Çok sağol canım cevap verdiğin için Allah razı olsun senden inşallah evet Ankaradayım sigortam var doktor bugün yine nst ye bağladı geçenki gibi yoğun bir sancı çıkmadı bu kez çok ayakta durma bol bol su iç bebeğin başı aşağıda sancın olursa hemen Zekai Tahire git dedi sürekli yatıyorum inan evimi bile toparlamaktan aciz kaldım Allahtan eşim çok anlayışlı
sen doğum yaptın sanırım canım bebeğin kuvözde kaldı mı bir de Zekai Tahirin doğum yaptıran doktorları nasıl bana çok sinirli olduklarını hastalara bağırdıklarını ve sancı olmasına rağmen hemen doğuma almadıklarını söylediler inşallah yoktur böyle bir şey çünkü bende Zekai Tahirde doğum yapmayı düşünüyorum
evi mevi boş ver, bebeğin daha önemli
bebeğim akciğer iğnesini yaptıktan 20 gün sonra doğduğu için küveze gerek kalmadı doğumda bir aksilik çıkmazsa inşaallah seninki de kalmaz.
Doktorlara gelince pek te sinirli değiller travay diye bir doğum odası var en az on kişi aynı anda doğum sancısı çekiyor doktorlar ne yapsın hangisinin nazını çeksin bir de sancı geldiğinde çok gerekmedikçe bağırma düşünsene on onbeş kişi aynı anda bağırıyor. ben suni sancı ile doğurdum altı saat sancı çektim son iki saatte bağırdım. Zaten sancı geldiği anda
doktor ıkınmaya başla dediğinde sancı ile birlikte bağırmadan tuvaletini yapar gibi yapıp bebeği iteceksin yoksa bebeğin kafası Allah korusun şişer ve içeride kalırmış, bana da Allah ondan bin defa razı olsun, daha önce doğum yapan bir hamile bayan söyledi onu söyledikten sonra yarım saat falan sürmedi bebek doğdu. Doktorlar seni arada bir muayene edip ıkınacağın vakti söylüyorlar sancı cihazına bakıp ona göre. Merak etme.
ben sancı gelince bağırdım durunca tuvaletimi yapar gibi ıkınıyordum.
Tam tersi sancı kesilince nefes alıp sancı gelir gelmez büyük tuvaletini yapar gibi ıkınacakmışsın. ozaman doğum hem kolay hemde çabuk oluyor.
Bir de sancılar şiddetlenmeden bol bol dua et Allahın isimlerini an ve uyardım dile
Ben "Rabbi yessir vela tuassir rabbi temmim bil hayr" duası ile Ayetel kürsiyi çok okudum. Bildiğin duaları oku. Ikınırken bile Bismillah dedim Allah'tan kuvvet diledim. O yardım etmezse hiçbir şey olmaz çünkü.
Bir de Allah hiç kimseye muhtaç etmesin doktora bile. Benim kaynanam Altı çocuğu da tek başına evde doğurmuş ebe bile istememiş ve hiç doğum yapan kadın da görmemiş. İnşallah hiç bir şey olmadan sağ salim doğururuz bebeklerimizi.
Doktorların çoğu doğum yapmamış bayan doktor ve erkek doktor olduğu için onlar pek de seni anlamaz 3 haftalık gözlemim bunu gösterdi. Ama ben yine 2. bebeğimi orada doğuracağım. İnşaallah pişman olmam.