30 yaşını geçmiş olup hala ailesiyle yaşayan var mı?

Evlenmezsek hep bu ailede mi kalıcaz yani evlilik dışında burdan çıkış yok mu :)
Bir de, tek başına yaşayacak olan kızlara daire verme taraftarı da değilmiş ev sahipleri duyduğuma göre...
Hangi ev sahipleriymiş o çok merak ettim 6-7 aylık evliliğimi saymazsak yaklaşık 17-18 den beri yalnız yaşıyorum gayet de bayıla bayıla kıza daire veriyorlar hatta erkeklerden bıkanlar koşa koşa veriyorlar daha özenli kullanırsın daireyi diye sizin cevaplarınıza göre bir yol sunayım ben bir sene kadar bir dönem özel bir yurtta kalmıştım çalışanlar da kalabiliyordu öğrenciler de vardı tek kişilik odalar falan var

Ben varım ben ben 😊 Ailemle yaşıyorum. Akşam eve geldiğimde sıcak yemek bulmak gibisi yok inan ki. Annemler yazın memlekete gider, ben de akşam işten eve gelince doğru düzgün hiç bişey yiyemezdm tek başıma. Eğer ailen ile anlaşabiliyorsan beraber yaşamak güzel ama anlaşamıyorsan sıkıntı büyük maalesef..
Anlaşamadığınız zamanlar olmuyor mu? Biz çok iyi anlaşabiliyoruz diyemem, birbirimize tahammül ediyoruz daha çok :) Bizimkiler, evin kızı eve hizmet etmeli modunda.

Hangi ev sahipleriymiş o çok merak ettim 6-7 aylık evliliğimi saymazsak yaklaşık 17-18 den beri yalnız yaşıyorum gayet de bayıla bayıla kıza daire veriyorlar hatta erkeklerden bıkanlar koşa koşa veriyorlar daha özenli kullanırsın daireyi diye sizin cevaplarınıza göre bir yol sunayım ben bir sene kadar bir dönem özel bir yurtta kalmıştım çalışanlar da kalabiliyordu öğrenciler de vardı tek kişilik odalar falan var
Oralarda 30 üstü pek olmaz sanki ya. Bu yaşta hala yurtta kalıyorum moduna girerim orda da ben :D Stüdyo tipi de olsa bi bakayım.

Yaa ? Bana niye tek bayana vermezler dediler acaba ilginç. Öyle bir şey yok madem, daha rahat bakarım. Ama önce para lazım tabi.
Ama genel olarak da herkes aile rahatlığından bahsetmiş. Biraz daha erteleyeyim en iyisi. Karasız kaldım.

Anlaşamadığınız zamanlar olmuyor mu? Biz çok iyi anlaşabiliyoruz diyemem, birbirimize tahammül ediyoruz daha çok :) Bizimkiler, evin kızı eve hizmet etmeli modunda.
İlla ki oluyor olmaz mı 😃 hatta tatlı sert çok kavga ederim annemle.. Ama nasıl desem benim annem o kadar tatlış ki hemen alevi sönüverir. Benim tek sıkıntım istediğim zaman evden çıkamıyorum yani illa nereye gideceğimi söylemem gerekiyor. Kiminle telefonda konuşsam o kimdi falan filan 🤪 bunlar da olmazsa süper olurda aslında ama yapacak bişey yok. Alıştık artık yuvarlanıp gidiyoruz işte 🙂

İlla ki oluyor olmaz mı 😃 hatta tatlı sert çok kavga ederim annemle.. Ama nasıl desem benim annem o kadar tatlış ki hemen alevi sönüverir. Benim tek sıkıntım istediğim zaman evden çıkamıyorum yani illa nereye gideceğimi söylemem gerekiyor. Kiminle telefonda konuşsam o kimdi falan filan 🤪 bunlar da olmazsa süper olurda aslında ama yapacak bişey yok. Alıştık artık yuvarlanıp gidiyoruz işte 🙂
Ne güzel maşallah :)

Oralarda 30 üstü pek olmaz sanki ya. Bu yaşta hala yurtta kalıyorum moduna girerim orda da ben :KK70: Stüdyo tipi de olsa bi bakayım.

Yaa ? Bana niye tek bayana vermezler dediler acaba ilginç. Öyle bir şey yok madem, daha rahat bakarım. Ama önce para lazım tabi.
Ama genel olarak da herkes aile rahatlığından bahsetmiş. Biraz daha erteleyeyim en iyisi. Karasız kaldım.
Neden olmasın ki şöyle de yapabilirsiniz bazı apartlar ev gibi oda oda kiralıyorlar mutfak oturma odası ortak kullanım alanı bu tarz düşünebilirsiniz. Belki siz hiç peşine düşmeyin diye demişlerdir. Aile yanı rahattır ama yalnızlık kadar değil emin olun

Keyfi olarak aileyle yasamayi istemeyenlerle bundan utananlar bana cok garip geliyor ne var yani nerede yasayacaklar?ayri ev baska insanlar daha mi kolay ?yooo otur iste guzel guzel kuzum

Hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama evlenmeden önce bir çılgınlık yapıp ayrı eve çıkıp geçinmeye çalışın bence

Ben varım.Aslında erkek arkadaşımla ayrı eve çıkabiliriz ama tercih etmiyoruz.Yalnız da yaşayabilirim.Zaten bir annem bir kız kardeşim var ne kadar onlarla vakit geçirebilirsem kardır diye düşünüyorum hep.Kafa dengi ev arkadaşıyla ayrı eve çıkılabilir.Giderler paylaşılarak.

Forumda aradım da, genelde 30u geçip evlenmemiş olanlar hakkında konular var ama benim derdim evlenmek değil, hala ailemle yaşıyor olmak ağırıma gidiyor sadece. Maddi olarak kendimi geçindirecek durumda da olmadığım için ayrı eve çıkamıyorum. Asgari ücretle çalışıyorum.
Aileyle yaşamak bir yerden sonra cidden zorluyor artık... Evlenmeden kendi ayakları üzerinde duran, kendisini geçindiren kimler var merak ediyorum ve nasıl yapabildiniz? Umut verici hikayeler duymak istiyorum.
Ben varım eşimden sonra yalnız yaşıyorum çok zor ama öğreneceğim. Ev arkadaşı bulabilirsin mesela. Ben psikolojik olarak istemedim kirayı bölüşmek iyi olabilirdi aslında.

Bende 31 yaşındayım, büyükşehirde rahatlıkla bir evi geçindirebilecek maaşı alıyorum ancak maalesef aile yapım sebebiyle ayrı bir eve çıkmayı bırak hayalini bile kuramıyorum çünkü bizim ailede bir kadın evden ancak evlenerek ayrılabilir :işsiz:

30 yaşında ev arkadaşıyla yaşayacağınıza ailenizle yaşayın daha iyidir emin olun. Tek yaşamadıkça ayrı ev belli bi yaştan sonra eziyet. Kendinize ortam açın evde ekonomik olarak ayrı eve çıkamıyorsanız.

Back
X