32 haftalık gebeyim ama :(

İnşallah dediğiniz gibi bir şey olmaz yaa Allah razı olsun sizden bol bol yatıp su içiyorum Allah hayırlısıyla zamanında nasip eder inşallah

Beni hatırlarsın sanırım daha önceki konuşmalarımızdan ama ben onları unutmak istiyorum. Durumuna gerçekten çok üzüldüm ve yazmak istedim. Benim oğlumun öğretmeni de aynı durumdaydı. Onunki 28 aylıkken başladı. Progestan iğneleri v.s. Derken şimdi doğumuna 3 hafta kaldı. Bu sürede çok iyi dinlendi. Sadece tuvalet ihtiyacı için kalktı yattığı yerden. Ve bu günlere geldi çok şükür. Şimdi doğsa da sıkıntı yok artık diyor doktoru. Üç hafta kalmış çünkü. Sen de bol bol dinlen. Bırak ev dağınık pis olsun. Önemli olan senin ve bebeğin sağlığı. Bunları düşünme. Kafanı dağıtmaya çalış. Dergiler okuyabilirsin mesela. Kitap falan oku. Bol bol uyu. Zaten bebek doğduktan sonra uykuya çok ihtiyaç duyacaksın. Şimdiden uyku depola. Zor ama böyle geçirmeye çalış bu süreci. Bir de bebeğinin sana tutunacağına inan. Zamanında doğacak de hep. Senin için dua edeceğim. Şimdiye kadar hamile kalmak isteyip te kalamayan 4 kişiye ettiğim dualar kabul oldu. Arka arkaya hamilelik haberlerini aldım. Umarım sana edeceğim dua da kabul olur. Sağlıkla ve mutlulukla kucağına al bebeğini inşallah.

Evet canım gayet iyi hatırlıyorum :) öncelikle o konuşmalarımız nedeniyle özür dilerim senden gerçekten vicdanen çooookk kötü olduğum bir dönemde burada ki hamilelerden yardım almak amacıyla yazmıştım senden de öyle bir cevap alınca şok oldum resmen ama fazla patladım biliyorum bunun için tekrar çok özür dilerim..cevap verdiğin ve ilgilendiğin için çok teşekkür ederim Allah razı olsun senden inşallah dediğin gibi olur bende atlatırım bu zamanları doktorlar erken doğum diye diye sonunda doğum psikolojisine bağladılar beni ilk gebeliğim ve bu kezde doğumdan korkar oldum hemde çooookkk iyi dileklerin ve duaların için teşekkürler emin ol bende senin için dua edeceğim Mevlam her şeyi gönlüne göre versin inşallah :)

benim 26. hafta civarinda erken dogum riskim olusmustu,dinlenerek,can sIkici seylerden uzak durarak o donemi atlattim,hatta oglum 40+4de dogdu oyuzden hic kendinizi erken doguma odaklamayin,daha beraber ayni bedende gecirecek gunlerimiz var oyle acele yok diye konusun bebeginizle olur da erken dogarsa bile artik eksiksiz butun organlari var,sadece birazcik kilosu dusuk olur ama o da guzel beslenmeyle halledilir.saglikla kucaginiza alin yavrunuzu insallah

Ben de senin üstüne fazla gelmiş olabilirim ben de özür dilerim. Tatlıya bağlandığına çok sevindim. Umarım doğumun da tatlıya bağlanır da erken olmaz. Kalbim seninle. Hep dua edicem sana. :)

evi mevi boş ver, bebeğin daha önemli
bebeğim akciğer iğnesini yaptıktan 20 gün sonra doğduğu için küveze gerek kalmadı doğumda bir aksilik çıkmazsa inşaallah seninki de kalmaz.
Doktorlara gelince pek te sinirli değiller travay diye bir doğum odası var en az on kişi aynı anda doğum sancısı çekiyor doktorlar ne yapsın hangisinin nazını çeksin bir de sancı geldiğinde çok gerekmedikçe bağırma düşünsene on onbeş kişi aynı anda bağırıyor. ben suni sancı ile doğurdum altı saat sancı çektim son iki saatte bağırdım. Zaten sancı geldiği anda doktor ıkınmaya başla dediğinde sancı ile birlikte bağırmadan tuvaletini yapar gibi yapıp bebeği iteceksin yoksa bebeğin kafası Allah korusun şişer ve içeride kalırmış, bana da Allah ondan bin defa razı olsun, daha önce doğum yapan bir hamile bayan söyledi onu söyledikten sonra yarım saat falan sürmedi bebek doğdu. Doktorlar seni arada bir muayene edip ıkınacağın vakti söylüyorlar sancı cihazına bakıp ona göre. Merak etme.
ben sancı gelince bağırdım durunca tuvaletimi yapar gibi ıkınıyordum.

Tam tersi sancı kesilince nefes alıp sancı gelir gelmez büyük tuvaletini yapar gibi ıkınacakmışsın. ozaman doğum hem kolay hemde çabuk oluyor.

Bir de sancılar şiddetlenmeden bol bol dua et Allahın isimlerini an ve uyardım dile
Ben "Rabbi yessir vela tuassir rabbi temmim bil hayr" duası ile Ayetel kürsiyi çok okudum. Bildiğin duaları oku. Ikınırken bile Bismillah dedim Allah'tan kuvvet diledim. O yardım etmezse hiçbir şey olmaz çünkü.

Bir de Allah hiç kimseye muhtaç etmesin doktora bile. Benim kaynanam Altı çocuğu da tek başına evde doğurmuş ebe bile istememiş ve hiç doğum yapan kadın da görmemiş. İnşallah hiç bir şey olmadan sağ salim doğururuz bebeklerimizi.
Doktorların çoğu doğum yapmamış bayan doktor ve erkek doktor olduğu için onlar pek de seni anlamaz 3 haftalık gözlemim bunu gösterdi. Ama ben yine 2. bebeğimi orada doğuracağım. İnşaallah pişman olmam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…