30 yaşını geçmiş olup hala ailesiyle yaşayan var mı?

miniminimarg

Bir umut lazım şimdi bana
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2013
435
403
123
Forumda aradım da, genelde 30u geçip evlenmemiş olanlar hakkında konular var ama benim derdim evlenmek değil, hala ailemle yaşıyor olmak ağırıma gidiyor sadece. Maddi olarak kendimi geçindirecek durumda da olmadığım için ayrı eve çıkamıyorum. Asgari ücretle çalışıyorum.
Aileyle yaşamak bir yerden sonra cidden zorluyor artık... Evlenmeden kendi ayakları üzerinde duran, kendisini geçindiren kimler var merak ediyorum ve nasıl yapabildiniz? Umut verici hikayeler duymak istiyorum.

Bana gecinilir gibi geldi. Ben de büyüksehirdeyim mesela bursa 1+0- gerçekten küçük 30 mi-2 evler her şey dahil, internetine kadar 1200. Geri kalan da yol parası, yemek parası vs olur. Isyeri yol parasını falan karşılıyorsa daha da iyi olur

Bana gecinilir gibi geldi. Ben de büyüksehirdeyim mesela bursa 1+0- gerçekten küçük 30 mi-2 evler her şey dahil, internetine kadar 1200. Geri kalan da yol parası, yemek parası vs olur. Isyeri yol parasını falan karşılıyorsa daha da iyi olur
Bursa değil burda yazmak istedim orda

Büyükşehirde çok zor o. Ama şöyle ev arkadaşı mantığı 2-3 kişi olursanız bir nebze ekonominiz uyabilir. Ben evlenene kadar (30'uma yani) elin iyisindense kendi köyüm diyip ailemle yaşamıştım. Zira tek başına bir evi geçindirmek zorluyordu. Ki asgari ücretin üstünün, üstü maşıma rağmen cesaret edememiştim ev kiraları uçukluğuna. Allah yardımcınız olsun. Hakkınızda hayırlısını versin.

Ailenin yaninda yasamak kadar rahati varmi ya ?
Ekmek elden su gölden.

Aileyle yaşamak evet belli yaştan sonra zor geliyo ama başkalarıyla yaşamaktan iyidir bence yeri geliyor annene babana tahammül edemiyosun bi yabancıya etmek daha zor geliyo üniversitede yaşanan klasik şeyler evi temizlemedin yemek yapmadın dağınıksın vs vs
Ailenizle anlaşabiliyosanız takılmayın bence

Ben de ailemle yaşıyorum, İstanbulda’yım, asgari ücretin bir tık üstüne çalışıyorum, tek başıma eve çıksam geçinemem. Ev arkadaşı da ben istemem.

Ailemle iyi kötü idare ediyoruz da, çocuğu hep yanında olunca bir türlü büyüdüğünü kabul etmiyor ebeveynler. Özgüveni de etkiliyor bir yerde. Ev hakkında bir şeye karışılmıyor. Sonra kavga çıkıyor vs.
Arkadaşla çıkma fikri de çok cazip değil, tek başıma kalıp kafa dinlemek istiyorum sanırım.

Evlenmezsek hep bu ailede mi kalıcaz yani evlilik dışında burdan çıkış yok mu :)
Bir de, tek başına yaşayacak olan kızlara daire verme taraftarı da değilmiş ev sahipleri duyduğuma göre...

Evlenmezsek hep bu ailede mi kalıcaz yani evlilik dışında burdan çıkış yok mu :)
Bir de, tek başına yaşayacak olan kızlara daire verme taraftarı da değilmiş ev sahipleri duyduğuma göre...
Aksine genelde kadın istiyor ev sahipleri. Erkeğe göre daha güvenilir buluyorlar sanırım. Ben geçen sene ev ararken ilanlarda bekar kadın kiracıya vereceğiz tarzı yazılar çok vardı.

Ben varım 30 yaşımdayım. Boşandım ve ailemle yaşıyorum. Benim için de tek yaşamaktansa aileyle yaşamak tercih meselesi. Şuan pandemi sebebiyle ailem farklı şehirde ben istdayım (çalışmıyorum ama bi sebepten burda durmak zorundayım şuanda) gerçekten zorlanıyorum. Kış günü tek başına evi ısıtması ayrı dert yemeği temizliği ayrı dert alışverişi başka dert. Anne evindeyken ne güzel yiyip içip geziyodum🤦🏻‍♀️

Ben 31 yaşındayım ancak hala evin en küçüğüyüm, bu yüzden odama çekilip bir şeye karışmayıp kafa dinlerim. Başkasıyla eve çıkmayı istememim asıl sebebi, ev işi gibi basit sorunlar değil. Ev arkadaşı bir noktadan sonra tek yaşıyorum kafasına girip eve mutlaka birisini getiriyor. Güvenilir ev arkadaşı bulmak lazım, kendisi kadar çevresi de düzgün olmalı.

Aksine genelde kadın istiyor ev sahipleri. Erkeğe göre daha güvenilir buluyorlar sanırım. Ben geçen sene ev ararken ilanlarda bekar kadın kiracıya vereceğiz tarzı yazılar çok vardı.
Bunu öğrendiğime sevindim. Teşekkürler. Belki muhite göre ya da ev sahibine göre değişiyordur o zaman.

Ben 31 yaşındayım ancak hala evin en küçüğüyüm, bu yüzden odama çekilip bir şeye karışmayıp kafa dinlerim. Başkasıyla eve çıkmayı istememim asıl sebebi, ev işi gibi basit sorunlar değil. Ev arkadaşı bir noktadan sonra tek yaşıyorum kafasına girip eve mutlaka birisini getiriyor. Güvenilir ev arkadaşı bulmak lazım, kendisi kadar çevresi de düzgün olmalı.
Evet ben de eve çıktıktan sonra nasıl davranır diye endişe ettiğim için yalnız çıkmayı tercih ediyorum... İnsan artık kendi ayakları üzerinde durduğunu görmek istiyor gerçekten. Ben kendimi geçindirebiliyor olduğumu görmek istiyorum. Ama asgari ücretle de zor işte. Verilen para alınanlara asla yetişmiyor...
Ek iş falan yapmak gerekir herhalde, anca öyle olur.

Ben varım ben ben 😊 Ailemle yaşıyorum. Akşam eve geldiğimde sıcak yemek bulmak gibisi yok inan ki. Annemler yazın memlekete gider, ben de akşam işten eve gelince doğru düzgün hiç bişey yiyemezdm tek başıma. Eğer ailen ile anlaşabiliyorsan beraber yaşamak güzel ama anlaşamıyorsan sıkıntı büyük maalesef..

Back
X