle yaşanır
30 yaşına gelmiş halaa bakireyse bir kadın
ben onu sadece takdir ederim,ve helal olsun derim...
onca çirkinliğin yaşandığı bu ülkede,batıya özenti yaşayan gençler varken
hala bazı değerlerimizi koruyanları görünce seviniyor ve gurur duyuyorum...
belli bi yaşa gelmeden hayatı fast food şeklinde yaşayanlara
herşeyi bi anda tüketenlere üzülürüm ben..
bakireliğini kormuş insana değil

çok teşkkür ederim açıklama için.a.s.
tüm dinlerden insanlar papaz tarafından kutsanmaya niye meraklılarsa, kilisenin para topllama yollarından biri heralde... neyse konu kaymasın.:lepi:

alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis

herkesin düşüncesi kendine doğrudur tamam ama bu konu ayşe armanı neden bu kadar üzdü
en önemlisi bu kız bu konuyu irdelemesi için ayşe armana neden yazdı çok saçma geldi bana...
insanın modern ve kültürlü olması artık 30 lu yaşlarında bakire olup olmamasıyla mı ölçülüyor
yazık ki ne yazık...
..ne kadar basitmiş sevmeden sevişmek....

hayırr ayşe bakirleğin korunmasını saçma bulduu için
bayanda ben 30 yaşındayım kültürlüyüm vs. vs..
ama hala bakireyim yaniii cahil kültürsüz hayatı kaile almayan biri değilim demek istemiş
böyle olduu halde bakireliğimi hala korudum koruyorum...
ayşe ye cvp baabında demiş bencee

Son düzenleme:
ayşe arman dan hiç hoşlanmam, yazılarını okumam beynimde boşuna yer işgal etmesin diye, her zmanki gibi saçmalamış

Size göre o saçmalamış..
Onlara göre de siz saçmalıyorsunuz...
Düşünceler farklı kendi düşüncenize uyana alkış uymayana taşlama,ne kadar doğru sizce?
Herkesin doğrusu kendine..Ve herkes bu doğrular çerçevesinde hareket ediyor. Hoş rotasını şaşırıp sonra ah vah edenlerde var onlarda ayrı bi konu ya neyse.Herkes kendi düşüncesine baksın.

ya bu konu öyle bir şeyki.yani cinsellik insanı ya vezir eder ya rezil eder.şimdi 30 yaşına gelmiş birinin hala bakire olması bence de üzücü ama bu kızımız da sırf hayatı ıskalamış olmayayım diye gidip abuk subuk insanlarla bunu yaşar ve duygularını yıpratırsa bu daha da üzücü olur.bu bakire meryem geziyor tozuyor,kariyer yapıyor.kendine göre mutlu bir hayat yaşıyor cinselliği tatmadığı içinde eksikliğini duymuyor.bence en güzeli bu kızın önüne sevebileceği biri çıkana kadar bekleyip,o kişiyle evlenip sonra cinselliği yaşaması olur.çünkü ister istemez 30 yaşına kadar bu olayı büyütmüştür gözünde aman özel olsun aman şöyle olsun diye.şimdi bu evli olmadığı biriyle yaparsa hayal kırıklığına uğrama ihtimali çok yüksek diye düşünüyorum.

cevabı okurken dedım bu ayşe arman..

kendilerini ben de sevmem, hatta bu bakire meryem karakterini kendisi yaratmış ve köşesine konu yapmış diye düşünüyorum..

eğer günahını alıyorsam da bu bakire meryemin de aklına şaşarım. bakire oldugundan değil, ayşe arman sırf şöyle böyle konuşuyor bakireler hakkında diye , hiç üşenmeden bu mektubu yazmış altına da bakire diye imza atmış diye..

bakirelere dil uzatan yazarlara laf etmeye kadar, ne yazarlar var üstü kapalı anamıza sövüyor, ne politikacılar var direk ekmeğimize limon sıkıyor,salak yerine koyuyor. gitsin de bunlarla uğraşsın..

İnsanın başkaları için yaşama ile kendi için yaşaması arasında bir fark oluyor. Daha doğrusu aralarındaki ilişki ters orantılı. Başkalarına ne kadar faziletli, ahlaklı, düzgün görünürsen; kendin için o kadar az şey yapmış oluyorsun: ‘Sen neredesin? Sen bugüne kadar kendin için ne yaptın?' Birbirimize sorduğumuz sorular ve verdiğimiz cevaplar bu yüzden farklı...

