30'undan sonra sektör değiştirmek?

cattycat

Guru
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2013
1.170
468
323
Selam arkadaşlar,

Başlıktan da anlaşılacağı gibi derdim işle ilgili. İngiliz dili ve edebiyatı mezunuyum. 31 yaşındayım ve öğretmenlikte 7. senemin içindeyim. Üniversiteden mezun olduktan sonra bir süre çeviri bürolarında çalıştım, daha sonra öğretmenliği denemek istedim. İyi kötü bu zamana kadar geldim. Bir özel okulda çalışıyorum ve başladığımdan beri aynı yerdeyim. Öğretmenliği seviyorum aslında ama idareciler beni canımdan bezdirdi. İşimden nefret eder hale geldim. Her sabah lanet ederek okula gidiyorum. Sınıfın kapısından girdiğimde olumsuz düşüncelerim geride kalıyor, öğrencilerimi çok seviyorum ama ne yazık ki sadece derslere girmekle iş bitmiyor. Verilen saçma sapan görevler, yöneticileri bir türlü memnun edememenin neden olduğu tükenmişlik sendromu, maaşların azlığı gibi sebepler yüzünden çok mutsuzum ve doğru meslekte miyim diye kendimi sorgulamaya başladım. Öğretmen olanlar daha iyi anlar, hep yerimde sayıyormuşum gibi hissediyorum. Kariyer yok, terfi etmek yükselmek yok. Sanırım çok yanlış bir tercih yaptım ve yıllarımı boşa harcadım. Sormak istediğim benimle aynı bölümü bitiren arkadaşlar siz ne iş yapıyorsunuz şu an? Memnun musunuz? Ve ben bu saatten sonra sizce başka ne yapabilirim? Farklı bir sektöre geçmek istesem, o alanda yüksek lisans yapsam işe yarar mı? Ya da üniversitede okutman olmak için başvursam nasıl olur? Okutmanlık için neler gerekiyor? Yardımcı olup yol gösterirseniz çok mutlu olurum.

tercüme işini sevmedinmi?
bence onu yapabilirsin.

Son düzenleme:
İşini seviyorsan okulunu değiştirmeye çalış senin memnun olmadığın öğretmenlik değil o okulmuş.

Hiç benimle aynı bölümü okumuş kimse yok mu??? :(((

ben de ingilizce öğretmenliği mezunuyum ama devlette çalışıyorum özel zordur anlıyorum atanmadan önce dersanede çalıştım ücreti çok az va çalışma saatleri çoktu ,tabi çok fazla deneyimim olmadı ayrıldım kursa gittim atanamk için siz düşünmediniz mi kpssyi devlette çalışmak güzel

ben de ingilizce öğretmenliği mezunuyum ama devlette çalışıyorum özel zordur anlıyorum atanmadan önce dersanede çalıştım ücreti çok az va çalışma saatleri çoktu ,tabi çok fazla deneyimim olmadı ayrıldım kursa gittim atanamk için siz düşünmediniz mi kpssyi devlette çalışmak güzel

Dusunmeye basladim dogrusu. Formasyonum da yok. Kasimda alese girip formasyon alicam insallah. Sonra da kpssye calisicam. Ama zor bir sinav. 1 sene cok ciddi hazirlanmam gerekir sanirim. Ders calismak falan hic sorun degil. Sadece karar vermeye calisiyorum su anda, bir yol cizmek istiyorum. Universitede okutmanlik yapan biri olsa da bana o konuda da fikir verse keske. CELTA istiyorlar sanirim. Dogru mu, nasil alinir bunlari da arastirmam gerek.

Dusunmeye basladim dogrusu. Formasyonum da yok. Kasimda alese girip formasyon alicam insallah. Sonra da kpssye calisicam. Ama zor bir sinav. 1 sene cok ciddi hazirlanmam gerekir sanirim. Ders calismak falan hic sorun degil. Sadece karar vermeye calisiyorum su anda, bir yol cizmek istiyorum. Universitede okutmanlik yapan biri olsa da bana o konuda da fikir verse keske. CELTA istiyorlar sanirim. Dogru mu, nasil alinir bunlari da arastirmam gerek.

Bilmiyorum lki araştırmadım hiç ben direkt kpssya odaklanmıştım evet biraz zor baya uğraştım atanmak için ama şimdi alan sınavı var onda sorun yaşamazsın diğerlerinde tabi ister istemez bilmediğimiz konular zor gelebilir kolay gelsin sana umarım istediğin olur ben çok uğraştırtım ama oldu senin de olur inşallah.

