30'lu Yaşlarda İlk Hamilelik Heyecanını Yaşayanlar

canım sağolasın..ben aşırı şekilde normal doğum istiyordum sezeryandan çok çekiniyordum kendimi psikolojimi doktorum da o kadar uygun buluyordu ki normal doğuma..ama yaşadıklarımdan sonra onu da kabullendim yeter ki benim için ve oğlum için hangisi sağlıklı olacaksa o olsun..
Bende baya normal doğum istiyorum, tabiki bebek nasıl sağlıklı olacaksa o şekilde doğum yapmamız lazım. İnşallah şu günlerini atlatırsında, bebeğini sağlıklı sıhatli doğururusun. Yaşadıkların çok zor. Allah sabır versin.
30 yasındayım ve 9 haftalık hamileyim ben de :) Allah tüm hamilelelerin bebişlerini kucağına almasını nasip etsin: )

Hayırlı uğurlu olsun canım. Sağsalim kucağına almak nasip etsin allah.

uzman tv de normal doğumla ilgili ve sezeryanla ilgili bilgi veren videoları izledim. normal doğum anne için hemen ayağa kalkabildiği ve sonraki birkaç gün vajinadaki dikişleri haricinde fazla ağrısı olmadığı için daha kolay gibi geldi ama eğer ailede kız kardeşte annede... falan zor doğum hikayesi varsa çok aşırı sancı çekildiği için sezeryan epiduralle birlikte daha mantıklı gibi geldi çünkü bebeğin çıktığı yer çok dar özellikle ilk doğum daha zor oluyormuş bebek için zor olabilir. vakum falan kullanmak zorunda kalabiliyorlarmış bilmiyorum benmi çok büyütüyorum ama sezeryenin bebek için daha iyi olduğunu düşünüyorum birde sezeryanın kötü yanları var tabi ilk 24 saat anne sadece sıvı beslenmeli ilk 6 saat hiç ayağa kalkmıyoorsun sonra ilk gün ayağa kalkmak falan zor oluyormuş bilmiyorum ne olmalı ama ablam ilk doğumunu normal yaptı 2. sini sezeryan genel anestezi olarak yaptı kendisine hangisi daha kolay diye sorduğumda tabiki sezeryan dedi. işte böyle...:6:

16.haftada ufak ufak hissetmeye başladım günde bir iki kere

sezeryan zorrrrrrr sonrası

ben yine tıkanıyorum kızlar..dün fakultede göğüs hast konusunda bir prof gittik..bu gün acıbademde başka bir doktora..
kendi doktorum 15 gün daha sabretmemi 15 gün sonra oğlumu alabileceklerini söyledi mevcut durumumdan dolayı normal doğum yapmam pek mümkün gözükmüyor..o kadar üzgünüm ki..ne uyku var ne bişey..her an tıkanma korkusu gece 1 de yıkandım yine çok korkunçtu..Rabbim kimseye göstermesin kimseye..

sezenim geçmiş olsun canım...Rabbim yaşatmasın bir daha..canım sabret dua et...Allah yardımcın olsun bitanem...sakın moralini bozma...

Kızlar hepinizin tebrikleri için teşekkür ediyorum. Ben de Lovelimi tebrik ediyorum. Doğuma giderken, doğum sırasında ve doğum sonrası korkunç sancılarla kıvranırken hep sizlere ve anneolmak isteyenlere dua ettim. İnşallah kabul olmuştur. Rabbim herkese sağlıkla ve hayırla yavrusuna kavuştursun ve hayırlı anne-baba olmayı nasip etsin.

neşeeeeeem geçmişler olsun...hayırlı olsun....Allah analı babalı büyütsün salihimizi...
çokta güzel adı...bahtıda adı gibi olsun...en kısa zamanda alışırsınız birbirinize inşallah....bu yaşadıklarınız da normal canım...sütüne bereket....isteyen herkese yaşatsın Rabbim....

merhaba kızlar,
bugün kontolumuz vardı..oğlum çok iyi maşallah..26. haftadayız ama kafası 39 haftalık..koca kafalı oğlum benim..astım krizlerinden dolayı hemen alabilirim dedi ama azıcık daha sabretmemi istedi en azından bayram sonrasına kadar..karnımda ne kadar kalırsa o kadar iyiymiş..dün gece yine çok kötü bir kriz yaşadım balkonda çırpındım kuşlar gibi uzun süre alamadım nefes..öyle zor ki şimdi uykum var vr uyuyamıyorum korkuyorum uyursam ya tıkanırsam diye..

