32 haftalık hamilelik ciğer geliştirici iğne

seydaozkok

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2025
89
5
1
Ciğer geliştici iğne olup takriben ne kadar zaman sonra doğum oluyor

Ciğer geliştirici iğneler olası erken doğum için bebeği hazırlamak içindir. Önlem amaçlıdır. Doğum zamanını hiç kimse on göremez.

Valla beb ciğer geliştirici oldum 5 gün sonra çocuk doğdu bir kaç kişiden de bunu duymuştum iğne olduktan 1 hafta sonra doğuranı ama kişiden kişiye değişir etkisi 33 haftalık doğum yaptım k iğne sayesinde bebeğimin ciğerlerinde hiçbir sorun yoktu çok şükür

Yaaa. Peki risk etkeni neydi. Neden ciğer geliştirici yaptılar

Ben 28den 29. Haftaya geçerken 2 doz ve 32. Haftamda 2 doz şeklinde aldım. 32 de dogum sqncim ve acilmam baslamisti. 34+1de sancilarim dayanılmaz noktalara gelmisti ve acil sezeryana alindim. Hep erken doğum riskim vardi mesela iğneden bagimsizdim. Cok çok stresli ve bol kayıpli üzüntülü gebelik sürecimiz vardi. Açıkçası ciğer geliştirici iğneler doğumu yaklastiralim diye değil bebeğin doğum sonrasında solumunu haftasına göre ileri gelistirsin diye yapılıyor. Etkisi 2. Haftada en yükseğe çıkarken 3. Hafta ve sonrasında igne tekrarı gerekebiliyor. Ferah olun igne doğum ilişkisi yok sadece önlem 🌺

Ben 28den 29. Haftaya geçerken 2 doz ve 32. Haftamda 2 doz şeklinde aldım. 32 de dogum sqncim ve acilmam baslamisti. 34+1de sancilarim dayanılmaz noktalara gelmisti ve acil sezeryana alindim. Hep erken doğum riskim vardi mesela iğneden bagimsizdim. Cok çok stresli ve bol kayıpli üzüntülü gebelik sürecimiz vardi. Açıkçası ciğer geliştirici iğneler doğumu yaklastiralim diye değil bebeğin doğum sonrasında solumunu haftasına göre ileri gelistirsin diye yapılıyor. Etkisi 2. Haftada en yükseğe çıkarken 3. Hafta ve sonrasında igne tekrarı gerekebiliyor. Ferah olun igne doğum ilişkisi yok sadece önlem 🌺
İşte bende şuan 32 haftalığım açılma yok ama 30. Haftada nst de sancı 4,5 lerdeydi yoktu yani . Geçen hafta 30lara çıktı. Hep öyle seyrediyor şuan . Ve inanılmaz yoruluyorum ayağa kalktığım an bel ağrım başlıyor nefes almam zorlasıyor

Back
X