Selam arkadaşlar,

Başlıktan da anlaşılacağı gibi derdim işle ilgili. İngiliz dili ve edebiyatı mezunuyum. 31 yaşındayım ve öğretmenlikte 7. senemin içindeyim. Üniversiteden mezun olduktan sonra bir süre çeviri bürolarında çalıştım, daha sonra öğretmenliği denemek istedim. İyi kötü bu zamana kadar geldim. Bir özel okulda çalışıyorum ve başladığımdan beri aynı yerdeyim. Öğretmenliği seviyorum aslında ama idareciler beni canımdan bezdirdi. İşimden nefret eder hale geldim. Her sabah lanet ederek okula gidiyorum. Sınıfın kapısından girdiğimde olumsuz düşüncelerim geride kalıyor, öğrencilerimi çok seviyorum ama ne yazık ki sadece derslere girmekle iş bitmiyor. Verilen saçma sapan görevler, yöneticileri bir türlü memnun edememenin neden olduğu tükenmişlik sendromu, maaşların azlığı gibi sebepler yüzünden çok mutsuzum ve doğru meslekte miyim diye kendimi sorgulamaya başladım. Öğretmen olanlar daha iyi anlar, hep yerimde sayıyormuşum gibi hissediyorum. Kariyer yok, terfi etmek yükselmek yok. Sanırım çok yanlış bir tercih yaptım ve yıllarımı boşa harcadım. Sormak istediğim benimle aynı bölümü bitiren arkadaşlar siz ne iş yapıyorsunuz şu an? Memnun musunuz? Ve ben bu saatten sonra sizce başka ne yapabilirim? Farklı bir sektöre geçmek istesem, o alanda yüksek lisans yapsam işe yarar mı? Ya da üniversitede okutman olmak için başvursam nasıl olur? Okutmanlık için neler gerekiyor? Yardımcı olup yol gösterirseniz çok mutlu olurum.

merhaba ing. öğrt. mezunuyum
meb de çalıştım
ama aynı şeyleri hissettiğim için bırakıp meslek değiştirdim.
alanımda çalışmıyorum artık.
bölüm değiştirdim üniversitede asistanım.
yüksek lisans yapıyorum.
şu anda çok memnunum işimden (biraz stresli de olsa)

okutmanlık için sınava da girmiştim 1 kere ama yedek olarak kalmıştım..

okutmanlıkta

ALES
KPDS (YDS) puanı
MEZUNİYET NOT ORTALAMASI

ile başvuruyorsun. bunların hesaplaması yapılıyor bir puan çıkıyor ortaya.
90 üstü olursa şansın artar.

sonra başvuranların puan sıralamasına göre yazılı sınav(lar) ve mülakat oluyor.
bunları da geçersen üniversitede okutmansın :34:

ya da yüksek lisansa başlayıp araştırma görevlisi kadrolarına başvurabilirsin.
ya da ÖYP ile araştırma görevlisi olabilirsin.

celta şart değil.

ben de İngiliz dili ve edebiyatı mezunuyum.
ben de öğretmenim ama devletteyim.
devlete geçsen idarecilerden dert yanmazsın.

merhaba ing. öğrt. mezunuyum
meb de çalıştım
ama aynı şeyleri hissettiğim için bırakıp meslek değiştirdim.
alanımda çalışmıyorum artık.
bölüm değiştirdim üniversitede asistanım.
yüksek lisans yapıyorum.
şu anda çok memnunum işimden (biraz stresli de olsa)

okutmanlık için sınava da girmiştim 1 kere ama yedek olarak kalmıştım..

okutmanlıkta

ALES
KPDS (YDS) puanı
MEZUNİYET NOT ORTALAMASI

ile başvuruyorsun. bunların hesaplaması yapılıyor bir puan çıkıyor ortaya.
90 üstü olursa şansın artar.

sonra başvuranların puan sıralamasına göre yazılı sınav(lar) ve mülakat oluyor.
bunları da geçersen üniversitede okutmansın :34:

ya da yüksek lisansa başlayıp araştırma görevlisi kadrolarına başvurabilirsin.
ya da ÖYP ile araştırma görevlisi olabilirsin.

Tesekkur ederim detayli bilgileriniz icin. Hangi alanda yuksek lisans yapiyorsunuz? Bir de ÖYP nedir?

Back
X