30 yasindan sonra..?

hbaby

Guru
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2009
51
20
288
Almanya
Selam,

ben daha 26 yasindayim ve bu sene sonunda 27 yasina giricem. 2 seneden beri sirket danismani olarak calisiyorum ve dogma büyüme almanyadayim.

Ben simdiye kadar hic evlenmek istemiyorum. Tabiki simdiye kadar sevgililerim oldu ama yüzde doksan hepsi yabanci uyrukluydu. Benim karsima hic türk cikmiyor. 100 erkekle tanissam, bir tanesi anca türk. Genelde o adamda hiiiic hosuma gitmiyor yada ben onun hosuna gitmiyorum. Yani birbirimizden elektrik alamiyoruz. Anlicaginiz simdiye kadarda öyle pek hic türk arkadasim olmadi...

Ben tabi daha 30yasina kadar evlenmek istemiyorum, ama tabi düsünüyorum, ben simdiye kadar hic türklen görüsmedim, dogru düzgün bile tanismadim, hatta karsima bile cikmiyor. Genelde hep yabanci uyruklular cikiyor.. Bundan sonra cikarmi?

Benimde aklima geliyor, ben hic mi evlenemicem?
Sizce nasil? Almanyada yada yurtdisinda yasayan ve benim gibi hic türklerlen alakasi olmayan, varmi aranizda? Siz sonunda evlenebildimi? Veya evlenen birinden duydumu?

Öneme ilk cikan erkeklede evlenmek istemiorum yani..(sadece türk diye)..

Almanyada çok türk var ama sana denk gelmemesi ilginç. Sende onların takıldığı ortamlarda bulunsan?

Türk olmak zorunda mı?

İlla türkle mi evlenmek istiyorsun? Almanyanın her yerinde türk varki zaten. Sana gerçekten denk gelmiyor demekki

Kucuk bir sehirdemi yasiyorsun? Normalde heryerde turkler oluyor ama sen yabancilarla daha iyi anlasiyorsan neden oyle biriyle evlenmeyesin?

Yorumlariniz icin tesekkür ederim.
Simdiye kadar ciktiklarim, ne bayramimi bilir, ne el öpme bilir, bazilari ben "ateistim" diye gecinir.... benim domuz eti yemedigim icin igneliyici laflar edinir, her mangal oldugunda her gün ailesine yeniden anlatmam benim herseyi(domuz)eti yemedigimi ve hergün "neden domuz eti yemiyorsun, neden sunu yapimiorsun. Senin basin acik onu yapiorsunda bunu niye yapmiorsun ssorularindan biktim... Yani ben yabanciyla evlensem ailem ve onun ailesi ayni ortama girecekler, ve birbirini begenmicekler. Annem basörtülü(zaten kabul etmezler ama, olsada anlasamazlar)
Onun icin türk olsa iyi olur, ve türk olsa ailemin yaratacagi sikintilardan kurtulmus olurum. (Ailem ve bütün sülalem tesettürlü - Türk istiyorlar ama tesettürlü olmam sart degil)

Kücük sehirde yasiyordu, orda cok türkde taniyordum ama elektrik alamiyorduk hic. Simdiye kadar benden kimsede elektrik almadi simdiye kadar kimse gelip bi kahve icelimmi diye davetde etmedi.. Huyum suyummu cok kötü bilmiyorum.

Is sebepiyle büyük sehire tasindim Münih (hiiiic türk yok) Ya önüme ilk cikan türkle evlenmekde istemiorum, Türkiyede olsam normalinde tabiki her önüne cikana yüz vermessin... 100 birine yada binde birine yüz verirsin, bulusursun. Ama ben o kadar türkde görmüyorum. ayda yilda birinle tanisirsam o da arkadasimi takiliyor yani. Beni ciddiye almiyor.
Illa benim Citir fistik olmammi gerekiyor uzun kirpik, mavi lens, hergün ayri makyaj süren biri mi olmam gerekiyor.. (kendimi cirkin hissetmiyorum)

Türkiyede birinle tanisip konusuncada hep benden faydalanmak istedikleri icin konusuyorlar. Ben isi öyle yere getirip, benden faydalanmayacaklarini anlayinca, ben seninle onun icin ilgileniyordum, böyle olunca ben seni neyapicam yüzüme karsi söyleyen bile oldu.

Bence türk istemekle sonuna kadar haklısın.Türkiyede bile farklı bölgelerden evlenenler kültür uyuşmazlıgı yaşıyorken yabancı bı erkekle dha fazla sorun olur.Türkiyeye gelip gitsen akrabalar fılan yokmu burda.Belkı onlar aracılıgyla olabılır bırıyle tanışman.

Belki kendi kulturunden biri ile evlenmek istiyor neden yargiliyorsunuz gayet normal onlar çok mu rahat saniyorsunuz gidin koyu bi Katolik aileye yabanci geline nasıl bakiyorlar turk ailelerinden farklari yok pek ben karşı değilim gerçi aşıksam isterse Kızılderili olsun :) ama konu sahibine saygı duyuyorum bence bi süre istanbul da yaşayabilirsin mumkunse aklıma pek bişey gelmiyor.