canım benim yaaaa az daha dayan sezenim çok zor günler yaşıyorsun ama dr dediği gibi az daha sabret canım sen uyurken biri olsun yanında yalnız uyuma

canım benim yaaaa az daha dayan sezenim çok zor günler yaşıyorsun ama dr dediği gibi az daha sabret canım sen uyurken biri olsun yanında yalnız uyuma
hem de nasıl zor günler...dünyadaki en ama en kötü şey bir insanın nefessiz kalması..ağrıymış sızıymış hepsi gelir geçer..dua ediyorum sabrediyorum lovelicim..sabır..

@Nazo: Güle güle büyüt bebişini :)

@Zerdalcim nasıl geçti randevun 5'indeymiş, kan tahlillerinin sonucunu alabildin mi? Üzüldüm bir de o tempoda bir doktor olup da başka doktor bulunmamasına. Zor bir süreç ama inşallah doğumun kolay olur, tüm sıkıntıları bir çırpıda unutusun.

@Sezencim çok geçmiş olsun ben de kriz şeklinde olmasa da nefes almakta zorluk çekiyorum zaman zaman ki senin durumunu da çok iyi anladığımı düşünüyorum. Allah yardımcınız olsun canım, acil şifalar dilerim.

@Ahsen mümkün olduğunca olumlu düşün, rüyalar hep içimizdekilerin yansıması oluyor. Zamanı gelince doğacak benim bebişim diye düşün ve olumlu bak her şeye olur mu :)

@Neşecim allah analı babalı büyütsün öncelikle bebişini ve yardımcı olsun sana. Sıkma sakın canını, sen bebişine güven o sana güveniyor zaten, her şeyin üstesinden yavaş yavaş geleceksiniz. Uykusuzluk seni bunaltmıştır sadece, birazcık dinlenme şansın olsa her şeyin rahat rahat üstesinden geleceksin eminim buna. Tüm dualarımız seninle ve Salih bebişinle :)

Bir de nar suyu iyi geliyor diyorlar bebişlerin gazına. Bir iki damla ağzına kaşıkla verebilirsin. Genelde erkek bebeklerde daha çok oluyormuş bu sıkıntı ve 2-3 ay sürüyormuş. Bebişini ve kendini sıcak tut. Oğlunu emzirirken önce bir memenden emzir ara verince bebişinin gazını çıkar, sonra diğer memeye geç ve ondan sonra da bebişini omzuna koyarak gazını almaya çalış. Emme arasında alınan gaz da rahatlatıyormuş. Havluyu ütü ile ısıtıp (aşırı değil tabi bileğinin dayanacağı ısı olmalı) bebişinin ayaklarına koyup gazını azaltabiliyormuşsun. Bir de karnını elinin üzerine alıp okşayarak rahatlatabiliyormuşsun. Okuduklarımda bunlar vardı, makaleyi bulursam sana da yollarım canım. Zor bir süreç ama bebişinle seni daha da yakınlaştırıyor. Ve eminim anne olmayı seviyorsun ama yorgun olmakta haklısın ve bu da bazı konularda isteksiz yapıyor seni. Sakın anneliği ve bebişini sevmediğini düşünme. Minişine de çok kızma annesi, küçümen ve derdini sadece ağlayarak anlatabiliyor. Her şeyin ikiniz için de en kısa zamanda yoluna girmesini dilerim tatlım, sakın vazgeçme üstesinden geleceğine eminim.

@Venüscüm insanların hazımsızlığını anlayamıyorum zaten. Umarım en kısa zamanda sağlıklı bir şekilde hamile kalır ve sürecini de son derece sağlıkla geçirirsin canım. Her işte bir hayır vardır diyelim, senin için de belki hayırlısı budur. Benim müdürüm erkek ve tam bir ot. Geçen yıl karısı doğurdu ama anlayacak adam değil. Karısını bile insan yerine koymayan, o bişeyden anlamaz diye düşünen, yemek yapmayı bile beceremez, çocuğa zor bakıyor diyen bir adam. Benim her akşam yemek yaptığımı duyunca şaşırıp kalmıştı adam sanki anormal bir şey yapıyormuşum gibi.

@Gamzeliesin hoşgeldiiiiin :)

@Lovelim oğluşun ve sen nasılsınız?

