30'uma birkaç sene kaldı ve hala arkadaş edinemiyorum

Ben de aynı durumdayım fakat artık kafaya takmıyorum, hatta böyle daha huzurluyum. Gelsin hayat bildiği gibi..

Bazı insanlar nedense böyle oluyor,arkadaş edinemiyor.Enerjisi mi düşük,kafa yapısı mı farklı bilmiyorum ama bazı insanlar arkadaş edinemiyor.
Buradan ya da kullandığınız başka sanal platformlardan tanıdığınız düzgün insanlarla arkadaşlık etseniz ? Sanal ortamdan arkadaşlıklar daha samimi oluyor genelde tabii kötü niyetli güvenilmez kişilere denk gelinmezse.

Bana hep işe girince kalıcı çevren olur dediler. Memur olmak istediğim için işsizim 0 çevrem var. Hiç arkadaşım yok. Olan bi kaç tanesi kazık attı. Üniversite sona kadar gayet popülerdim. Ben biraz mükemmeliyetçiymişim psikologum öyle dedi. Bu yüzden bi kaç yanlışta arkadaşlığı bitirmesem de pasif takılmayı tercih ediyorum. Artık zaten herkes herkese dert anlatıyor. Dert yarışı söz konusu. Sana tavsiyem dost diyebileceğin bi koca bulmak.
işte koca var da ona da derdimi anlatamıyorum zaten, ne zaman anlatsam kavga ediyoruz çünkü söylediğim bir cümlenin karşılığında 2 saat tartışıyoruz artık dert anlatmıyorum bu konularda

Bazı insanlar nedense böyle oluyor,arkadaş edinemiyor.Enerjisi mi düşük,kafa yapısı mı farklı bilmiyorum ama bazı insanlar arkadaş edinemiyor.
Buradan ya da kullandığınız başka sanal platformlardan tanıdığınız düzgün insanlarla arkadaşlık etseniz ? Sanal ortamdan arkadaşlıklar daha samimi oluyor genelde tabii kötü niyetli güvenilmez kişilere denk gelinmezse.
belki de enerji düşüklüğüdür, çok kafa yordum, davranışlarımı izledim kesinlikle insanlara itici gelecek davranışlarda bulunduğumu düşünmüyorum çünkü herkes gibi davranmaya çalışıyorum

Gerçekten keşke öyle bir imkanımız olsaydı. Aslında hep düşünürüm bu tür bir grup kurmayı, ama korkum o grup içinde bile yalnız kalmak. Ankara'da yaşıyorum ben de keşke aynı yerde yaşasaydık en azından birlikte takılırdık.
Merhaba ben Ankara da yaşıyorum. Aynı problemleri yıllarca yaşadım maalesef

Kendinizde hala sorun ariyorsunuz ve kendinize asiri yukleniyorsunuz. Birakin bu kendinizi suclama faslini. Hala kendinizle ilgili suphe duyuyorsunuz. Kimsenin onayina ihtiyac yok. Kendinize acimayi birakin. Gecmisi birakin.

Bunun sebebi şu olabilir; küçükken aileniz sizi eleştirmiştir, hep yetersiz görmüştür ama iyi yaptıklarınızı söylememiştir...Bir de bak hiç senin gibi çocuk var mı gibi laflar...Bu da bilinçaltına işliyor ve insan kendini tüm toplumdan apayrı ve garip bi varlık olarak görüyor...Herkes normal, arkadaşları var ama sen garipsin,dışlanmaya layıksın diye bir düşünce yapısı örümcek ağı gibi tüm benliğini sarıyor...Sen oyle düşünmüyorum desen de ara ara kendini dinle göreceksin...Bunu da iyi bir psikologla düzeltmezsen hayat boyu kurtulamıyorsun ve hep yalnız kalıyorsun...

Tam tersi, yetersiz ozguvensiz idareci insanların daha çok arkadaşı oluyor genelde çünkü kaybetmemek için kendilerinden çok taviz veriyorlar. Karakterinden odun vermeyenler hayatına az sayıda arkadaşla devam ediyor genelde.

34 yaşındayım. Genel olarak özgüvüvenli neşeli her ortama uyum sağlayan biriyim. Bende arkadaşlıklar eski biri 20 yıllık ( ben istdayım o Isparta da keşke yakınımda olsa ) 15 yıllık arkadasım var ( garip bi uyum var mesela da onla kendimi onun hayatında 2.planda hissediyorum neden mi bir araya gelince güler eğleniriz başbaşa ama bazen sorguluyorum yalan yok şu 20 yıla bakıyorum da hep ben onun zor gününde yanında olmuşum onu ne zaman çağırsam hep bi işi çıktı şu 20 yılda onun evine milyonkere gitmişim o benim evime 2 kere gelmiştir abartısız bak mesela bugun yeni bişy öğrendim arkadaşlarını davet etmiş beni de etti doğum günüm diye organize oldu sandm ama meğer tesadüf denk gelmiş 😀 bi de söyledi bunu ayy bak iyi denk geldi doğum gününe dedi sonradan hatırlamış keki pastayı çevirmiş bnu mecbur hissettiği için yaptı ne derler kendni öyle hissetti mahçupluktan hatırladığı için değil yani , kendi arkadas grubu ile WhatsApp grup kurmuş her haltlarını biliyorlar üstelik o arkadaşlıkları ben gibi eski değil 3 5 yıllık 😀) bi de 5 yıllık arkadaşım var onunla iyiyiz sıksık görüşemesekte haberleşiriz..
Yani demem o ki gerek yok durum senden kaynaklanmıyor. 20 yıllık arkadaşım bana bnu yapıyorsa cidden gerek yok söyleyecektim konuşmak istedim ama sonra dedim ki neden 5 yıllık arkadaşına yakınken bana değilse diyecek neyim olabilir ki .

