3250 maaş sekreterlik

huvese

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2017
1.407
383
123
Selam kızlar ben işten ayrılıyorum konuyu takip edenler bilir ben bu çalıştığım yerde iki sene beş ay çalıştım iki hafta içinde çıkacağım ilan verdim sekreterlik icin bizim plazadaki sekreter arkadaşım çok samimi değiliz ama işten ayrıldığımi ilanda görmüş ben de evet dedim sebeplerini söyledim konu maaş konusuna geldi .O bana sordu ben 2420 o 3250 alıyor .Beş senedir çalışıyor aynı yerde 500 TL de yemek karti ticket var.Cay kahve islerine asla karışmam dedi.Kiz sadece kargo telefon arşiv taraması o kadar başka hiçbir işe karışmıyor .Ben resmen bedavaya çalışıyormusum vaay bee dedim.Sizce bu maaş gayet iyi bir maaş değil mi keşke bende öyle bir iş bulsam şans şöyle ucundan bana da vursa . Emeğinin karşılığını aliyor en azından ve iyi maaş veren de varmış demek ki.

Maaş kavramı çok göreceli bir durum. Herkesin tecrübesi, bilgi birikimi farklıdır. Hem maalesef çok adaletsiz bir düzen var. Gönül ister ki herkes iyi şartlarda ve hak ettiği maaş karşılığı çalışsın.

Ancak asgari ücret fiyatına öğretmen mühendis bile çalıştırmaya kalkan özel kurumları görünce sizin de o kızın da maaşı yaptığı işe göre gayet iyi diye düşündüm.

Sizde yol ve yemek nasil hallediliyor?

Gunluk yemek bedeli sanirim bu sene 23 tl belirlendi bizim yemek karti 500ün de biraz üstünde, 530 gibi yani bu normal. Istanbuldaysaniz sanirim bi 150 200 gibi de en az yol vermeleri gerekir. Makulu aylik tam akbil parasi verilmesidir. Baska sehirleri bilemem veya servisiniz varsa ayri tabi.

Bunun disinda sizin aldiginiz asgari ucrete yakin. Herhangi bir vasif beklenmeden girilen bir isse normal. Deneyim, belli bir okul derecesi vs gerekiyorsa sizinki dusukmus.

Sartlari daha iyi bir is bulursunuz insallah. Yeni baslayan avukatlarin, ozeldeki öğretmenlerin asgari ucret bile alamadigi yerde hic bir seyi garipsemiyorum artik bu tabi ayri mesele.

Ayrılın tabi çok az o miktar

İlan verdik görüşmeye gelen oluyor iki hafta içinde ayrılmış olurum yani benim maaşım maalesef az

Yok artık. O kadar zammı nasıl yaptılar bi senede hayret

Ondan önce 2 sene zam almamis ve talep etmemistim .Is yerinde sekreter olarak basladim hala daha öyleyim ama ayni anda tahsilatci , muhasebe yardimcisi , pazarlamaci , It ve ikram personeli olunca bu aldığım maaş bile inanin az kalıyor. Bu saydıgim birimler için ayrıca çalışan personel de varken hem de , bir nevi sirkette joker personelim.

Ondan önce 2 sene zam almamis ve talep etmemistim .Is yerinde sekreter olarak basladim hala daha öyleyim ama ayni anda tahsilatci , muhasebe yardimcisi , pazarlamaci , It ve ikram personeli olunca bu aldığım maaş bile inanin az kalıyor. Bu saydıgim birimler için ayrıca çalışan personel de varken hem de , bir nevi sirkette joker personelim.
Ohh yani patron da sizin zam istemediğiniz sürece kulağının üzerine yatmış. Çok iyi yapmışsınız. Ben zam istediğimde yemediğim laf kalmamıştı :(

Back
X