Beni sorarsanız farkedeceğiniz gibi bir süredir yoktum, zor bir süreç geçiyorum zaman zaman. Pelvis ağrısı başladı yürüyemiyorum bazen. Bu hafta doktora gidip inşallah doğum izni için raporumuzu da alıcaz sonrasında da yavaş yavaş egzersizleri ve yürüyüşleri arttırıp bebişimize hazırlanmaya çalışıcaz :)

Neşecim hala 50 mesajı geçemediğim için özel mesaj gönderemiyorum buradan paylaşayım istedim makalede yazanları. Belki ihtiyacı olan tüm annelerin işine de yarar.

Ağlıyor ama siz nedeni bilmiyorsunuz. "Karnı tok, sırtı pek' bir bebeği ağlatan ne olabilir diye düşünüyorsunuz. Üzülmeyin, yalnız değilsiniz. Yenidoğan bebeği olan her 5 anneden biri sizinle aynı duyguları hatta aynı çaresizliği yaşıyor. Açlıktan hastalığa kadar bebeğini ağlatabilecek bütün nedenleri araştırıyor ama boşuna! Bebek, ağlıyor. Aslında bebeğinizin geçerli bir nedeni var: Kolik.

Ama hemen hatırlatalım; kolik anne babanın kötü bakımıyla ilgili değil. Kendinizi boş yere suçlamayın. Ayrıca bu ağlama bebeğinizin sağlığını da olumsuz etkilemiyor.
Peki bebeğinizi ağlama krizine sokan kolik, bir hastalık mıdır? Uzmanlara göre, kolik bir hastalık değil. Henüz nedeni tam olarak anlaşılmasa da geçici bir durum. Gelin bu durumun özelliklerini ve bebeğinize nasıl yardım edebileceğinizi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanı Doktor Özlem Ekiz Yörükalp'ten öğrendiklerimizle yakından öğrenelim.

Kolik nedir?
Uzmanlar, bebeğin herhangi bir sağlık sorunu olmamasına rağmen kontrol edilmeyen ağrıları kolik olarak tanımlıyorlar. Bebekler, genellikle yaşamlarının 2. ya da 3. haftasında kolikle tanışıyorlar. 4. haftalarında şiddetleniyor, 3- aylarında kaybolur. Ancak bazı bebeklerde kolik 9. aya kadar sürebiliyor.

Bu süre içinde bebekler şiddetli bir şekilde ağlıyorlar. Yaklaşık günün 2-3 saatini ağlamayla geçiriyorlar. Ama ağlama şekli diğer ihtiyaçlarındaki ağlamasından değişik. Nasıl mı?

Bebek sakin ve normal bir durumdayken, birden feryat koparır. Ağlarken kısa süreli nefesini bile tutabilir. Bacaklarını karnına doğru çeker, yüzü kızarır, gözlerini ya tamamen kapatır ya da tamamen açar. Ellerini sıkar, kaşlarını çatar, alnı buruşur. Karnına dikkat ettiğinizde şiş ve gergin olduğunu fark edersiniz. Ağlama krizi, şanslıysak bir iki saat sürebilir. Ama bazı zamanlar ara ara da olsa tüm güne yayılır. Genellikle öğleden sonra başlayan bu ağlama nöbetleri, bebeği yorgun düşürür. Bebeğinizin dinlenmesi ancak yorgunluktan sızmasına ya da gaz çıkmasına bağlıdır.

Bebeğinizin sık sık ağlamasına neden olan koliğin nedenleri konusunda uzmanlar net bir yanıt vermiyor. Sindirim sisteminden kaynaklandığını düşünüyorlar. Bazı görüşlere göre; bebeğin sindirim sistemi yeterince gelişmiş olmadığı için besinleri sindirecek enzimler yeterince salgılanamıyor. Bu da bebeğin sindirim sırasında ağrı çekmesine neden oluyor.

Ancak kesin olarak bilinen şu ki koliğe, huzursuzluk yol açmıyor aksine sağlıklı ve huzurlu bebeklerde de görülebiliyor. Ayrıca beslenme şekliyle de ilgisi yok. Anne sütü ya da mama ile beslenen bebekleri de aynı sorun bekleyebiliyor. Üstelik kız-erkek ayrımı da yapmıyor.

Kolikli bebeğinizi rahatlatmanın çeşitli yolları var. Ancak bu yollardan hangisinin daha etkili olduğunu denemek ve bulmak size düşüyor. Çünkü her bebek farklı yöntemden hoşlanıyor.