34 yaşındayım. Genel olarak özgüvüvenli neşeli her ortama uyum sağlayan biriyim. Bende arkadaşlıklar eski biri 20 yıllık ( ben istdayım o Isparta da keşke yakınımda olsa ) 15 yıllık arkadasım var ( garip bi uyum var mesela da onla kendimi onun hayatında 2.planda hissediyorum neden mi bir araya gelince güler eğleniriz başbaşa ama bazen sorguluyorum yalan yok şu 20 yıla bakıyorum da hep ben onun zor gününde yanında olmuşum onu ne zaman çağırsam hep bi işi çıktı şu 20 yılda onun evine milyonkere gitmişim o benim evime 2 kere gelmiştir abartısız bak mesela bugun yeni bişy öğrendim arkadaşlarını davet etmiş beni de etti doğum günüm diye organize oldu sandm ama meğer tesadüf denk gelmiş 😀 bi de söyledi bunu ayy bak iyi denk geldi doğum gününe dedi sonradan hatırlamış keki pastayı çevirmiş bnu mecbur hissettiği için yaptı ne derler kendni öyle hissetti mahçupluktan hatırladığı için değil yani , kendi arkadas grubu ile WhatsApp grup kurmuş her haltlarını biliyorlar üstelik o arkadaşlıkları ben gibi eski değil 3 5 yıllık 😀) bi de 5 yıllık arkadaşım var onunla iyiyiz sıksık görüşemesekte haberleşiriz..
Yani demem o ki gerek yok durum senden kaynaklanmıyor. 20 yıllık arkadaşım bana bnu yapıyorsa cidden gerek yok söyleyecektim konuşmak istedim ama sonra dedim ki neden 5 yıllık arkadaşına yakınken bana değilse diyecek neyim olabilir ki .
bu resmen tek taraflı bir arkadaşlık gibiymiş. insanın gerçekten çok ağırına gidiyor böyle şeyler. verdiğin değeri asla görmüyorlar ve ikinci plana atıyorlar.

Bi yastan sonra zaten ya herkes menfaatine gore davraniyor ya da zaten kafan kimseyi goturmuyor😂 en iyisi basta boyle olmak belki iyidir

Bende de aynı sorun var. Sosyal bir çevremin olmaması yani. Ben 28 yaşındayım bir çocuğum var aslında ben çok konuşkanım çok iyi dinleyiciyim ... vs ama biriyle muhabbet etmeye başladığımda beni her türlü küçümseye düşüncelerimi ayıplamaya falan çalışıyorlar vs
İnsanın inanin enerjisini sömürüyorlar en azından benim çevrem böyle bu yüzden bende artık kendini geri Çek sana kimse sormadan tek kelime etme kendini ağırdan sat falan diyorum ama ben sıcakkanlıyım sohbeti severim ama benim çevrenin içi buza dönmüş sanki
O yüzden bende az konuşmakta hep kendime söz veriyorum umarım 🙏 tutabilirim yoksa beni sinirlendiriyorlar üzüyorlar çok

Ben hayla orta okul arkadaşımla da çocukluk arkadaşımla da görüşüyorum bir sorun yok ama ben istanbula gelin gelince hepsi mersin de kaldılar burda ablamın bir arkadaşı var birkaç ay da bir onunla görüşüyoruz konuşacak bir komşu bile yok oysaki mersinde oturduğum yerde çok sevilen biriydim

Bende de aynı sorun var. Sosyal bir çevremin olmaması yani. Ben 28 yaşındayım bir çocuğum var aslında ben çok konuşkanım çok iyi dinleyiciyim ... vs ama biriyle muhabbet etmeye başladığımda beni her türlü küçümseye düşüncelerimi ayıplamaya falan çalışıyorlar vs
İnsanın inanin enerjisini sömürüyorlar en azından benim çevrem böyle bu yüzden bende artık kendini geri Çek sana kimse sormadan tek kelime etme kendini ağırdan sat falan diyorum ama ben sıcakkanlıyım sohbeti severim ama benim çevrenin içi buza dönmüş sanki
O yüzden bende az konuşmakta hep kendime söz veriyorum umarım 🙏 tutabilirim yoksa beni sinirlendiriyorlar üzüyorlar çok
Aynı ben

Back
X