Bu yazdiklarindan sonrada bencede bir turkle evlen cunku digerleriylede pek anlasamiyormussun. Münih buyuk bir yer turk olmadigina sasirdim eminim oradada cok vardir. Hic dugune falan gitmiyormusunuz ne bileyim iste arkadas cevreniz de hep yabanciysa turkle tanismaniz daha zor olur

Bence türk istemekle sonuna kadar haklısın.Türkiyede bile farklı bölgelerden evlenenler kültür uyuşmazlıgı yaşıyorken yabancı bı erkekle dha fazla sorun olur.Türkiyeye gelip gitsen akrabalar fılan yokmu burda.Belkı onlar aracılıgyla olabılır bırıyle tanışman.

Malesef zor benim sülalem akraba evliligi istiyor ve annemde artik söylüyor eger tr de birinle görüsüyorsan sakin kimseye isim yada numara verme cok iyi gizle, isini yikarlar diye.
(kücüklügümde bir türk sevgilim vardi türkiyede üni okuyordu, iyi isi olucakdi(simdi oldu, iyi yerde calisiyor) teyzemin kizi yikdi..)
sonra bizim sülalede akraba evliligi var ve benim annem/babam hic böyle talep bulunmadiklari halde bize simdiden kuzenlerinle evlen almanyaya getirirsin ailen yuvan olur, evleride var, istiyorsan evi de üstüne yapariz diye baski kuruyorlar (anneannemler) (Babannemde anneannem kadar baski kurmuyorlar ama onlarda köyde ne kadar it sapsiz isi gücü olmayan öbür tarafin kuzenleri söylüyor bana) Zaten beni birisi istese kesinlikle babaannem yikmaya calisiyor, bu kizi biz aliriz diye... öylede gidiyor yani..

onlarda beni ciddi almiyorlar. Evlendigim kizi bana denk olsun istiyorum. Maasi illa benden yüksek olmasi gerekmiyor, illa okumasida gerekmiyor... ama bizimkiler onu bile bana hak görmüyor. eger biyerde okumus calisan birinden haberdar olsalar bile: O sana bakmaz o avukatlik okuyor, yok o tip okuyor.. Ya sadece bi tanistir, belki bakar, yok.. hic biri ilgilenmiyor...

Neden Türk olmak zorun da ki ? Özel bir sebebi var mı ?

Konuyu takipteyim bende yabancı istiyorum .Mümkünse kafa yapıma uygun bir İspanyol bulmak isterim kendime :-)

Ya ben amerikada türkce bilen ispanyollu bir adamla tanismistim, tabi obenden elektrik almadi ama ailesi türkiyede yasiyormus.

Öyle biride olur benim icin, benim aileme saygili türk kültürünü bilen uyum gösterebilende olabilir benim icin (ailem istemez ama benim icin farketmez) tabi onlar cok nadir.

Ya ben amerikada türkce bilen ispanyollu bir adamla tanismistim, tabi obenden elektrik almadi ama ailesi türkiyede yasiyormus.

Öyle biride olur benim icin, benim aileme saygili türk kültürünü bilen uyum gösterebilende olabilir benim icin (ailem istemez ama benim icin farketmez) tabi onlar cok nadir.

Bana da olur hiç fark etmez filan :D haha :D :D Şaka bir yana ;

Uyum dediğin nedir ki ? O eski adetler filan var mı şimdi ?
Dilini bilsin saygılı olsun yeter . Uyum kadar saygı da önemli . Bence ailenin lafına bakıp çemberi daraltma ;)
Yarın senin mutluluğunu görünce o sözleri hiç söylememiş gibi olurlar .

Arkadasim ben dogdugumdan beri danimarkada yasiyorum, almanya ya bakarak burda da türk az sayilir. Ama inanirmisin türk olmayan biriyle, cok iyi dostluklar edinmeme ragmen, hic görüsmüslügüm (sevgili anlaminda) olmadi.
Bence bu seninle alakali birsey.

Mesela ben rüyalarimida türkce görürüm. Danimarkali bir erkekle, cok efendi ve bizimkilerden cok daha olgun olmalarina ragmen - bir iliski yasiyamam. Bu da benimle alakali birsey.

Bana sorarsan, kendin gibi gördügün biri ile evlenme karari al. Bu Illa ki de türk asilli biri olacak diye bir kaide yok. Simdiye kadar ki secimlerinde seni yansitiyor nihayetinde, o yüzden böyle kurallar koyma kendine derim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadasim ben dogdugumdan beri danimarkada yasiyorum, almanya ya bakarak burda da türk az sayilir. Ama inanirmisin türk olmayan biriyle, cok iyi dostluklar edinmeme ragmen, hic görüsmüslügüm (sevgili anlaminda) olmadi.
Bence bu seninle alakali birsey.

Mesela ben rüyalarimida türkce görürüm. Danimarkali bir erkekle, cok efendi ve bizimkilerden cok daha olgun olmalarina ragmen - bir iliski yasiyamam. Bu da benimle alakali birsey.

Bana sorarsan, kendin gibi gördügün biri ile evlenme karari al. Bu Illa ki de türk asilli biri olacak diye bir kaide yok. Simdiye kadar ki secimlerinde seni yansitiyor nihayetinde, o yüzden böyle kurallar koyma kendine derim.

Zaten o karari aldim, kültür uyusmazligi yüzündende türk istiyorum. Yabanci istemiyorum.
Sizin yabanciyla iliski yasamamaniz benim konumla ne alakasi var. Siz ne kastetmek istiyorsunuz? Sizce Gecmisin bu durumla alakasi varmi? Ben ne diyorum, ben hic bi türkle tanismiyorum, ortam yok sanki.. siz benim gecmisimde olan görüstüklerime me takdiniz?

Back
X