Doğru emzirme
Bebeğinizin karın kasılmalarını emdiği için daha fazla gazı oluyor şeklinde yorumlayıp, emzirmeyi kesmeyin. Aksine, karnının aç olduğunu hissediyorsanız daha sık emzirin. Dikkat etmeniz gereken tek şey, emerken göğüs ucunuzu ağzına doğru almasıdır. Ağzına tam olarak almazsa, emerken hava yutacağından gaz sancısı çekebilir.

Gazını çıkarma
Kofik tek başına gaz sancısı olmasa da her beslenmeden sonra gazını çıkarmanızda yarar var. En ak uygulanan gaz çıkartma yöntemlerinden biri bebeğin karnına basınç uygulamak. Bunun için üç ayrı yöntem kullanabilirsiniz.

Omuzda: Bebeği kucağınıza alıp, omzunuza dayayın. Bir elinizle bebeğinizi tutarken, diğer elinizi sırtında dairesel ve yumuşak şekilde hareket ettirin. Bebeğinizin muhtemelen ağrıdan kucağınızda top biçimini aldığını fark edeceksiniz. Gazı çıkana kadar bacaklarını karnına doğru toplamaya çalışır. Gazı çıkınca kendini salar.

Futbol topu tutuşu: Bebeğin yüzü yere bakacak şekilde kolunuzun üstüne koyup, kafasını ve boynunu elinizle destekleyin. Bu durumda bebeğinizin karnına gelen kolunuz basınç uygulayacaktır. Diğer elinizle de sırtına ritmik hareketlerle masaj ya da minik vuruşlar yapın. Gazı çıkana kadar devam edin.

Dizlerde: Bir koltuğa oturun ve bebeğinizi dizlerinizin üstüne yatırın. Yine elinizin biriyle sırtını yumuşak ve dairesel hareketlerle sıvazlayın.

Banyo
Ilık bir banyo bebeğinize iyi gelebilir. Malum kolik ağrıları öğleden sonra başlıyor ve bebeğinizi rahat bırakmıyor. Üstelik onun minicik bedenini bitkin düşürebiliyor. İşte kolik ağrısı başlamadan önce ya da kolik nöbetleri arasında yaptıracağınız ılık bir banyo, kaslarının gevşemesine neden olur. Eğer bir de ılık suyun içindeyken yumuşak dokunuşlarla özellikle karın bölgesine masaj yaparsanız bebeğiniz kolik nöbetini daha kolay atlatabilir. Ama dikkat; başarılı bir banyo seansı için bebeğin beslenmesinden sonra yarım saat geçmesini bekleyin. Aksi durumda kusabilir. Suyun sıcaklığının ayarlanması, banyo yapılacak mekanın uygun ısıda ve sessiz olması dikkat etmeniz gereken diğer faktörler...

Masaj
Masajın yararları bilimsel olarak kanıtlanmış durumda. Özellikle kolik ağrılarına iyi geldiği biliniyor. Masajın pek çok yararı yanında kolik ağrılarını hafiflettiği de ispatlamış durumda. Ağrıyı azaltmasının yanı sıra aranızdaki iletişimin tensel bağı da kurulmuş oluyor. Siz onu sever gibi okşuyorsunuz o da rahatlıyor! Kolik ağrısından önce yaptıracağınız ılık bir duş sonrasında, bebekler için hazırlanmış özel bebek yağı kullanarak masaja başlayabilirsiniz.

Sakin ortam
Ortamın sükuneti bebeğinizi de etkiler. Öncelikle odanın ışığını kontrol edin. Çok güneş alan yerler ve keskin ışıklar bebeğinizi rahatsız edebilir. Bu durumda perdeleri çekin ya da odayı loş hale getirecek şekilde ışığı ayarlayın. Ayrıca bebeğinizin hoşlandığı bir müzik CD'si çalmanızda yarar var.

Gezdirme
Temiz havanın sakinleştirici bir etkisi vardır. Eğer hava sıcaklığı uygunsa, koyun pusetine gezmeye çıkarın ya da kangurusunda sıcaklığınızı hissederek dolaşmasını sağlayın. Temiz hava almasının yanı sıra dolaşırken aracınızdaki ya da kangurusundaki hafif sallantı bebeğinizin rahatlamasını sağlar.

