32. hafta doğum izni

smile6081

Gözlüksüz bakıyorum hala cahilsin
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2007
2.209
651
723
selamlar...

kafama takılan bi soru deneyımli arkadaslardan yardım be-kliyorum...

suan 30 . haftamdayım
32 haftada izne ayrılıcam fakat calıştığım il ile yasadığım il farklı.

doktorum ilde bende ilcede yasıyorum.calıştığım il ise bana 35 km uzaklıkta.
izne ayrılmak için alacağım belgenın hangi hastaneden alındığının bi önemi olur mu özellikle calıştığım ile bağlı bi kurumdan mı almalıyım.

Çalıştığın il mi farklı, yoksa aynı ilin ilçesinde misin anlayamadım canım. Ama eğer aynı ilin ilçesindeysen hiç problem olmaz. Ben de ilçede yaşıyorum, doktorum 125 km uzakta olan il merkezindeydi. Ve rapor yazarken hiçbir sıkıntı olmadı. Tam 32. hafta dolduğunda alıcaksın raporu da.

canım calıştığım il ile yasadığım il farklı. bu yuzden tedirgınım.

Hiç sorun olmaz. Artık TC no ile istediğimiz yerde muayene olabiliyoruz. Gebeliğin boyunca başka bir büyük il merkezine kontrole gitmiş olabilirsin mesela. Raporunu da ordan alırsın. Sorun çıkacağını zannetmiyorum.

Ben 2008'de ilk hamileliğimde annelik iznimi kullandım. aldıgım ilk rapor 37. haftaya kadar çalışabilir raporuydu. malum dogumdan önce evde olmaktansa, sonrasında evde olmayı tercih edenlerdendim. Rapor için Devlet hastanesi şartı vardı. Doğumu da özel hastanede yapmıştım. Ancak şu oldukça önemli, çalıştığınız kurum veya şirket hangi il ssk müdürlüğüne bağlıysa Annelik ödeneğiniz için aynı yerde başvuru yapmanız gerekiyor.

Mesela ben Şanlıurfa'da çalışıyor, ancak D.bakır'da ikamet ediyor ve doğumu da D.bakır'da özel bir hastanede yapmıştım. Şanlıurfa il ssk müdürlüğünden işlem yaptırabilmiştim.

tşkler canım :ecrin_bebek:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…