‘Ayıp' da netice itibariyle sosyal bir kavram. Sınırı da herkese göre değişiyor. Biri için ‘ayıp' olan, diğeri için olmayabiliyor. Tek yapman gereken, kendinde o cesareti bulman, kendi ayıbının sınırlarını genişletebilmen...

Kusura bakmayın ama ben bu yazının altına imzamı atarım.Ayşe Arman'a bayılmam ama yeri geldi mi okurum, her ülkede farkl düşünceleri temsil eden bir gazeteci bulunmasını önemsiyorum.Ayşe Arman da sosyal konularda özellikle aşk ve seks konularında düşüncelerini saklamadan olduğu gibi yazan biri.Türkiyede de türünün tek örneği.O da farklı bir ses neden kızıyorsunuz? Yıkılmazsa tabu olmadığına göre bazen tabuları yıkıp bir şeyler yazmak lazım.
Türkiyede özellikle kadınlar başkaları için yaşıyor.Önce ailesi için sonra eşi için sonra da çocuğu için..Bu hayat hengamesinde kendisine vakit ayıramadan kendi istedğini yapamadan yaşayıp gidiyor, bu illa cinsellik olacak değil tabiki, cinsellik de işin boyutlarından biri.
Bakire Meryem'in seçimi için ben de ancak üzülürüm, kızmam.Cinsellik gibi doğal ve güzel bir olayı ıskalayıp o özel anı beklemek, belli bir zamandan sonra acıklı bir hal alıyor.O özel adam köşeden hiç dönmeyebilir ve sen cinsel hayatını ıskalamış olursun.Ne diyeyim herkesin kendi seçimi ve herkes hayatını istediği şekilde harcamakta özgür...

o zaman o kilisede anahtar kalmaz ki, hepsi tükenir..
böyle dilek mi dilenir beeee...
hristiyanlıkla zorum yok tabii ki, ama hiçbir dinde dilek ağacına çaput asmak anahtar sürtmek bilmemne...
hadee coneemmm alsanaalsanasmile

Son zamanlarda bazi tv programi sunuculari ve konuklari arasinda gecen diyaloglar cok gereksiz.
Cinsellikle ilgili sacma sapan sorular sorup kendi reklamlarini yapiyorlar.Saglik programi olur anlarim..

Ayse Arman'a gelince Bakire Meryem de iyi isimmis ama(!) Bakire Ayse,Fatma... degil Bakire Meyem bu da ayri dusundurucu.

Bakirelige takilip kalinmasini bir turlu anlayabilmis degilim.Bakirelik nedir?
Sadece kanama mi? Yoksa namus mu? 30 yasina geldi hala bakire diye uzulene kadar, uzulecek ne cok sey var.Komik, hem de cok..

Son düzenleme:

herkesin kendi seçimi isteyen bekler istemeyen cinselliği yaşar ...
ben beklemeyi tercih ettim evlenene kadar ve 50 yaşındada olsam yine beklerdim,ilk olan özel olmalıve sevdiğin beklediğinle olmalı.cinsellik çok doğal ve önemli ama bence arkadaşım herşey değil,sevmediğin sadece hoşlandığın yada çekici geliyor diye sırf cinsellik için biriyle birlikte olmakta bana uymaz.ailem benim herşeyim ,ama cinsellikte arka planda değil tabiki..seninde dediğin gibi herkes kendi seçimi ve herkes hayatını istediği şekilde yaşamakta özgür....bazıları özeli bekler bazıları beklemez kendi bileceği iş canım.opuyorumnanaktan

eğer kendi doğrusuysa sonuna kadar arkasında durmalı insan.. bekarete kendi için önem veriyorsa evet korumalı çünkü onun doğrusu.. ama toplum için erkeklere yaranmak içinse saçma.. ben kendi adıma bekarete önem vermiyorum.. bu benim doğrum ve sonuna kadar savunabilirim.. insan toplumdan şundan bundan önce kendi doğrularıyla çelişmesin yeter...

kırmızı ile belirttiğim cümleyi kurabiliyorsanız.. hele ki dediğiniz gibi yaşıyorsanız, heykeli dikilecek insanlardansınız benim gözümde..

ister bakire, ister değil; ama bunu kendi için yapan ; yapmayan kadına saygım sonsuz..
bahsettiğiniz gibi sadece cinsellikte değil her konuda kendimizi bir erkeğe mallamış yaşıyoruz. önce baba, abi sonra koca,nişanlı, en sonunda da erkek evlat...

önce biz olabilsek keşke..
soyadlarını taşıdığımız erkeklerin kişiliklerini, kararlarını,felsefelerini de taşımasak..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…