Sıcak Kompres
Bebeğiniz ağlarken aynı zamanda kasılır. Öncelikle karın kaslarını sert görürsünüz. Bazı bebekler kollarını ve bacaklarını da kasar. Siz de bebeğinizin kaslarını gevşetmek için sıcak kompres uygulaması yapabilirsiniz. Bir havluyu ütüyle ısıtın ve karnına koyun. Burada dikkat edeceğiniz tek nokta, ısıtılan havlunun rahatsız edecek sıcaklıkta olmamasıdır. Bunu da anlamak için bilek içinizdeki cildinize havluyu değdirin. Sıcak geliyorsa bebeğiniz için de sıcaktır. Ilıklaşmasını bekleyin.

Dr. Özlem Ekiz Yörükalp – Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı

kucukinsan.com'da birçok işinize yarayan makaleyi bulabilirsiniz, ben zaman zaman okuyorum işe yarar şeyler var.

Haklısın ağrılar normal ama yine de kendi işimi yapamayacak kadar kilitlenip kaldığımda kendime kızıyorum. :(

@Zerdalcim nasıl geçti randevun 5'indeymiş, kan tahlillerinin sonucunu alabildin mi? Üzüldüm bir de o tempoda bir doktor olup da başka doktor bulunmamasına. Zor bir süreç ama inşallah doğumun kolay olur, tüm sıkıntıları bir çırpıda unutusun.
Banucum 5 inde tetanoz iğnesi için sağlık ocağına gittim, erken diye vurmadılar, halbuki o tarihi verdilerdi, bizde sağlık ocağında sesli bebeğimin kalp atışlarını duyduk, çok sevindik. Hastaneyede 3 lü tarama için kan verdim, bişey yokmuş, 10 gün sonra sonuç çıkar dediler. O işte hallolmadı. 11 kasım yarın randevum var, inşallah güzel sağlıklı geçer.
merhaba kızlar,
bugün kontolumuz vardı..oğlum çok iyi maşallah..26. haftadayız ama kafası 39 haftalık..koca kafalı oğlum benim..astım krizlerinden dolayı hemen alabilirim dedi ama azıcık daha sabretmemi istedi en azından bayram sonrasına kadar..karnımda ne kadar kalırsa o kadar iyiymiş..dün gece yine çok kötü bir kriz yaşadım balkonda çırpındım kuşlar gibi uzun süre alamadım nefes..öyle zor ki şimdi uykum var vr uyuyamıyorum korkuyorum uyursam ya tıkanırsam diye..

Geçmiş olsun sezenim, normal doğurma şansın yok demi canım.

Banucum 5 inde tetanoz iğnesi için sağlık ocağına gittim, erken diye vurmadılar, halbuki o tarihi verdilerdi, bizde sağlık ocağında sesli bebeğimin kalp atışlarını duyduk, çok sevindik. Hastaneyede 3 lü tarama için kan verdim, bişey yokmuş, 10 gün sonra sonuç çıkar dediler. O işte hallolmadı. 11 kasım yarın randevum var, inşallah güzel sağlıklı geçer.

Geçmiş olsun sezenim, normal doğurma şansın yok demi canım.
canım benim pek mümkün değil normal doğum ama bu kendi kadın doğumcumun kararı değil iki farklı göğüs hastalıkları doktoru ile görüştük astım krizleri ve reflünün sıkıştırmasından dolayı normal doğumda da nefes çok önemli olduğu için yapamazsın dediler..bebeği nefesinle iteceksin nasıl olacak dediler..çok üzüldüm ama en öenmlisi şu an bu sıkıntımın bitmesi ve sağ salim bebeğimin ve benim kurtulmam..yaşadıklarım çok zor..çok

canım benim pek mümkün değil normal doğum ama bu kendi kadın doğumcumun kararı değil iki farklı göğüs hastalıkları doktoru ile görüştük astım krizleri ve reflünün sıkıştırmasından dolayı normal doğumda da nefes çok önemli olduğu için yapamazsın dediler..bebeği nefesinle iteceksin nasıl olacak dediler..çok üzüldüm ama en öenmlisi şu an bu sıkıntımın bitmesi ve sağ salim bebeğimin ve benim kurtulmam..yaşadıklarım çok zor..çok

Boşver bebeğin sağlıklı olsunda sezeryan olursun, insan sağlığını kaybedince kıymetini anlıyor. benimde geçen sol gösüm ağrıdıda, bi gögüs ağrısı bu kadar mı olur, bu kadar mı ağrır diye, çok kötü olduydum. Seni anlıyorum. Allah şifa versin.

Back
X